«Ο ΠΑΟΚ είναι και θα είναι η ομάδα μου»

Η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ έχει φτάσει πλέον τον «μαγικό» αριθμό των 18 πρωταθλημάτων Ελλάδος.
«Ο ΠΑΟΚ είναι και θα είναι η ομάδα μου»

Η κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα συνεχίζει να κυριαρχεί στις εγχώριες διοργανώσεις και πώς να μην το κάνει όταν στο ρόστερ της υπάρχουν ποδοσφαιρίστριες όπως η Βάσια Γιαννακά. Η νεαρή αθλήτρια του δικεφάλου έχει κάνει δυνατό «μπάσιμο» στον μικρόκοσμο του ποδοσφαίρου και σε ηλικία μόλις 19 ετών έχει γίνει βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της πρωταθλήτριας ομάδας του ΠΑΟΚ, αλλά συμμετέχει και με τα γαλανόλευκα χρώματα της Εθνικής.

Από νωρίς είχε δείξει τις ικανότητες της καθώς πριν καλά καλά μπει στο λύκειο ήταν μέλος της Εθνικής Νεανίδων, ενώ γρήγορα έγινε και εκ των αρχηγών. Πλέον μερικούς μήνες μετά την ενηλικίωση της αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής Γυναικών, ενώ με την ομάδα του ΠΑΟΚ σήκωσε για δεύτερη φορά το πρωτάθλημα Ελλάδος. Η Βάσια Γιαννακά μίλησε στο BN Sports για την ανανέωση του συμβολαίου της με τους Θεσσαλονικείς, στάθηκε στους μελλοντικούς στόχους που έχει θέσει, ενώ δίνει και την δική της εξήγηση για την κυριαρχία του Δικεφάλου στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Πώς εξελίχθηκε η συζήτηση για ανανέωση και κατά πόσον έπαιξε ρόλο το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη δύναμη στο γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα στην απόφαση σου να ανανεώσεις;

«Η εξέλιξη της συζήτησης μας ήταν πολύ θετική και τίμια με τους υπεύθυνους της ομάδας .Δεν χρειάστηκε και πολύ να την σκεφτώ και μετά από συνεννόηση με τον FIFA Agent μου, Αχιλλέα Χατζηνικολάου και τους γονείς μου άναψα το πράσινο φως. Ο ΠΑΟΚ εδώ και τόσα χρόνια είναι πρωταθλητής και το έχει αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος στο ποδόσφαιρο γυναικών. Φυσικά παίζει ρόλο ότι είναι η πρώτη δύναμη και όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο και για όσο ακόμα θα βρίσκομαι στην Ελλάδα, ο ΠΑΟΚ είναι και θα είναι η ομάδα μου»

Ποιοι είναι οι στόχοι σου από εδώ και πέρα και με τον σύλλογο και με την Εθνική ομάδα;

Βάσια Γιαννακά: Το κορίτσι θαύμα του Αιτωλοακαρνάνικου ποδοσφαίρου - Agriniara

«Στόχος με τον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι να περάσουμε στους ομίλους του Champions League και με την εθνική γυναικών να έχουμε ένα γερό σύνολο στο Nations League και να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε για το 4ο γκρούπ δυναμικότητας, αλλά ότι αξίζουμε πολλά παραπάνω σαν Ελλάδα».

Τα μελλοντικά σου σχέδια τι περιλαμβάνουν; Υπάρχει πάντα η σκέψη να παίξεις κάποια στιγμή στο εξωτερικό;

«Πάντα υπάρχει η σκέψη να παίξω στο εξωτερικό σε μεγάλη ομάδα. Βήμα βήμα θα έρθει και αυτή η στιγμή και είμαι σίγουρη με αυτό βασικό ρόλο θα παίξει η πορείας μας στην Ευρώπη, αλλά και οι αγώνες με την Εθνική ομάδα»

Τι κάνει πολύ πετυχημένα ο ΠΑΟΚ και κυριαρχεί στο γυναικείο ποδόσφαιρο και πως μπορεί γενικός να βελτιωθεί το όλο επίπεδο;

Ο ΠΑΟΚ στηρίζει τις νεαρές αθλήτριες και τα νέα ταλέντα που έρχονται και δεν είναι τυχαίο που έχει πάρει 18 πρωταθλήματα στα 22. Η δουλειά που γίνεται απο τις μικρές ηλικίες μέχρι και τις μεγάλες είναι αν μη τι άλλο σημαντική διότι κάθε χρόνο όλο και περισσότερες νεαρές σε ηλικία ποδοσφαιρίστριες πλαισιώνουν την πρώτη ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να λυθούν στο ποδόσφαιρο γυναικών στην Ελλάδα, από τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις που μειώνουν την επίδοση της αθλήτριας και της προβολής του γυναικείου ποδοσφαίρου, μέχρι και την αποκατάσταση και το μισθό της. Αυτό όμως προϋποθέτει να γίνουν οι ομάδες επαγγελματικές και εύχομαι να γίνει γρήγορα. Τρανά παραδείγματα είναι πολλές γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες όπου το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό και απορροφά πολλές Ελληνίδες παίκτριες».

Διαβάστε ακόμη...