Κλείσε τα ραδιόφωνα, άκου την φωνή ΣΟΥ

Λοιπόν παληκάρι μου, να σε πώ κάτι αλλά μην παρεξηγηθείς:
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Κλείσε τα ραδιόφωνα, άκου την φωνή ΣΟΥ

Aν λες ότι είσαι ΠΑΟΚ, αν λες ότι νιώθεις ΠΑΟΚ, αν λες ότι πεθαίνεις για τον ΠΑΟΚ, αν λες ότι κυλάει στο αίμα σου ο ΠΑΟΚ, αν λες ότι βλέπεις τον ΠΑΟΚ παντού και σε όλα τα αθλήματα και κρίνοντας τις εμφανίζεις του ΠΑΟΚ συμφωνείς με τα συμπεράσματα του Κόλκα, του Ραπτόπουλου, του Μύρτσου, του Πετρωτού, του Πετρουλάκη, όλων των Αθηναίων ΑΡΔ, κάτι σταρτηγούληδων που παριστάνουν τους όψιμους ΠΑΟΚτσήδες και τους κήνσορες και τους τιμητές και τους φύλακες των συνόρων και της «τιμής του έθνους», ενώ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ σε βάρος τους και παρακαλάνε θεσμικά όργανα να μην καθήσουν στο σκαμνί, όταν η στάση σου δικαιώνει απόλυτα τον Βρέντζο και τον σκηνοθέτη των φίλμ νουαρ, τότε να με συγχωρείς νομίζεις ότι είσαι ΠΑΟΚ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΟΚ.

Αν δε, νομίζεις, από αρρωστημένο εγωισμό, ότι ΕΣΥ είσαι ο ΠΑΟΚ (γιατί και καλά ΠΑΟΚ είναι ο λαός του) τότε, άστο καλύτερα..

Γιατί στα λέω αυτά;

Δεν μπορεί ρε φίλε να έχεις δει το Ουλιμπιάγκους Ξάνθης- ΠΑΟΚ και να λες με ύφος μαλάκα καρδιναλίου «να δούμε τα λάθη μας και να μην ασχοληθούμε με την διαιτησία»

Δεν μπορείς να βλέπεις το μπάσκετ του ΠΑΟΚ και να λες με ύφος γενναιόδωρου αυτομαστιγωμένου σαδομαζωχιστή «αφού χάνω από τον Φάρο δεν με φταίει η διαιτησία»

Και στο λέω αυτό, γιατί ενώ υποτίθεται ότι ταυτίζεσαι με τον επαναστατικό χαρακτήρα μιάς ποδοσφαιρικής ομάδος που ΠΡΑΓΜΑΤΙ γκρέμισε κάποτε ένα ποδοσφαιρικό κατεστημένο, αλλά δεν το εξαφάνισε και το βρίσκει και πάλι μπροστά της, ενώ θεωρείς ότι αποτελείς την συνέχει ενός οπαδικού κινήματος που ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕ τα δεδομένα στην οπαδική συμπεριφορά και η ΔΡΑΣΗ του καθορίζει και προσδιορίζει μέχρι και σήμερα τα οπαδικά πράγματα, στην πραγματικότητα ούτε τον χαρακτήρα της ομάδος ΕΧΕΙΣ κατανοήσει αλλά ούτε και ιστορική οπαδική συνέχεια επιδεικνύεις.

Κι αυτό έχει εξήγηση η οποία είναι η εξής: δεν ωθείσαι στις επιλογές σου από άποψη αλλά ωθούμενος και καθοδηγούμενος από την ΔΟΛΙΑ, ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΗ και ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ γνώμη των άλλων, των «φωτισμένων» που έχουν ένα στόχο: να στρέψουν τον οπαδό του ΠΑΟΚ εναντίον του ΠΑΟΚ και όχι των εχθρών του...

