«Από 40 κύματα περάσαμε αλλά βγήκαμε αλώβητοι... »

Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στα όνειρα τους. Έτσι λένε τουλάχιστον... Κι αν δεν το λένε, να είστε σίγουροι πως το έλεγε ο Βασίλης Παναγιωτάκης στον Δημήτρη Γιαννούλη.
«Από 40 κύματα περάσαμε αλλά βγήκαμε αλώβητοι... »

Τότε που το όνειρο, φάνταζε εφιάλτης προτού εξελιχθεί στο ομορφότερο «παραμύθι» θέλησης και δικαίωσης. Το SDNA ξετυλίγει το success story του πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ δια χειρός του ανθρώπου που το (προσ)υπέγραψε!

«Μπαίνω στο whatsApp και σε πάω πίσω στην ημέρα που ο Δημήτρης Γιαννούλης πέταξε για την Αγγλία. Το προηγούμενο βράδυ η αγγλική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει lockdown και καθεστώς υποχρεωτικής καραντίνας αυστηρού δεκαημέρου. Τα πάντα είχαν συμφωνηθεί και ουσιαστικά επιλυθεί ηλεκρονικά με υπογραφές μέσω ανταλλαγής εγγράφων, emails. Δεδομένης της κατάστασης, λοιπόν, θεωρήθηκε προτιμότερο να μείνω στην Αθήνα γιατί αφενός το ζήτημα ήταν καθαρά τυπικό και αφετέρου ο Γιαννούλης, αν θυμάστε, ανακοινώθηκε μία εβδομάδα αργότερα, ακολουθώντας αυστηρά το πρωτόκολλο τους.

Και βλέπω τώρα το μήνυμα του Δημήτρη, 16 Γενάρη, ώρα 9:00 το πρωί...», ο εκπρόσωπος του Δημήτρη Γιαννούλη, Βασίλης Παναγιωτάκης, εξομολογείται στο SDNA!

Για πρώτη φορά, ο άνθρωπος πίσω από τη μεταγραφή που θα αποφέρει στον ΠΑΟΚ 8.5 εκατ. συνολικά στα ταμεία του και την ευκαιρία στον Κατερινιώτη μπακ να βρεθεί στα σαλόνια του κορυφαίου - ενδεχομένως- πρωταθλήματος στον κόσμο, αποκαλύπτεται, παρουσιάζοντας άγνωστες ιστορίες πίσω από το χρυσό deal!

Ημερομηνία:16 Ιανουαρίου, Ώρα: 9:00
«Μεγάλη η απουσία σου...» το μήνυμα του Δημήτρη Γιαννούλη έχει αποδέκτη τον Βασίλη Παναγιωτάκη. Ο Κατερινιώτης μπακ «πετάει» για το όνειρο! Το ιδιωτικό αεροσκάφος της Νόριτς βρίσκεται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για να τον παραλάβει. Τα πάντα έχουν συμφωνηθεί και οι Άγγλοι αναμένουν το νέο μεταγραφικό τους απόκτημα στο Νησί...

«Κοίτα εσύ να είσαι καλά! Σημασία έχει εσύ να είσαι χαρούμενος και ευτυχισμένος και εγώ θα έρθω...» του αποκρίνεται εκείνος και ξαφνικά και οι δύο συνειδητοποιούν πως εκείνη η στιγμή τους ανήκε. Ακόμη και εξ αποστάσεως. Μαθηματικά θα το έβρισκαν μπροστά τους.

Για τον Βασίλη Παναγιωτάκη, ίσως να σημαίνει και μια προσωπική δικαίωση της εμπιστοσύνης που του είχε η οικογένεια Γιαννούλη. 13χρόνια πορεύονται μαζί, από τον Κώστα στον Δημήτρη. Με αυτήν τη σειρά, όχι μόνο λόγω ηλικίας αλλά γιατί ήταν της μοίρας τους γραφτό...

«Πήγαινε να δεις και τον μικρό που παίζει στον Βατανιακό...». Η ατάκα του Κώστα Γιαννούλη ηχεί μέχρι και σήμερα στα αυτιά του Βασίλη. Και ο Κώστας είναι η αδυναμία του. Τον ήξερε καλά. Για να του το λέει, κάτι θα έχει κατά νου. Βλέπετε, ο βενιαμίν της οικογένειας Γιαννούλη, βρισκόταν δειλά δειλά στα χνάρια του αδερφού του. Σύντομα, ο μικρός «έσπασε» το δίπολο Κώστα - Βασίλη και έκτοτε σε όλα μαζί. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα του κ.Νίκου και της κ.Μάρθας. Γονείς είναι και ανησυχούν, θα σου πουν, αλλά με το πέρασμα των χρόνων, μάλλον είχαν το κεφάλι τους ήσυχο...

Πίσω στο αεροσκάφος...

