«Ευτυχία να τους βλέπω στην ανδρική ομάδα»

Ο Πάμπλο Γκαρσία έθεσε τους στόχους του ΠΑΟΚ Β, μίλησε από καρδιάς για τα παιδιά που χαίρεται να βλέπει στην ανδρική ομάδα και έδωσε την δική του απάντηση για τον Νίκο Κουαλιάτα!
«Ευτυχία να τους βλέπω στην ανδρική ομάδα»

Το SDNA συνάντησε τον Πάμπλο Γκαρσία μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης του ΠΑΟΚ Β με την Καστοριά. Ο Ουρουγουανός τεχνικός μίλησε για τα παιδιά των ακαδημιών, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία αρκετών στην ανδρική ομάδα και απάντησε για τον Κουαλιάτα.

Μιλώντας για το πώς εξελίσσεται η προετοιμασία φέτος ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν, σημείωσε: «Όπως πάντα γίνεται σκληρή δουλειά. Υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά, η σεζόν η κυλάει προς το παρόν με τα φιλικά όπως συνήθως. Πάντα θα ανεβαίνουν τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά στην ομάδα από τις ακαδημίες, πρέπει να δουλεύουμε με όλους το ίδιο και με τους μεγαλύτερους και με τους μικρότερους. Ο στόχος μας είναι να εκπληρώσουμε όλα όσα έχουμε στο μυαλό μας για τη νέα σεζόν».

Κάθε χρόνο λόγω των αλλαγών και των ανακατατάξεων, παραδέχεται πως: «Υπάρχουν διαφορές γιατί έχουμε αρκετούς καινούργιους παίκτες. Αυτό που θέλουμε πάντα να κάνουμε στον ΠΑΟΚ Β είναι να παίξουν όσοι περισσότεροι γίνεται στην πρώτη ομάδα, είτε και σε άλλες ομάδες, όπως έχει γίνει ήδη μέχρι τώρα. Πάντα υπάρχουν διαφορές από την στιγμή που στον ΠΑΟΚ Β μπαίνουν συνέχεια νέα πρόσωπα, νέα παιδιά. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί τους σε όλους τους τομείς. Σε φυσική κατάσταση, σε τεχνική, σε ψυχολογία και στην τακτική, οπότε πάντα θα υπάρχουν αλλαγές στην ομάδα».

Σε ερώτηση για το πόσο τον χαροποιεί που βλέπει παιδιά που έχει δουλέψει μαζί τους όπως οι Λύρατζης, Τσαούσης, Κουλιεράκης, Κωνσταντέλιας να βρίσκονται στην πρώτη ομάδα: «Αισθάνομαι πολύ μεγάλη χαρά που τους βλέπω να παίζουν στην πρώτη ομάδα. Πρέπει να εμπιστευόμαστε όλα τα παιδιά γιατί όλα τα παιδιά έχουν την δύναμη να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Δεν θέλω να μιλήσω για ταλέντο, δεν μου αρέσει αυτή η λέξη, θέλω να πω ότι όλοι έχουν την δύναμη να αγωνιστούν. Όταν βλέπω τα παιδιά που έχω δουλέψει μαζί τους, που παίζουν στην πρώτη ομάδα τώρα να κάνουν κάποιο λάθος, εμένα με πονάει περισσότερο απ' ότι τους ίδιους! Μόνο που τους βλέπω να παίζουν στην πρώτη ομάδα εσωτερικά με γεμίζει με ευτυχία, νιώθω μέσα μου την χαρά αυτή».

Μάλιστα, απάντησε και για τον Κουαλιάτα, τον οποίο -γνωρίζει- πλέον σχετικά καλά, αποκαλώντας τον «φίλο μου» δεδομένης της γλώσσας αλλά και της καταγωγής και φυσικά της χρησιμοποίησης του από τον ΠΑΟΚ Β, κάνοντας λόγο για πίστωση χρόνου:«Έχω δουλέψει μαζί του για λίγο. Όταν ένα παιδί φεύγει από την πατρίδα του σε μικρή ηλικία, υπάρχουν δυσκολίες. Το έζησα και εγώ αυτό που έφυγα από την Ουρουγουάη στα 19 μου και μέχρι τα 25 ζορίστηκα αρκετά. Έτσι και ο Κουαλιάτα έφυγε πολύ μικρός από την πατρίδα του και ίσως χρειάζεται λίγο χρόνο προσαρμογής. Από εκεί και έπειτα, από την στιγμή που τον απέκτησαν τον παίκτη, σίγουρα θα ξέρουν τους λόγους που τον απέκτησαν. Θα χρειαστεί τον χρόνο του να δείξει ποιος είναι, χρειάζεται υπομονή, συγκέντρωση και σκληρή δουλειά από τον ίδιο για να δείξει αυτά που θέλει στο γήπεδο. Τον είχα σε δυο φιλικά, είμαστε φίλοι, δεν είμαι σίγουρος ότι παίζει στην θέση του. Ίσως με τον καιρό παίξει στην θέση του και δείξει τις ικανότητες που έχει...»

Διαβάστε ακόμη...