Ρε φίλε ειλικρινά δεν έχεις καταλάβει τι γίνεται με την διαιτησία, δεν έχεις καταλάβει τι γίνεται με τους ορισμούς των διαιτητών δεν έχεις καταλάβει τί γίνεται με τους ορισμούς των αγώνων δεν έχεις καταλάβει τι γίνεται με τις κλήσεις σε απολογία δεν έχεις καταλάβει τι γίνεται με τις μετακινήσεις των οπαδών;

Θα με πεις ποιος να στα πει;

Λοιπόν άκου για να μαθαίνεις: ο Διαιτητής είναι ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ να διαμορφώνει την «εικόνα του παιχνιδιού» και αν αυτό δεν αρκεί ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ και το αποτέλεσμα.

Πρόσφατο παράδειγμα η αναμέτρηση με τον Ουλιμπιάγκους Ξάνθης. Όταν αφήνεις τα γίδια με τα κόκκινα που ξεφτιλίζουν τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ που έχουν στο στήθος, να παριστάνουν τους συνεπείς επαγγελματίες, με ΑΤΙΜΩΡΗΤΕΣ, τουλάχιστον αντιαθλητικές, προσπάθειες διαμορφώνεις την εικόνα της Ξάνθης που «πιέζει» και του ΠΑΟΚ που «έχει χάσει την μπάλλα».

Γιατί ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ έχει εκπαιδευτεί από τον Μάλαμα Τεβεκέλη να μην «προκαλεί», να μην ανταποδίδει τα χτυπήματα και να μην προκαλεί τον άρχοντα του αγώνα.

Κάποτε ο ΛΕΟΝΤΙΑΔΗΣ έπιασε την ποδοσφαιρική φούσκα/απάτη Μητρόπουλο από τον λαιμό. Τότε ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΕ, σήμερα θα τον σταύρωναν όλοι.

Αυτός στο ματς της Ξάνθης γιατί έδειξε 5 λεπτά καθυστερήσεις, γιατί έδειξε οφ'σαίτ κάτω από την σέντρα γιατί έδειξε την κάρτα στον Ροντρίγκεζ;

Και σε ρωτάω: διαμόρφωσε ή όχι την «εικόνα του παιχνιδιού»;

Και εφ' όσον την διαμόρφωσε γιατί εγώ και εσύ ΠΡΕΠΕΙ «σώνει και καλά» και κάνουμε ποδοσφαιρική κριτική;

Προσωπικά Α Ρ Ν Ο Υ Μ Α Ι να κάνω οποιαδήποτε κριτική σε παιχνίδια του ΠΑΟΚ στο Αθηναϊκό Πρω(κ)τάθλημα.

Αν μπορούσα θα ΠΗΓΑΙΝΑ κάθε αγωνιστική στο γήπεδο για να ΔΙΑΔΗΛΩΣΩ την εγρήγορσή μου και την ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ μου στον ΠΑΟΚ και να ΑΠΙΤΗΣΩ από τον κ. ΣΑΒΒΙΔΗ να βάλει τέρμα σ' αυτόν τον εμετό.

Δεν βλέπεις τι γίνεται στο μπάσκετ; 18 φάουλ σε μια περίοδο και 5 τεχνικές ποινές! Αυτά ούτε σε τοπικό. Και μόνοι τους να έπαιζαν τέτοια πράγματα δεν θα καταλογίζονταν.

Πόσες φορές έχει παίξει ο ΠΑΟΚ στις 3 το μεσημέρι; Ούτε ο ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ δεν έχει παίξει τόσες φορές αυτήν την ώρα!

Ο ΠΑΟΚ παίζει 6 χρόνια στην Ευρώπη ημέρα Πέμπτη. Έχεις αναλογισθεί πόσες Δευτέρες έχει παίξει πρωτάθλημα για ξεκούραση; Ο Κομποτιακός έχει παίξει περισσότερες Δευτέρες. Ακόμη και στο Κύπελλο περισσότερες Πέμπτες έχει παίξει ο ΠΑΟΚ.