Μερικά λεπτά πριν την απογείωση, ένα γρήγορο flashback. Ο Βασίλης Παναγιωτάκης θυμάται...Τέσσερα χρόνια πριν ο Δημήτρης Γιαννούλης ταξίδευε για την Κύπρο και την Ανόρθωση υπό το καθεστώς δανεισμού. Μια ακόμη στάση στην καριέρα του. Κοιτώντας πίσω το χρόνο, ίσως και να ήθελε να το διαγράψει από το μυαλό του...

«Θυμάσαι την Κύπρο; Εκείνο τον προπονητή που σε έβριζε;» τον ρωτά...

«Δυστυχώς το θυμάμαι αλλά ακόμη και και αυτό βοήθησε... Α ρε Βασίλη, από 40 κύματα περάσαμε αλλά βγήκαμε αλώβητοι...». Μήνυμα εστάλη. Κινητό σε flight mood και Νόριτς ερχόμαστε!

Μόνο αλώβητοι ρε Δημήτρη;

19/1/2017 ο Δημήτρης Γιαννούλης ανακοινώνεται από την Ανόρθωση

19/1/2021, ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά, ο Δημήτρης Γιαννούλης ανακοινώνεται από τη Νόριτς

Φλερτ... διετίας
Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως η Νόριτς ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Δημήτρη Γιαννούλη, τα πάντα κύλησαν σε... χρόνο ρεκόρ. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε...

«Η Νόριτς παρακολουθούσε τον Γιαννούλη εδώ και δύο χρόνια περίπου. Από το Γενάρη της μετακόμισης από τον Ατρόμητο στον ΠΑΟΚ. Είχε τσεκάρει την περίπτωσή του, τα χαρακτηριστικά του», αποκαλύπτει ο Βασίλης, όντας σε ανοιχτή επικοινωνία για καιρό με τη Lead Scout της Νόριτς, Μαριέλα Νησωτάκη, για την υπόθεση - Γιαννούλη!

«Ήξερα ότι ο Γιαννούλης είναι στην ατζέντα τους, παρακολουθείται και αρέσει αλλά δεν είχε γίνει πρόταση. Τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους αλλά σε φιλολογικό επίπεδο...». Και όλα αυτά ενώ έχει προηγηθεί ένα «τρελό» καλοκαίρι για τον 25χρονο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Ένα δίμηνο «τρέλας» που δεν γινόταν να μην του αφήσει σημάδια. Οι «σειρήνες» της Ευρώπης τον... μάγευαν αλλά τα πάντα στη ζωή είναι θέμα timing! Ο ΠΑΟΚ είχε ζυγίσει όλα τα δεδομένα τα καλοκαιριού και τον λογάριαζε ως απώλεια, γι΄αυτό και εμφανιζόταν αρνητικός στις «ορέξεις» των ευρωπαϊκών ομάδων. Μέχρι τον περασμένο Γενάρη.

Σαββίδης σε Γιαννούλη: «Εγώ θα σε βοηθήσω»

Ο Ιβάν Σαββίδης του έδωσε μια υπόσχεση το καλοκαίρι και μέσα σε διάστημα λίγων μηνών φάνηκε απόλυτα συνεπής απέναντί του.

«Ο κ.Σαββίδης κράτησε το λόγο του και έδειξε τη μεγαλοψυχία του στη θέληση του Δημήτρη να φύγει για Αγγλία...», εξομολογείται ο Βασίλης Παναγιωτάκης για τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο deal: «Εγώ θα σε βοηθήσω...». Πίσω από τα νούμερα, προείχε η κουβέντα του προέδρου με τον Δημήτρη Γιαννούλη. Οι δύο τους είχαν «χτίσει» μια ιδιαίτερη σχέση, πιο ανθρώπινη.

Όπως και με τον Γιώργο Σαββίδη...

Σαν χθες, θυμάται που τον υποδέχθηκε στο Μακεδονία Παλλάς. Εκείνο το βράδυ ο Δημήτρης είχε επιστρέψει οδικώς από την Ξάνθη, μόλις είχε δώσει το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα του Ατρομήτου προτού βρεθεί στη Θεσσαλονίκη. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τον ήθελαν άμεσα πίσω και ο Δημήτρης το κατάλαβε καλά σε εκείνη τη συζήτηση με τον Γιώργο Σαββίδη. Στο lobby του ξενοδοχείου. Του έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη, ζητώντας από εκείνον να δείξει πίστη στις δυνατότητες του.

Είχαν ποντάρει μόλις σε ένα δικό τους «παιδί».

Αταλάντα, Πόρτο, Νάπολι και... Δημήτρη, τρελαίνομαι!
Ανθρώπινη ήταν και είναι -αναμφίβολα- και η σχέση του Βασίλη Παναγιωτάκη με τον Δημήτρη Γιαννούλη. Εξάλλου δοκιμάστηκε και υπό σκληρές συνθήκες παραπληροφόρησης. Τότε απαγορευόταν να δει τον Δημήτρη ως... πελάτη. Η κατάσταση απαιτούσε λεπτούς χειρισμούς σε μία περίοδο που στο μυαλό του ποδοσφαιριστή «χόρευαν» μεγαθήρια της Ευρώπης και ο ΠΑΟΚ δεν πατούσε καλά στα πόδια του. Κι αν το τρένο περάσει και φύγει;

Ψυχραιμία.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας βγάλουμε -προσωρινά- εκτός κάδρου την Νόριτς.

