Πόσο έχεις μεγαλώσει, ΠΑΟΚάρα!

Λένε ότι η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή. Το βράδυ της Τρίτης 13/08, δεν συνέβη κάτι τέτοιο.
Μπαρκαρούτσος
Πόσο έχεις μεγαλώσει, ΠΑΟΚάρα!

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ανάγκη τον Ajax για να αποδείξει την αξία του. Απέδειξε σε όλη τη φίλαθλη Ευρώπη ότι ήταν η ομάδα που άξιζε να περάσει και αποκλείσθηκε με ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ, ΕΜΕΤΙΚΗ (προσθέστε χαρακτηρισμούς) διαιτησία του Pawson, του οποίου η μητέρα πρέπει να έχει μείνει έγκυος σε τετράδυμα από τα μπινελίκια.

Δεν θα αναλωθώ τώρα σε ανάλυση των φάσεων που αδικήθηκε κατάφωρα ο ΠΑΟΚ. Ας γίνει αυτό αργότερα, με ψυχρό αίμα, με στιγμιότυπα, όπως πρέπει. Άλλωστε, ο ΠΑΟΚ σφαγιάζεται εντός κι εκτός συνόρων, σε όλα τα αθλήματα. Πλέον είναι στο DNA μας το να είμαστε οι κατατρεγμένοι της υπόθεσης. Αλλά, ειδικά τώρα που μεγαλώνουμε σαν ομάδα, όχι με τη δικαιολογία στο στόμα!

Το άλλο που έδειξε ο ΠΑΟΚ στην Johann Cruijff ArenA, είναι ότι πλέον έχει αλλάξει μέγεθος. Δεν μιλάω για φανέλα, μιλώ για πράγματα απτά, όπως αγωνιστική ταυτότητα, ευρωπαϊκό όνομα, “club stature” που λέμε στο Football Manager. Και εξηγούμαι:

Ο ΠΑΣ Γιάννινα του Amsterdam έδειξε μικρός απέναντι στον ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΕΟΝ ΠΑΟΚ. Μια ομάδα που έχει τεράστιο όνομα και φανέλα στην Ευρώπη, μια ομάδα που έχει αφήσει τη δική της σφραγίδα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με την αγωνιστική ταυτότητά της και ζηλεύουν ΟΛΟΙ τις ακαδημίες της, μια ομάδα που πέρσι έμεινε εκτός τελικών Champions League για λίγα δευτερόλεπτα, μια ομάδα που αύριο θα πουλήσει έναν παίκτη της στη Real Madrid και θα εισπράξει 2 φορές τη χρηματιστηριακή αξία των παικτών του ΠΑΟΚ, χρειάστηκε τη βοήθεια του Pawsen για να κερδίσει τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα του Amsterdam (λίγο έμοιαζε με τον Ajax αυτό που είδαμε χθες), χρειάστηκε τρία πέναλτυ για να περάσει τον ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΟΚ του Abel Fereira. Χρειάστηκε να κάνει καθυστερήσεις και πολλές φορές θέατρο. Χρειάστηκε να κιτρινιστούν 8 παίκτες μας, εκ των οποίων τρεις αμυντικοί και ο τερματοφύλακάς μας. Δεν κατάφεραν να παίξουν κυνικά, δεν έπαιξαν το ποδόσφαιρο που ξέρουν. Αναγκάστηκαν να το πάνε στη πουστιά. Όταν μια ομάδα που είναι  19η καλύτερη ομάδα τα τελευταία 10 χρόνια βάσει του ranking της UEFA-MAFIA, παίζει με το νούμερο 58 της αντίστοιχης λίστας, τον ΠΑΟΚ, περιμένεις ότι το 58 θα παίξει με βρωμιά και κλεφτοπόλεμο και όχι το 19.

Σε 2 αγώνες, ο ΠΑΣ Γιάννινα του Amsterdam σημείωσε 5 γκολ, ενώ ο ΠΑΟΚ 4.

Στη Τούμπα, ο ΠΑΣ είχε: ένα γκολ με κόντρα στον Γιαννούλη, ένα γκολ από λάθος Varela που κλώτσησε τη μπάλα στον Huntelaar. Δύο γκολ με πρωταγωνιστές παίκτες του ΠΑΟΚ.

