Η εξόρμηση στην Αττική και το εμπόδιο της Μερκάδο

Μια νίκη ακόμα κατέγραψε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ χθες ενάντια στο ανεβασμένο και σκληροτράχηλο Μαρκόπουλο.
Miburosaito
Η εξόρμηση στην Αττική και το εμπόδιο της Μερκάδο

Μια νίκη πολύ σημαντική - αφού μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναικό - μας ανέβασε στη 2η θέση όπου ισοβαθμούμε με τον Άρη, με τον οποίο παίζουμε το Σάββατο στο Παλατάκι.

Δυστυχώς match report δεν έχουμε για το ματς με Μαρκόπουλο, παρά μονο τα φτωχά στατιστικά της ομοσπονδίας.

Να θυμίσω εδώ την υπόσχεση Καραμπέτσου για στατιστικά αντίστοιχα του ανδρικού πρωταθλήματος μέχρι τα μέσα Νοέμβρη....

Πιάσαμε Δεκέμβρη και ακόμα ούτε καν έχουν συζητήσει το θέμα στην ομοσπονδία, μια ακόμα 'επιτυχία' της διοίκησης Καραμπέτσου. Μπράβο σας εκεί στην ομοσπονδία, συνεχίστε κι άλλο να υποβαθμίζετε το άθλημα....

ΥΠΟΔΟΧΗ

Βλέπουμε πως το Μαρκόπουλο πήρε πολλούς άσσους, κυρίως λόγω της απειρίας της νεαρής λίμπερο (μόλις 16 χρονών) Παπαδοπούλου που έπαιξε στο 2ο και 3ο σετ, αφού η Ξανθοπούλου αντιμετώπιζε πρόβλημα από το προηγούμενο ματς και δεν έπαιξε πολύ στο χθεσινό ματς (είχε μπαταρισμένο χέρι στο ματς με Πορφύρα και προφυλάχθηκε σε εκείνο το παιχνίδι).
Είναι τρομερό ταλέντο η μικρή, όμως η υποδοχή θέλει εμπειρία πάνω από ολα, και η μικρή δεν την έχει ακόμα. Της έκαναν άσσους στο ίδιο σημείο με τον ίδιο τρόπο οι αντίπαλες σέρβερ σε συνεχόμενα σερβις, όπως βλέπουμε και στα παρακάτω βιντεάκια. Δεν είναι replay, είναι ακριβώς το ίδιο λάθος που ξαναγίνεται.

Βέβαια, να τονίσω πως και η Παπαδοπούλου αλλά και η Ξανθοπούλου (για όσο έπαιξε) πήραν ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ μεγάλο χώρο στην υποδοχή. Χθες κρυβόντουσαν και οι δύο ακραίες μας στην υποδοχή. Γι αυτό και τα νούμερα της τέλειας υποδοχής των λίμπερο (21% και 16%) σε σχέση με αυτά των ακραίων (32% - 33%), καλό να τα δούμε με μια επιφύλαξη. Όπως φαίνεται στα παρακάτω βίντεο, το λίμπερο παίρνει το μισό(!) χώρο της υποδοχής.

Είδαμε λοιπόν την Μαρτίνα να παίζει (έστω και λίγο) χθες ενώ δεν είχε αναρρώσει εντελώς και στο τέλος του 4ου σετ χτύπησε στο ίδιο σημείο, βγαίνοντας έξω με κλάμματα από τον πόνο..

Δεν ξέρω πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα που έχει, ΑΛΛΑ αν μείνουμε με την 16χρονη λίμπερο για τα επόμενα 4 ματς (μέχρι την διακοπή) με Άρη εντός, Άλμπα εντός, ΠΑΟ εκτός και Άλμπα εκτός, μας βλέπω να κινδυνεύουμε να μείνουμε εκτός Ευρώπης και ΠΟΛΥ πίσω στο πρωτάθλημα (3οι-4οι)...

Αν δεν επανέλθει η Μαρτίνα στα επόμενα αυτά ματς, τότε μιλάμε για ένα λάθος ολκής από τον Φλώρο στη διαχείριση...

Βέβαια, το ρόστερ είναι μεγάλο, οι βασικές μας παίχτριες είναι έμπειρες, επομένως αν παίξουμε χωρίς Μαρτίνα ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να πάρουν περισσότερο χώρο στην υποδοχή οι Μερτέκη - Φιντόν και να είναι σοβαρές και συγκεντρωμένες σε υποδοχές που θα χρειαστεί να βγάλουν όταν η μπάλα θα έρθει 'έξω' από το σώμα τους, ενώ μήπως δουμε και τη Κλέπκου σαν λίμπερο ανάγκης (αν ζοριστει η μικρή Παπαδοπούλου)...

ΜΠΛΟΚ-ΑΜΥΝΑ

Βλέπουμε 8 < 21 μπλοκ!!

Πριν πω για τα δικά μας, να τονίσω πως τα 8 μπλοκ που δεχτήκαμε είναι πολλά, που φανερώνει και την αστάθεια που είχαμε στην υποδοχή - ειδικά στα πρώτα τρια σετ.

Αλλά εμείς είχαμε 21 μπλοκ!! 21!!

Είναι ξεκάθαρο πως το ματς το πήραμε λόγω του μπλοκ μας. Ούτε από επίθεση, ούτε είχαμε κάποιο φοβερό side-out χθες, ούτε κάναμε περισσότερους άσσους από την αντίπαλο μας. Τα μπλοκ μας έδωσαν τη νίκη.

Είχαμε 10 μπλοκ από τα άκρα μας (ζώνες 2 και 4) και 11 μπλοκ από τις κεντρικές μας είτε βοηθώντας στα άκρα είτε σε αντίπαλους πρώτους χρόνους!

