Έτσι απλά ... αλλά με νόημα!

Είναι πολλοί αυτοί που αποδέχονται την άποψη που λέει ότι «είναι αναγκαίο να πτωχεύσεις δύο φόρες για να φτάσεις στην οικονομική επιτυχία».
Αρχέγονος Αρχέγονος
Έτσι απλά ... αλλά με νόημα!

Κάτι που σημαίνει πως πρέπει να μαθαίνεις από τα λάθη σου για να διορθώνεις τις κινήσεις σου με τελικό στόχο την επιτυχία.

Ο πρόεδρος της ομάδας μας πιστεύει πως το όνομα, η ιδέα, η έννοια ΠΑΟΚ είναι ταυτισμένο με τις νίκες. Όχι μόνο στα στενά πλαίσια του ποδοσφαίρου και των άλλων τμημάτων, αλλά και γενικότερα. Είναι γνωστό πως προσπαθεί να φτάσει τον σύλλογο σε ένα επίπεδο οικονομικής αυτάρκειας και αυτοτέλειας. Χωρίς πολλές πολλές εξαρτήσεις, αυτό τουλάχιστον δηλώνει.

Ο προπονητής του ποδοσφαιρικό τμήματος, πέτυχε να αναδείξει το περίφημο «επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς» σε κεντρική ιδέα της όλης προσπάθειας της ομάδας μας.

Οι ποδοσφαιριστές αναγνωρίζουν την ιδιαιτερότητα αυτού του συλλόγου. Κάτι που φαίνεται από τις δηλώσεις τους αλλά και από τα όσα λένε όλοι που πέρασαν από την Τούμπα.

Κι' όλοι εμείς διαπνεόμαστε από το ίδιο πνεύμα. Σε σημείο υπερβολής. Και θέλουμε, παίζουμε δεν παίζουμε καλά, να κερδίζουμε. Η αλήθεια είναι πως είμαστε πολύ πιο δίκαιοι και ψύχραιμοι σε σχέση με φιλάθλους των άλλων ομάδων.

Στο σημείο αυτό κρίνω σκόπιμο, να αναφερθώ σε ένα πολύ κρίσιμο και καθοριστικό ζήτημα. Δικαίωμα στην νίκη, έχουν όλες οι ομάδες, δικαιούνται το όνειρο για τους εαυτούς τους. Ειδικά φέτος, υπάρχουν τέσσερεις, πέντε ομάδες που δικαιούνται την αναγνώριση στην ποδοσφαιρική τους λογική. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.

Έτσι αποκτά και ιδιαίτερο νόημα το ίδιο το ποδόσφαιρο. Οι νικητές να αναδεικνύονται στο γήπεδο, και όχι στα χαρτιά, ούτε στο μπάτζετ που διαθέτουν.

Μετά από όλα τα παραπάνω, καλό είναι να μην ξεχνάμε και την ΕΕΑ, την Μαρούπα, την στάση άλλων συλλόγων απέναντί μας. Όπως επίσης το αδιέξοδο με το FFP αλλά και τις αλλαγές σε προπονητή, έμψυχο δυναμικό, προώθηση των μικρότερων, αλλαγή προσανατολισμού στο παιχνίδι της ομάδας.

Ακόμη θεωρώ αρνητικό που δεν πετύχαμε να κερδίσουμε μια θέση στο Champions League. Πράγματα που συνέβαλαν σε μια δύσκολη εξέλιξη για την ομάδα. Όμως παρ' όλα αυτά διεκδικούμε βάσιμα την έξοδό μας στην Ευρώπη, χωρίς να ξεχνάμε ότι πάμε και για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι αναγνωρίζουν πως το καλό αποτέλεσμα είναι θέμα δουλείας και προσπάθειας, και όχι λόγω ονόματος και οικονομικής επιφάνειας.

Στο σημείο αυτό να τονίσω ότι δεν πρέπει να κρίνουμε το κάθε τι με βάση το αποτέλεσμα. Υπάρχουν και επιμέρους δεδομένα που δείχνουν την προσπάθεια και την αγώνα που κάνουν όλοι για το καλύτερο (αν γίνεται κάτι τέτοιο). Και σε ότι αφορά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, το είδαμε και αυτό! Κερδίσαμε με μισή τελική προσπάθεια. Αν όμως, είναι να κερδίζουμε, με τέτοια απόδοση να μας λείπει.

Σε ότι αφορά τους πανηγυρισμούς των παικτών, μάλλον δείχνουν ένα ομαδικό «ξεμπούκωμα». Προάγγελος και άλλων νικηφόρων αποτελεσμάτων; Θα δείξει.

Διαβάστε ακόμη...