Στη Johann Cruijff ArenA: είχε 3 πέναλτυ, από τα οποία σκόραραν τα δύο. Πολλές φορές σε αγώνα χάντμπολ μπορεί μια ομάδα να μην κερδίσει 3 πέναλτυ... Και ένα γκολ στην Ολλανδία από κόρνερ (το οποίο δεν θυμάμαι να ήταν, αλλά είδα τη φάση μόνο μια φορά, δεν είμαι 100% σίγουρος, διαβάζω ότι δεν ήταν).

Είναι κρίμα να έχεις παγκοσμίου κλάσεως ακαδημίες, και να χρειάζεσαι πουστιά για να κερδίσεις τον ΠΑΟΚ που δεν έχει μπει ποτέ ομίλους Σάπιο Λιγκ.

Είναι κρίμα να έχει φορέσει αυτή τη φανέλα ο τεράστιος Johann Cruijff και σήμερα να τη φορούν κάτι λιγόψυχοι που έκαναν καθυστερήσεις και κλαψούριζαν χωρίς επαφή.

Θα το επαναλάβω, για να συνειδητοποιήσετε το περιεχόμενο της πρότασης: ο ΠΑΣ Γιάννινα του Amsterdam έδειξε μικρός απέναντι στον ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΕΟΝ ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να χτίσει επιτέλους μέταλλο, μετά από πολλά χρόνια. Τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ έμπαινε αρχιδάτα και ξέραμε τι ποδόσφαιρο θα παίξει η ομάδα, ήταν επί Fernando Santos, αλλά εκεί δεν υπήρχε τόση ποιότητα στο χορτάρι, όσο σήμερα. Ο Ιβάν Σαββίδης εμπιστεύτηκε έναν προπονητή και κέρδισε από αυτό. Η μεγαλύτερη παρακαταθήκη του Razvan Lucescu, μετά το πρώτο ΕΠΙΣΗΜΟ νταμπλ με αήττητο πρωτάθλημα, είναι μια ομάδα γεννημένη για do or die καταστάσεις. Μια ομάδα που ξέρει ότι θα πατήσει τον πιο αδύναμο αντίπαλο, μια ομάδα που θα μπει με τσαμπουκά απέναντι στον ισάξιο γιατί ΞΕΡΕΙ τι αξίζει, μια ομάδα που δεν φοβάται τον ισχυρότερο αντίπαλο και τον κοιτάζει αρχιδάτα στα μάτια, γιατί μπορεί.

Εν κατακλείδι... ΠΟΣΟ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΠΑΟΚΑΡΑ!!!!

Και πόσο ακόμα θα μεγαλώσεις, όσο ο Ιβάν Σαββίδης διατηρήσει τον ποντιακό εγωισμό του, όσο υπάρχει εμπιστοσύνη στον προπονητή, όσο οι ποδοσφαιριστές δουλεύουν, όσο μας πολεμούν εντός ή εκτός συνόρων, όσο αλλάζουμε επίπεδο και στα εξωαγωνιστικά (πχ ταινίες PAOK TV, βίντεο για αντίπαλους τραυματίες, ιατρικό σεμινάριο από την ΠΑΕ κτλ).

Είναι καιρός να καταλάβει πλέον και ο τελευταίος οπαδός, ότι ο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει ευρωπαϊκό προφίλ, έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα σε πολλά επίπεδα. Το μόνο που μένει, είναι να το επισφραγίσει και στο χορτάρι. Αλλά όσοι έκαναν όνομα "εν μια νυκτί", έπεσαν γρήγορα... Και ο ΠΑΟΚ θα φτάσει μεθοδευμένα και με δουλειά εκεί που του αξίζει.

Τα καλύτερα έρχονται... Προσωπικά, εύχομαι ανάλογη γιγάντωση και στα υπόλοιπα τμήματα του ΠΑΟΚ, ώστε να γίνουμε μια ομάδα-σημείο αναφοράς στον ελληνικό αθλητισμό. Ένας φάρος αθλητισμού και ευ αγωνίζεσθαι.

Διαβάστε ακόμη...