Την τετάρτη έχει κύπελλο. Στον Πανιώνιο δόθηκε μία ημέρα παραπάνω ξεκούραση!

Μπορείς να μ' εξηγήσεις γιατί ο ΠΑΟΚ χρόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοονια τώρα είναι η ΜΟΝΗ ομάδα από τις 5 πρώτες που είναι με διαφορά πρώτος στα σε βάρος του φάουλ και στις κάρτες. Το βρίσκεις τυχαίο;

Άκου φίλε μου: αυτό το σλόγκαν «να κοιτάμε την ομάδα μας και μετά την διαιτησία, ακόμη και αν είναι κακή» είναι πολύ ΠΟΥΣΤΙΚΟ και γι' αυτό και σου σερβίρεται συνεχώς .

Γιατί; Γιατί, κατ' αρχάς, από μόνο του εμπεριέχει την ΠΑΡΑΔΟΧΗ ότι η Διαιτησία είναι ΚΑΚΗ. Αν εγώ λοιπόν ΑΓΝΟΗΣΩ αυτό το δεδομένο:

ΠΡΩΤΟΝ: έμμεσα ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ την κακή διαιτησία δια της σιωπής μου αλλά κυρίως αφήνω στο απυρόβλητο την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ που την κινεί και την προστατεύει

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: μπαίνω με δική μου πρωτοβουλία στον «φαύλο κύκλο» να «φτιάχνω ομάδα» που μια κακή διαιτησία με ΔΟΥΛΕΜΕΝΗ ΔΟΛΙΑ μέθοδο θα μου αποδεικνύει πως «δεν έχω ομάδα» και

ΤΡΙΤΟΝ: σε περνά ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ το χειρότερο μήνυμα ότι δηλαδή μην ασχολείσαι ούτε με την εξουσία της οργανώσεως ούτε με την ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΗ απονομή Δικαιοσύνης (γιατί δικαιοσύνη απονέμει η διαιτησία) αλλά απαξίωσε τον εαυτό σου γιατί είσαι «ανίκανος» να διακριθείς και να γίνεις ανταγωνιστικός

Και μην ακούς τους μαλάκες ή στημένους που λένε την μεγίστης αθλιότητος παπαριά: ότι δήθεν το ποδόσφαιρο «είναι απλά ένα παιχνίδι»

Στην Βραζιλία μπορεί να είναι ,στο Αθηναϊκό Κράτος είναι μέσον ΕΞΟΥΣΙΑΣ και ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΩΣ της μάζης.

Γιατί να κάνει επανάσταση ο άλλος όταν η «ομάδα του» παίρνει το πρωκτάθλημα, όταν 40 χρόνια ψηφίζει με την λογική «ο ουλιμπιάγκους και το αιγάλεω να κερδάνε και οι άλλοι να πάνε να γαμηθούνε» , όταν αισθάνεται «πρωτευουσιάνος» και το κέντρο του κόσμου.

Είναι κρίμα ρε φίλε να μην καταλαβαίνεις τι σημαίνει το μέγεθος ΠΑΟΚ, τι διανοητικές προοπτικές σε ανοίγει, σε ποιες θεωρητικές λεωφόρους σε ωθεί να κινηθείς και εσύ να ακούς και να ασπάζεσαι τα αγορασμένα σχόλια του Κόλκα και της καμόρας της Θεσσαλονίκης.

Και ασχολείσαι με όλα αυτά ενώ έχουν λάβει χώρα δύο ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ διάστασης νομικά σκάνδαλα στο ποδόσφαιρο:

ΠΡΩΤΟΝ: Το πρόστιμο που επέβαλε ο Κοντονής στον ΠΑΟΚ για τα «επεισόδια» με την Ντόρντμουντ ΔΕΝ ΕΧΕΙ νομικό προηγούμενο. Πέραν του γεγονότος ότι υπάρχει νομοθετική ανεπάρκεια στην «αρμοδιότητα» του Κοντονή να επιβάλλει το πρόστιμο , από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε από άλλη αρχή , έστω και του εξωτερικού για το ΙΔΙΟ γεγονός, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να επιβληθεί ποινή από οποιονδήποτε άλλον.

