Δεν ξεχνάμε το κλεμμένο ούτε στο μπάσκετ!

Η φανέλα δεν λέει ψέματα. Κλέφτες στο ποδόσφαιρο, κλέφτες και στο μπάσκετ...
Μπαρκαρούτσος
Δεν ξεχνάμε το κλεμμένο ούτε στο μπάσκετ!

Όλοι θυμόμαστε (όπως οφείλουμε) το καλάθι του Love που δεν μέτρησε πέρσι στα playoffs του πρωταθλήματος!

Ήταν Κυριακή 16 Μαΐου, κρίσιμος αγώνας της σειράς playoffs μεταξύ του ΠΑΟΚ και της χάρτινης ξαδέρφης του, που βρισκόταν στο 1-1, οπότε ο νικητής προχωρούσε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ ήταν ανεπαρκής στην αρχή του αγώνα και μετά από ένα κάκιστο 2ο δεκάλεπτο, έφτασε να χάνει με διαφορά 20 πόντων (49-29). Στο 2ο ημίχρονο όμως η ομάδα του Αριστείδη Λυκογιάννη ήταν αυτή που έδειξε χαρακτήρα, πάλεψε και έφερε τον αγώνα σε διαφορά 4 πόντων, 35'' πριν τη λήξη του αγώνα.

Στο σημείο αυτό, o Love κλέβει τη μπάλα από λάθος επαναφορά του Lojeski, φεύγει στον αιφνιδιασμό με τον Macon στη πλάτη του, πάει στο lay-up, αλλά ο Macon χτυπάει τη μπάλα αφού εκείνη βρίσκει στο ταμπλό! Πράγμα που το κατάλαβαν όλοι με τη πρώτη ματιά, εκτός από τον διαιτητή Κορομηλά που άφησε τη φάση να εξελιχθεί!!

Αμέσως ο πάγκος του ΠΑΟΚ σηκώθηκε όρθιος, ο Love αναγκάστηκε να κάνει φάουλ για να σταματήσει τη φάση, ενώ ο Κορομηλάς διαβεβαίωσε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ότι είναι 100% σίγουρος και δεν χρειάζεται να πάει να δει το instant replay, παρ'όλο που ήταν αγώνας που έκρινε πρόκριση!! Ο αγώνας συνεχίστηκε, η χάρτινη έκανε το 2/2 στις βολές και ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να αντιδράσει στη συνέχεια... Λίγες ώρες μετά, ο διαιτητής Κορομηλάς ζήτησε συγγνώμη από την αποστολή του ΠΑΟΚ, αφού είδε το βίντεο, αλλά προφανώς ήταν αργά καθώς όλα είχαν κριθεί...

Έπειτα, σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία, συνέβη το απολύτως αναμενόμενο: στη συνέχεια του πρωταθλήματος, η κούλα αντιμετώπισε τον βάζελο που τη κέρδισε στη σειρά, με τους κιτρινόμαυρους να έχουν...παράπονα από τη διαιτησία σε κάθε αγώνα!! Karma is a bitch...

Εμείς δεν πρέπει να ξεχνάμε όταν αναφερόμαστε στον δικέφαλο του νότου πως είναι διαρκώς ευνοημένη σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, χάντμπολ, σε πάμπολλες περιπτώσεις... Έπαιρνε τα ψίχουλα που άφηναν οι άλλες δύο ομάδες του ΠΟΚ και χρησίμευε για να κόβει βαθμούς από οποιαδήποτε ομάδα εκτός Αθηνών προσπαθούσε να διεκδικήσει κάτι. Ειδικά στο μπάσκετ, πρόκειται για μία ομάδα που μπορεί να χρωστάει μέχρι και σε εσένα που διαβάζεις το κείμενο αυτό, που με τα ψέματα και απλήρωτους παίκτες πήρε BCL και σήμερα αγωνίζεται στο επαγγελματικό (?) πρωτάθλημα μπάσκετ της Ελλάδος με 17 ban (!!), ούσα παγκόσμια πρωταθλήτρια...

Να σημειωθεί, μάλιστα, πως ενώ στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη έλεγαν πως ξεμπέρδεψαν από τα bans με βραχυχρόνιους διακανονισμούς, φυσικά δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν και έφτασαν τον Νοέμβρη από τα 5 στα 9 μέσα σε μέρα (!), τον Δεκέμβρη τα 13 και σήμερα τα 17, τα περισσότερα από οποιαδήποτε ομάδα μπάσκετ στον κόσμο!!

Όλα αυτά ενώ ο ΠΑΟΚ με χρέη εκατομμυρίων ευρώ, με μπροστάρη τον Θανάση Χατζόπουλο και τη βοήθεια του λαού μας, καταφέρνει να πληρώσει όλα τα χρέη σε φυσικά πρόσωπα (μπασκετμπολίστες, μάνατζερ, προμηθευτές κτλ) ενώ έχουν μείνει τα χρέη προς το ελληνικό κράτος, την ώρα που η φετινή ομάδα είναι πληρωμένη στο ακέραιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!

ΥΓ1: Το κείμενο αυτό γράφτηκε Παρασκευή 21/01/2022. Αν το διαβάσετε την ημέρα του αγώνα και τα ban της χάρτινης έφτασαν τα 20, ζητώ συγγνώμη για την ανακρίβεια.

ΥΓ2: Αγαπήστε την ομάδα με όλα τα λάθη της, έρχονται καλύτερες μέρες και στο αγωνιστικό όσο οι παίκτες θα είναι υγιείς όπως τώρα!

ΥΓ4: Πιθανότατα τον Απρίλη έρχεται νέα ΑΜΚ. Να ετοιμάζεστε, μπαίνουμε...

Διαβάστε ακόμη...