Ποτέ μέχρι σήμερα ...

Κάθισα την προηγούμενη Κυριακή να παρακολουθήσω το "ντέρμπυ" στην "οπαπασοφιά" ...
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Ποτέ μέχρι σήμερα ...

Ας ξεκινήσουμε από τα λεγόμενα "μη αγωνιστικά".

Στον χώρο που πριν μερικές εβδομάδες οι ντεμέκ "προσφυγολάτρες" και "ποντιολάτρες" ... μαγεύονταν από τον "πυρρίχειο", όταν εισήλθε στο γήπεδο μια ΑΜΙΓΩΣ προσφυγικής και ποντιακής καταβολής ποδοσφαιρική αποστολή, αυτοί οι "πεπολιτισμένοι" συμπεριφέρθηκαν σαν να μπήκε στο γήπεδο ο δολοφονος των γονιών τους άνευ λόγου και αιτίας ασχολήθηκαν σκαιότατα υβριστικά με τον προπονητή του ΠΑΟΚ.

Άνευ λόγου και αιτίας ξεσπάθωσαν με υβρεολόγιο και συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε "διαφορετικούς οπαδούς".

Αλλά τελικά μήπως υπήρχε αιτία;

Γιατί καθαρά από αγωνιστικής πλευράς η ατμόσφαιρα και η ένταση ήταν σαν να βλέπεις την ομάδα με τα κιτρινόμαυρα απέναντι σε ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ αντίπαλο και όχι αντίπαλο του χεριού τους!

Προς στιγμήν νόμισα ότι έβλεπα την Γιουβέντους σε αγώνα στα ημιτελικά Τσ.Λου.

Για τέτοιο πάθος μιλάμε εκ μέρους των οπαπασοφιτιών...

Και για να λέμε την αλήθεια αυτό ήταν και το σωστό!

ΟΥΔΕΜΙΑ σύγκριση, όπως αποδείχθηκε, υπάρχει μεταξύ των δύο μεγεθών.

Αβίαστα συνομολόγησαν ότι ήταν και παραμένουν οι θιασώτες του "αθηναϊσμού" αυτής της ΑΡΡΩΣΤΗΣ νοοτροπίας του κρατικού συγκεντρωτισμού και ποδοσφαιρική ουρά των κοτσαμπάσηδων του λεγόμενου "ελληνικού ποδόσφαιρου".

Και όπως δείχνουν τα πράγματα οψίμως ανακάλυψαν και την "ποντιακή καταγωγή" διαβλέποντας ίσως την μεγαλη διείσδυση του ΠΑΟΚ στον ποντιακό ελληνισμό.

Γιατι όταν ο Δημήτρης ΠΑΡΙΔΗΣ τραγουδούσε σε ποντιακά ηχοχρώματα "δικεφαλε αετέ, μαυαρετέ" οι του ΠΟΚ δεν ήξεραν τι σημαίνει "κεμεντζές" (πιθανόν αν μην γνωρίζουν ούτε σημερα).

Στα αγωνιστικά τώρα ενα πράγμα δεν καταλαβαίνω:

Αν κάποιος έχει ως προϋπόθεση σκέψεως οτι ο ΠΑΟΚ δεν έχει ακραία μπακ, δεν έχει δεκάρι, δεν έχει εξτρεμ και δεν έχει χαφ και δεν έχει σέντερ, δεν έχει προπονητή, δεν έχει αγωνστικό πλάνο, αν δεν έχει όλα αυτά τι ακριβως περίμεναν από τον ΠΑΟΚ δηλαδή;

Μαλλον οι ... του ΠΟΚ δεν βλέπουν αυτά τα κενά, καταλαβαν την απειλή και έκαναν ατμόσφαιρα σαν να παίζουν με την Γιουβεντους για να πετυχουν μια "μεγάλη" νίκη και να την πανηγυρίσουν ΕΞΑΛΛΑ.

Από την πλευρά μου θα ήθελα να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΘΕΡΜΑ τον ΓΙΓΑΝΤΑ ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗ που έκανε το 'λάθος', γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο, να είσαι 18 χρόνων, να κάνεις λάθη και να μαθαίνεις!

Να μαθαίνεις ότι στην επόμενη επίθεση θα βαλεις γκολ και θα ισοφαρίσεις το λάθος.

Όπως έκανε ο μέντοράς του ΔΑΜΑΝΑΚΗΣ που στο "τελικό" του 1981, φυσικά στην Αθηνα, την μια στιγμή σημείωσε αυτογκόλ και στην επόμενη επίθεση τους κάρφωσε με κεφαλιά...

ΝΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ του 2022 γιατί ΠΟΤΕ στην Αθήνα μέχρι σήμερα δεν πανηγυρίσθηκε τόσο έξαλλα νίκη ομάδος του ΠΟΚ επί του ΠΑΟΚ

Κι όταν λέω ΠΟΤΕ εννοώ ΠΟΤΕ.

Ευχαριστώ θερμά τον ΙΒΑΝ, τον ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ και τους 18χρονους γι' αυτήν την ανείπωτη χαρά που μου προσέφεραν.

Κι αν κάποιος ανέραστος εκφράσει 15 ή και 50 ειρωνίες, στα όργανα μου άνετα χωράει να γραφτεί ...

Κι επειδή η "σωστή πλευρά της Ιστορίας" είναι ένα ΠΟΛΥ ΡΕΥΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ, ας το έχουν υπ' όψιν τους αυτοί με τα χρώματα του Κέμπριτζ, αυτοί με τα σήματα των Ιρλανδών, οι (αρ)ουραίοι τους και οι "ντόπιοι":

"είναι καλύτερα να στέκεσαι όρθιος με σπασμένο και μπανταρισμένο κεφάλι, από το να σέρνεσαι με την κοιλιά για να γλιτώσεις το κεφάλι σου."

Διαβάστε ακόμη...