«Κατά καιρούς είχαν ρωτήσει διάφορες ομάδες για τον Δημήτρη. Από πέρσι τον Γενάρη. Ο ΠΑΟΚ, όμως, ήταν εντός στόχων και δεν μπήκε στη διαδικασία να σκεφτεί τη ζωή χωρίς τον Γιαννούλη. Το καλοκαίρι ήρθαν και πάλι προτάσεις...».

Προσδεθείτε!

Για πρώτη φορά, το SDNA ανοίγει το φάκελο Γιαννούλη: Αλήθειες και μύθοι! Τι απ΄όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα;

Και η Αταλάντα ήταν πέρα για πέρα αληθινή αλλά στο χειρότερο/καλύτερο δυνατό μομέντουμ για τον ΠΑΟΚ: «Στις 16 Σεπτεμβρίου ήρθε πρόταση από την Αταλάντα. Το προηγούμενο βράδυ ο ΠΑΟΚ είχε αποκλείσει τη Μπενφίκα. Ο οργανισμός του Δικεφάλου ζούσε και ανέπνεε για την πρόκριση επί της Κράσνονταρ. Συνεπώς η κουβέντα για την παραχώρηση του Γιαννούλη δεν μπορούσε να σταθεί...».

Η Νάπολι τον πέρασε... ξώφαλτσα, με τον Βασίλη Παναγιωτάκη να χαμογελάει στο άκουσμα των «παρτενοπέι»: «Τα εν οίκω μη εν δήμω», ανταποκρίνεται και συμπληρώνει πως: «Εμένα μου αρέσει να μιλάω με έργα και πράξεις. Οι άνθρωποι που συνεργάζομαι και αναφέρομαι στις ΠΑΕ και στους ποδοσφαιριστές, να ξέρουν ποιος είμαι και τι έχω κάνει...». Επόμενη ερώτηση!

Αρχές Οκτωβρίου μπαίνει στο κάδρο και η Πόρτο αλλά... It's Complicated! Μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη που η Νόριτς ρίχνει όλα τα χαρτιά της στο τραπέζι του ΠΑΟΚ! Τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

«Δημήτρη, δωσ' τα όλα!»
Θεωρητικά μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό! Από τον περασμένο Σεπτέμβριο και για τέσσερις περίπου μήνες όμως, ο Δημήτρης ακροβατεί στα δεδομένα της πραγματικότητας. Στο μεσοδιάστημα ψάχνει τον εαυτό του, μαζί με τον ΠΑΟΚ, τα πατήματά του, κάθε δικό του λάθος συνοδεύεται από την κατηγορία της απερισκεψίας και των μεταγραφικών σεναρίων που του στερούν την καθαρή σκέψη. Για εκείνον ήταν απλά θέμα διαχείρισης. Και, ναι, δεν του ήταν εύκολο! Σε κανέναν δεν θα ήταν!

«Μαγκώνεσαι όταν υπάρχει τέτοια κινητικότητα γύρω σου αλλά επί της ουσίας δεν υφίσταται κάτι χειροπιαστό! Εγώ του είπα: 'Μην ανησυχείς, ό,τι και να γίνει, εγώ θα σου φέρω κι άλλες προτάσεις. Το πίστευα! Ο ρόλος του μάνατζερ σε τέτοιες στιγμές δεν είναι 'πάμε να τα κάνουμε μπ... λο επειδή δεν σε παραχωρούν'. Δώστα όλα, δεν χάθηκε κάτι. Όταν σε θέλουν ομάδες τύπου Αταλάντα, Πόρτο, Νάπολι, πας καλά και όλα θα πάνε καλά».

Και όχι πως ο ΠΑΟΚ δεν τον κάλυπτε, εξάλλου μέχρι και σήμερα όταν ακούει τον πατέρα του να του υπενθυμίζει την ατάκα που συνήθιζε εκείνος να λέει πιτσιρικάς: «Σιγά μην παίξω εγώ στον ΠΑΟΚ», χαμογελά. Γιατί αν κάτι έμαθε καλά είναι πως τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι. Και αφού ο ΠΑΟΚ του έδωσε τα «φτερά», εκείνος το τόλμησε!

Αν θα τον ξαναγυρίσουν -κάποτε- σε λημέρια γνώριμα; Ο άνθρωπος που τον ξέρει όσο λίγοι, ο Βασίλης Παναγιωτάκης του πετάει τη μπάλα: «Σε αυτό ας απαντήσει καλύτερα ο Δημήτρης...».

Διαβάστε ακόμη...