Και εδώ εγείρεται ένα άλλο ζήτημα πάνω στο οποίο ΟΟΟΛΟΙ έχουν φάει αμάσητο παραμύθι.

Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ και η ΕΠΟ δεν θέλουν ανακάτεμα της πολιτείας στα πόδια τους. Στην περίπτωση αυτή ενώ η αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή είχε επιβάλλει πρόστιμο, πως έρχεται πολιτειακό όργανο και επιβάλλει πρόστιμο για το ίδιο θέμα; Γιατί δεν ξεσηκώνονται η ΕΠΟ και οι άλλοι φορείς; Γιατί η ΟΥΕΦΑ δεν αποκλείει τις ομάδες από τις διοργανώσεις, για τον λόγο «ανακατεύεται η πολιτεία στις αρμοδιότητές της»;

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η ΕΕΑ έστειλε ένα φιρμάνι στην παε ουλιμπιάγκους και στον πρόεδρό της γιατί παραβιάζει τον όρο του ανακριτού και «ασχολείται με το ποδόσφαιρο» και τον έθεσε προθεσμία ενός μηνός για να παραιτηθεί. Ενώ λοιπόν πέρασε ο μήνας , η ΕΕΑ δεν προέβη σε κάποια ενέργεια , η παε ουλιμπιάγκους και ο πρόεδρός της προσέφυγαν στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιώς δηλαδή σε πολιτικό δικαστήριο ζητώντας την ακύρωση και την αναστολή εκτελέσεως της αποφάσεως της ΕΕΑ καθώς και προσωρινή διαταγή αναστολής εκτελέσεως.

ΕΡΩΤΗΜΑ 1ον: Το Διοικητικό Εφετείο είναι «πολιτικό δικαστήριο» για την επο. Γιατί δεν ενεργοποίησε τις διατάξεις του κωλοκαταστατικού της που επισύρουν ποινές για τις ομάδες που προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια για ποδοσφαιρικά ζητήματα; Η ΕΕΑ σε ποδοσφαιρικό ζήτημα δεν επελήφθη; Ο Ηρακλής όταν προσέφυγε σε πολιτικό δικαστήριο τον έρριξαν μία κατηγορία

ΕΡΩΤΗΜΑ 2ον. Όταν ζητάς αναστολή και προσωρινή διαταγή επικαλείσαι άμεση επέλευση βλάβης δηλαδή η παε και ο πρόεδρός της επικαλέσθηκαν «άμεση βλάβη» αν εκτελεσθεί η απόφαση της ΕΕΑ.

Και ρωτάω εσένα φίλε που δεν ξέρεις νομικά: τι άλλη βλάβη μπορείς να επικαλεσθείς ως παε και πρόεδρος πέραν του ότι αν πάψεις να είσαι πρόεδρος θα συμβούν και στην παε και στον πρόεδρο συγκεκριμένες βλάβες;

Άρα και ΕΜΜΕΣΑ και ΑΜΕΣΑ η παε ολυμπιάγκους και ο πρόεδρός της ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ότι ο πρόεδρος ασχολείται στην παε ως πρόεδρος.

ΕΡΩΤΗΜΑ 3ον: Στην ΕΕΑ κοινοποιήθηκαν τα δικόγραφα και έστειλαν και απόψεις στο Δικαστήριο. ΑΝ έτσι έχουν τα πράγματα γιατί δεν ζήτησαν ΑΝΑΚΛΗΣΗ της αποφάσεως του ΔΕΦ Πειραιώς; Και κυρίως όταν πέρασε άπρακτος ο μήνας που είχαν θέσει ως διορία γιατί δεν πήραν ΑΜΕΣΩΣ απόφαση αλλά περίμεναν ν' ασκηθεί η προσφυγή στο ΔΕΦ Πειραιώς;

ΕΡΩΤΗΜΑ 4ον Στο Διοικητικό Δικαστήριο προσφεύγεις ΜΟΝΟΝ όταν εκδίδεται μία πράξη που έχει εκτελεστότητα. Ένα έγγραφο που θέτει απλά μία διορία ποια εκτελεστότητα έχει; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΜΙΑ.

