«Επενδυτής για το μπάσκετ δεν θα βρεθεί ποτέ;»

Όντως υπάρχει θέμα με το μπάσκετ. Τι γίνεται στο τμήμα αυτό; Ποιο θα είναι, τελικά, το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς;
Outsider
«Επενδυτής για το μπάσκετ δεν θα βρεθεί ποτέ;»

Αληθεύει αυτό που σερβιρίστηκε επιμελώς ως είδηση, ταυτόχρονα με την αναπάντεχη αποχώρηση του Σούλη Μαρκόπουλου, ότι ο Ιβαν αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την ΚΑΕ με ένα επιπλέον εκατομμύριο ώστε να δημιουργηθεί μία πιο ανταγωνιστική ομάδα στη νέα σεζόν ή απλά αποτέλεσε κατασκευή για να περάσει το διαζύγιο με τον λαοφιλή κόουτς στα μαλακά;

Μια χαρά τα είπε προχθές στη Γενική συνέλευση το μέλος του ερασιτέχνη. Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα στην Α1 του μπάσκετ που δεν έχει ιδιοκτήτη και συνεχίζει εδώ και πολλά χρόνια με διοίκηση Πρωτοδικείου. Δηλαδή μπορούν μικρότερες ομάδες - γειτονιές της Αττικής να έχουν επενδυτές και δεν μπορεί κοτζάμ ΠΑΟΚ;

Δεν ξέρω αλλά δε μου κάθεται ότι ο δικέφαλος με τον πολύ λαό, την παλιά πρωταθληματική πορεία στο άθλημα σε Ελλάδα και Ευρώπη και το παλατάκι των 8.500 καθισμάτων, να μη μπορεί να προσελκύσει έναν, έστω και μικρής εμβέλειας, επενδυτή και την ίδια στιγμή να το κάνουν αυτό μικρά και ασήμαντα στη Χώρα μπασκετικά μεγέθη που ούτε να τα αναφέρω δεν αξίζουν.

Και μετά ζητάνε τη λαϊκή στήριξη. Η συμμετοχή του κόσμου μπορεί, πράγματι, να σηκώσει την ομάδα αλλά θα πρέπει και αυτός να βλέπει ότι συντελείται πρόοδος για να παραμείνει αρωγός. Δεν γίνεται να πνίγεται κάθε χρόνο στη μετριότητα ένας ΠΑΟΚ που έχει ζήσει επί πολλά έτη ως πρωταγωνιστής, που έχει φέρει κύπελλα Ευρώπης, χαμένους τελικούς Ευρώπης αλλά και εγχώριους τίτλους.

Το αποτέλεσμα της καθιερωμένης πια ανυπαρξίας, που κάποτε έφτασε σε σημείο να βρεθούμε μία ανάσα από την Α2 και τον πλήρη εξευτελισμό και ένα τυχαίο αποτέλεσμα της ΑΕΚ στη Ρόδο μας έσωσε, ήταν η νέα γενιά οπαδών να μην έχει γνωρίσει μία διαφορετική κατάσταση σε σχέση με το σήμερα ενώ η παλαιότερη να καταθλίβεται κάνοντας τις αναπόφευκτες συγκρίσεις με το παρελθόν.

Δεν γίνεται να τα περιμένουμε όλα από τον Ιβάν. Δεν ξέρω εάν αληθεύει ότι ο λόγος που δεν αναλαμβάνει την ΚΑΕ είναι ότι η Ευρωλίγκα είναι ένα κλειστό κλάμπ που δεν προσφέρει νέες θέσεις σε ομάδες που θέλουν να συμμετάσχουν αλλά εκείνο που θεωρείται σίγουρο είναι ότι εάν βρεθεί επενδυτής, έστω και ο Ιβάν, που θα ανεβάσει αγωνιστικά την ομάδα σε επίπεδο πρωταθλητισμού δεν μπορεί καμία Ευρωλίγκα να τον εκτοπίσει από τις τάξεις της. Εκείνοι ζητάνε ομάδες με μεγάλους προϋπολογισμούς και πολλούς οπαδούς. Τον λαό τον έχουμε, το ζητούμενο είναι το μπάτζετ.

Και στην τελική, ακόμα και εάν η Ευρωλίγκα δε σε θέλει, δεν σου αρκεί να στέφεσαι πρωταθλητής στην Ελλάδα; Δεν συνιστά αυτό από μόνο του μία σπουδαία διάκριση; Μήπως η Ευρωλίγκα προσφέρει στις ομάδες χρήμα; Χασούρα καταγράφουν όλες όσες συμμετέχουν. Τα έξοδά τους είναι διπλάσια από τα έσοδα. Επομένως, δεν είναι το οικονομικό το κίνητρό τους.

Πάντως, φοβάμαι αυτό που πολύ σωστά αναπτύχθηκε στη γενική συνέλευση προχθές. Εάν δεν βρεθεί επενδυτής για την ΚΑΕ καθημερινά θα βουλιάζουμε και κάποια στιγμή, λόγω έλλειψης κινήτρου, θα ξαναπλησιάσουμε στον υποβιβασμό. Ουέ και αλίμονο δηλαδή... Και μιλάμε για έναν ΠΑΟΚ που πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα εκτός από το μπάσκετ. Ποδόσφαιρο, βόλεϋ, χάντμπολ, είναι ψηλά και φέρνουν τίτλους. Ακόμα και το πόλο ξύπνησε φέτος και πήγε στους τέσσερις αλλά το ιστορικό και κάποτε δοξασμένο μπασκετικό τμήμα συνεχίζει να πνίγεται στη μιζέρια. Και υποτίθεται ότι τώρα που μειώσαμε τα χρέη στο πλαίσιο του άρθρου 99 γίναμε πιο ελκυστική για έναν υποτιθέμενο επενδυτή.

Δεν ξέρω τι ακριβώς αλλά κάτι δεν γίνεται σωστά. ΠΑΟΚ είμαστε όχι Φάρος, ούτε Κύμη.

Outsider

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...