Κυριάκος για μεταγραφές και όχι μόνο!

Eπειδή πολλά γράφονται τις τελευταίες μέρες για μεταγραφές και όχι μόνο, επικοινωνήσαμε με τον Β' αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Κυριάκο Κυριάκο, μήπως τσιμπήσουμε καμιά ειδησούλα, τώρα που είναι «ζεστός» και απαντάει σε όλους.
Κυριάκος για μεταγραφές και όχι μόνο!

Κι αυτός είδηση μπορεί να μην έδωσε, αλλά όσα μας είπε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δείχνουν έναν αισιόδοξο τρόπο διαχείρισης μιας καθόλου εύκολης κατάστασης με το FFP σε συνδυασμό με τις ελλείψεις που βλέπουμε όλοι μας, μάλλον και εκείνος, στην ομάδα.

Τα όσα μας είπε:

«Είμαστε ασφαλώς πιο καλά απ´ότι το καλοκαίρι, γιατί τώρα ξέρουμε ακριβώς που μπορούμε να κινηθούμε. Δεν είμαστε σίγουρα όσο άνετοι -με βάση πάντα το FFP- ήμασταν το καλοκαίρι του 2019.

Επίσης, ενώ ακόμη δεν ξέρω τι ακριβώς θα ζητήσει ο προπονητής μας, γιατί εμείς τον Πάμπλο θέλουμε να στηρίξουμε, αν ζητήσει συμπλήρωμα σε θέση που αποκτήθηκε παίκτης το καλοκαίρι γιατί εκείνος ταίριαζε πιο πολύ στο ποδόσφαιρο του Αμπέλ, ή στη θέση κάποιου που ενώ έχει τα στοιχεία, φαίνεται να μην έχει προσαρμοστεί, αυτό θα αφαιρεθεί από το διαθέσιμο υπόλοιπο για να καλυφθούν άλλα κενά.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ανεξάρτητα αν ένας παίκτης βγει γρήγορα, βγει αργότερα ή δε βγει καθόλου, το κόστος παραμένει κόστος.

Ή πουλάς και παίρνεις κάποιον που να σου κάνει, ή μοιράζεις το διαθέσιμό σου κλείνοντας με φθηνότερες επιλογές όλες τις τρύπες σου, ή βάζεις προτεραιότητες.

Το FFP δεν είναι μπαμπούλας, απλά κάνει όλες τις επιλογές να μετρούν το ίδιο σε όλες τις ομάδες, ανεξάρτητα πόσο η τσέπη και κυρίως η διάθεση του ιδιοκτήτη μπορούν να τα διορθώσουν.

Τότε τα λάθη για τον ΠΑΟΚ θα είχαν ελάχιστη σημασία μπροστά στα λάθη, πχ της ΑΕΛ, ενώ ένας καλό ποδοσφαιρικό στέλεχος πρέπει να μπορεί να έχει το πεδίο να κάνει με το μπάτζετ της ΑΕΛ (τυχαίο εντελώς παράδειγμα) μια ομάδα που θα μπορεί να κερδίσει τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Αυτό το ποδόσφαιρο όλοι θέλουμε, όλοι να μπορούν να κερδίζουν τους πάντες, άρα δεν πρέπει να...σηχτιρίζουμε το FFP, αλλά τις κακές επιλογές του παρελθόντος και όσους ενδεχομένως τις έκαναν, βάζοντας μας εμπόδια.

Έχω εμπιστοσύνη ότι ο Ρέμπε έχει και συναίσθηση και γνώσεις να συνεχίσει να φέρνει παίκτες που μπορούν να υποστηρίξουν τους στόχους μας για πρωτάθλημα, σε σωστή συμφωνία για τη βιωσιμότητα του Συλλόγου. Με τους Σβαμπ και Ζίφκοβιτς έγινε ακριβώς αυτό. Οκ, δεν θα πιάσουν ποτέ όλες οι μεταγραφές, αλλά το ποσοστό ευστοχίας τον Γενάρη πρέπει να είναι υψηλότερο και οι αλλαγές, χειρουργικές, για να μη χαθεί ο στόχος.

Με την ευκαιρία της ερώτησης από ένα site που παρακολουθώ και πολλές φορές οι απόψεις των σχολίων στο φόρουμ με...γειώνουν στο πως αντιλαμβάνεται ένας κόσμος με προφανώς υψηλό επίπεδο τις κινήσεις μας, θέλω να πω και το εξής. Πολλές φορές είπα ότι το ρόστερ μας είναι πρωταθλητισμού και στη Συνέντευξη Τύπου του Σεπτεμβρίου, πρόσθεσα επίσης το «στα χαρτιά».

Σημείωσα ότι δεν ξέρω πότε θα το καταφέρουμε, αλλά ότι με αυτήν την ομάδα θα καταφέρουμε να πάρουμε τίτλους. Με λίγες αναγκαίες προσθαφαιρέσεις. Νιώθω δικαιωμένος παρότι δεν απέσπασα τις καλύτερες κριτικές. Όλοι λέμε το ίδιο, βλέπουμε το ίδιο και αγαπάμε την ομάδα το ίδιο. Άλλος το εκφράζει πιο θετικά, άλλος ισοπεδωτικά.

Αν υπάρχει η εμπιστοσύνη ότι εμείς δεν είμαστε για να «τρώμε τα λεφτά του Σαββίδη» όπως καμιά φορά με νεύρα λέγεται, αλλά ίσα ίσα για να πιάσουν τόπο, όλες οι γνώμες και οι απόψεις συνυπολογίζονται. Και αυτό βγάζει ένα αποδεκτό αποτέλεσμα και μια απόφαση που εμείς προτείνουμε στον Ιβάν, με την ευθύνη που κουβαλάει αυτό. Παίρνουμε την ευθύνη και πληρώνουμε τα λάθη αλλά να μη χρεωνόμαστε και ελαφρά τη καρδία ως ανέντιμοι.

Ευχαριστώ για τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα στους πιστούς ακολούθους του site σας, αν και πιστεύω θα προτιμούσατε απλά να σου πω 2 ονόματα ή 2 θέσεις που θα ψάξουμε παίκτη (γέλια)

Καλές γιορτές σε όλους, έχετε εμπιστοσύνη στον Ιβάν για έναν ΠΑΟΚ όπως τον ονειρευόμαστε και τον ρεαλισμό να δίνουμε τον χρόνο να διορθώνονται τα ανθρώπινα λάθη! Και Υγεία απ την καρδιά μου στα παιδιά που κουβαλάτε με την ψυχή σας αυτό το site πρώτα απ όλα»!

Διαβάστε ακόμη...