Οπότε γεννάται και το τελευταίο ερώτημα:

ΕΡΩΤΗΜΑ 5ον: Πόσα «διαρκείας» στοίχισε η υπόθεση;

Άκουσες φίλε μου τίποτε γι' αυτά; Όχι βέβαια.

Ποιον ν' απασχολήσουν;

Φίλε και συνοπαδέ...

Κλείσε τα ραδιόφωνα ή άκου μόνο μουσική ...

Κλείσε τον ήχο στην τηλεόραση ...

Καμμία τηλεθέαση η ακροαματικότητα στα πουλημένα μέσα μαζικής ενυπνώσεως ...

Το επικοινωνιακό παιχνίδι είναι στο φόρτε του ...

Δείξε τουλάχιστον ότι έχεις αντιληφθεί τι παίζεται ...

Μην τους αφήνεις να σε περνάνε για «κοθόνι» ...

Μετέτρεψε την ΤΟΥΜΠΑ από μία ποδοσφαιρική ΕΔΡΑ σε εστία κοινωνικού αναβρασμού ...

Γιατί αγαπητέ μου , για μένα, ένα είναι σίγουρο:

Ότι όλοι αυτοί που διαλαλούν το μένος τους εναντίον του ΠΑΟΚ , το κάνουν επειδή έχουν ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ από το ξύλο που έχουν φάει από τους οπαδούς που έδωσαν άλλη διάσταση στην έννοια ΟΠΑΔΟΣ δηλαδή τους ΠΑΟΚτσήδες

Και εσύ τώρα τους δίνεις την εκδίκηση που ζητάνε στρεφόμενος όχι εναντίον τους ,αλλά εναντίον του ΠΑΟΚ, αποδεχόμενος την συμμετοχή σου στο ίδιο έργο που παίζεται ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ την ίδια εποχή με το ίδιο θέμα: απαξίωση παικτών, απαξίωση προπονητού, απαξίωση στελεχών, απαξίωση του οργανισμού ΠΑΟΚ

Υ.Γ Και μέσα σ' όλα πετάχθηκε και ο φερόμενος ως ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης και είπε τον ΠΑΟΚ «καλή επαρχιακή ομάδα» και ότι το «ματς του πρώτου γύρου ήταν στημένο»

Δεν θα μπω στον κόπο να διαλεχθώ μ' έναν πρωτευουσιάνο από την Βέροια για το τι είναι ο ΠΑΟΚ. Θα τον επισημάνω όμως :

Αν μια επαρχιακή ομάδα «στήνει» μια μεγάλη ομάδα σαν την δική του τότε μάλλον τα πράγματα είναι αντίστροφα.

Γιατί, αγαπητέ Παύλο ,στην πρωτεύουσα τους Αθηναικού κράτους που ζεις , για τους άλλους, ήσουν, είσαι και θα είσαι «το αεκάκι» και αυτό το ξέρουν και στην ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ της Ελλάδος την Θεσσαλονίκη.

Εν τω μεταξύ, επειδή το παίζεις «ποντιάρα», μάθε να χορεύεις «κότσαρι», γιατί στον σκατόγαυρο Παπαδόπουλο σε εξευτέλισε η Λάουρα ΝΑΡΓΕΣ και να ξέρεις ότι το τικ δεν χορεύεται σαν τσιφτετέλι.

Με την ευκαιρία ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ τους Αδελφούς ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗ και την Λάουρα NΑΡΓΕΣ...

Διαβάστε ακόμη...