Βέβαια, στην άμυνα μας είχαμε τις γνωστές αδυναμίες, είναι ένας τομέας που πραγματικά παίζουμε ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ....

Ενώ δε φαίνεται και κάποια βελτίωση όσο περνάει ο καιρός. Είναι καθαρά θέμα προπόνησης η αμυντική συμπεριφορά και εδώ ο Φλώρος με απογοητεύει μέχρι στιγμης. Ελπίζουμε σε ΑΜΕΣΗ βελτίωση αλλιώς δεν θα καταφέρουμε να πάρουμε τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια.

ΕΠΙΘΕΣΗ

Παρά τα χαμηλά ποσοστά τέλειας υποδοχής που είχαμε - αναγκάζοντας τη Ντα Γιονγκ να τρέχει πάλι - είχαμε κάποιες καλές υποδοχές με γρήγορη ταχύτητα στη μπάλα, επιτρέποντας και στη Ντα Γιονγκ να παίξει πιο γρήγορα όταν είχε τέλεια υποδοχή.

Είχε κάποιες πάσες πίσω από τη πλάτη στη Κογιαρ απίστευτες (εξάλλου είναι μια από τις καλύτερες στον κόσμο στις πίσω πάσες).

Ενώ έπαιξε γρήγορα και από το 4 όταν της δώθηκε η ευκαιρία όπως φαίνεται παρακάτω

Βέβαια, η χημεία που έχει τώρα πια με τη Πολυνοπούλου είναι απίστευτη! Αυτό το δίδυμο θα αφήσει ιστορία στον ΠΑΟΚ! Πάλι οι πρώτοι χρόνοι της Ιωάννας ήταν εντυπωσιακοί! Είτε όταν η υποδοχή που παίρνει η Ντα Γιονγκ είναι καλή είτε όταν πρέπει να οριζοντιωθεί για να βγάλει πάσα, είτε η Ιωάννα βγαίνει χωρίς μπλοκ έιτε βγαίνει με μπλοκ, αυτές οι δύο μπορούν κάνουν ΜΕΓΑΛΗ ζημιά με επιθέσεις σε πρώτο χρόνο!

ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ

Έρχεται ντέρμπι με τον Άρη το Σάββατο, μια εξίσου σκληροτράχηλη ομάδα που ξεκίνησε πολύ δυνατά το πρωτάθλημα.

Από το λίγο που έχω παρακολουθήσει τον συμπολίτη, είδα μια ομάδα με πολύ καλό μπλοκ-άμυνα, εξαιρετικές σε επίθεση τις ξένες του (με καλύτερη βέβαια την Μερκάδο) αλλά έχει μια πολύ μεγάλη δυσκολία στην υποδοχή και κατ' επέκταση στο side-out.

Κοιτώντας και τα στατιστικά από το μοναδικό ματς που έχασαν μέχρι τώρα, αυτό με τον Ολυμπιακό εκτός έδρας, φαίνεται πως το σέρβις του αντιπάλου τους αποσυντόνισε εντελώς. Είχαν άσχημα ποσοστά στην υποδοχή ενώ το ότι ο Ολυμπιακός πήρε 22 πόντους από λάθη αντιπάλου (ένω έδωσε μόλις 11) μας λέει και γιατί έχασε ο συμπολίτης στο Ρέντη.
Κάτι που κάνει επίσης εντύπωση είναι και τα καλά ποσοστά στην υποδοχή από Σαλας (που συνήθως κρύβεται βέβαια - δεν ξέρω πόσες υποδοχές πήρε και είχε 33%) και τα εξαιρετικά ποσοστά της Κακουράτου (που είδαμε ότι χθες στο ντέρμπι αιωνίων ήταν από τις βασικές αιτίες που έχασε ο Ολυμπιακός). Το σερβις του Άρη φαίνεται δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στην υποδοχή των Πειραιωτών.

Με αφορμή αυτά τα στατιστικά, έψαξα και αυτά από τον αγώνα τους με τον ΠΑΟ:

Από ότι φαίνεται και εδώ, βλέπουμε όμοια χαρακτηριστικά στα δύο παιχνίδια...

Πάλι ο Άρης έχει περισσότερα λάθη από τον αντίπαλο του αν και εδώ η υποδοχή του φαίνεται καλύτερη, τόσα πολλά λάθη μαρτυρούν ότι είχαν αρκετές χαμένες επιθέσεις (κακή υποδοχή --> δύσκολη πάσα --> λάθος επίθεση), ενώ και το σερβις του Άρη δεν φαίνεται να προβλημάτισε ιδιαίτερα τις υποδοχείς του Παναθηναϊκού.

Δηλαδή, θα χρειαστούμε το δικό μας καλό σερβίς για μπορέσουμε να οδηγήσουμε σε λάθη τον Άρη, και θα χρειαστεί παιχνίδι υπομονής με καλή άμυνα (κάποια στιγμή θα πρέπει να παίξουμε κι εμείς άμυνα φέτος...) και να πάρουμε break points.

Το μεγάλο στοίχημα θα παιχτεί στο πόσο καλά θα κλείσουμε την Μερκάδο με το μπλοκ μας, αν επαναλάβουμε την εμφάνιση που κάναμε με το Μαρκόπουλο επάνω στο φιλέ τότε θα μπορέσουμε να φύγουμε με καθαρό τρίποντο από το παιχνίδι, αλλιώς θα μπούμε σε περιπέτειες.

ΟΛΟΙ ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΦΩΝΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Διαβάστε ακόμη...