Toν έλιωσε και τον τέλειωσε!

Στην καυτή ατμόσφαιρα της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ πήρε μια εύκολη νίκη με 2-0 απέναντι στην «ακαδημία», δείχνοντας πανέτοιμος για την «μητέρα» των μαχών απέναντι στον γαύρο.
Toν έλιωσε και τον τέλειωσε!

Η προπόνηση με την β' ομάδα μας είχε διαρκεια μόνο 45' καθότι η ομάδα μας έχει ντέρμπυ την Τετάρη με τον Γαύρο. Τα νούμερα μιλάμε από μόνα τους : στο 80 οι προσπάθειες για γκόλ ήταν 13-1 !!! με την μία προσπάθεια του Άρη να είναι στο 70'. Σοβαρά παράπονα γίνανε από φιλάθλους από όλη την ελλάδα στο συνδρομητικό κανάλι, καθώς το τελευταίο διαφήμιζε το σημερινό ματς σαν ντέρμπι παραπλανώντας τους έλληνες καταναλωτες!

Ο Φ. Σάντος παρέταξε την ομάδα με το ίδιο σχήμα που επέλεξε για τον αγώνα της πρεμιέρας στο ΟΑΚΑ, με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, τους Κοντρέρας - Τσιρίλο - Σαβίνι - Λίνο στην άμυνα, Γκαρσία - Βιτόλο στα χαφ, δεξιά τον Βιερίνια, αριστερά τον Σορλέν, Ίβιτς ως επιτελικό και τον Μουσλίμοβιτς μοναδικό προωθημένο στη γραμμή της επίθεσης.
Με το καλημέρα ο ΠΑΟΚ έστησε στην περιοχή του τον συμπολίτη και του έδειξε πως σήμερα θα πέσει φάπα... Μόλις στο 3', ο Γκαρσία με τρομερή εκτέλεση φάουλ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σιφάκη.
Ο ΠΑΟΚ έιχε την κατοχή και εκλεισε μπροστά από την εστία του Σηφάκη τον καρπαζοεισπράκτορα, ελέγχοντας πλήρως το ρυθμό του αγώνα.Στο 20' ο Ιβιτς απώλεσε την ευκαιρία να ανοίξει νωρίτερα το σκορ, όταν εκτέλεσε από ιδανική θέση ένα φάουλ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ.
Ο Σέρβος όμως στο 26' "χτύπησε" και βρήκε στόχό... Ύστερα από ατομική ενέργεια του Βιεϊρίνια από δεξιά, ο πορτογάλος βρήκε με εξαιρετική σέντρα τον Ιβιτς στο σημείο του πέναλτι και αυτός με ασύλληπτο σουτ στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Σηφάκη ανοίγοντας το σκορ!
Στο 35', από στημένο του Λίνο, ο Μουσλίμοβιτς πετάχτηκε μπροστά από όλους αλλά το τακουνάκι που έπιασε, έδιώξε σε κόρνερ ο ΣηφάκηςΤο δεύτερο γκολ ήρθε τελικά στο 36'. ο Σορλέν εκτέλεσε κόρνερ από αριστέρα, η μπάλα μετά από κεφαλιά του Ιβιτς έφτασε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Σαβίνι, με προβολή, έκανε το 2-0!Από 'κει και μετά η προπόνηση συνεχίστηκε σε κανονικούς ρυθμούς μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.Στα του 1ου ημιχρόνου, οι τελικές προσπάθειες για τον ΠΑΟΚ ήταν 8 έναντι καμίας απο την ακαδημία, χαρακτηριστηκό της εξαιρετικής ανασταλτικής λειτουργίας της ομάδος του Φ. Σάντος.Στην επανάληψη συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό. Στο 60' τετ-α-τετ του Βιερίνια με τον Σηφάκη, ενστικτωδώς ο τελευταίος απέτρεψε το τρίμπαλο, ενώ το ίδιο έκανε και στο 71' όταν σε φάουλ του Λίνο, απέκρουσε με υπερένταση και πάλι ο Σηφάκης, κρατώντας έτσι το σκορ σε κόσμια επίπεδα.Τα εναπομείναντα 30 λεπτά ο ρυθμός έπεσε με τον ΠΑΟΚ να σκέφτεται πλέον το ντέρμπι με τον γαύρο την ερχόμενη Τετάρτη. 
Δηλώσεις:Σάντος: «Μπήκαμε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Πιέσαμε πολύ τον αντίπαλο από το πρώτο λεπτό. Δεν επιτρέψαμε στον Άρη να ξεκινήσει από πίσω τις επιθέσεις του όπως συνήθως. Το είχε κάνει σε προηγούμενα παιχνίδια. Οπότε καταφέραμε και μπλοκάραμε όλους τους ποδοσφαιριστές του Άρη και με την πίεση αυτή καταφέραμε να είμαστε κοντά στην περιοχή του Άρη με προϋποθέσεις να προκαλέσουμε κίνδυνο. Καταφέραμε να πετύχουμε δύο γκολ. Στην ανάπαυλα είπαμε στους ποδοσφαιριστές ότι ήταν πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και κυρίως στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ώστε να μην πιστέψει ο Άρης ότι μπορεί να διεκδικήσει το παιχνίδι. Συνεχίσαμε πραγματικά πολύ καλά και είναι κρίμα που δεν βάλαμε άλλο γκολ, όπως στην κλασική ευκαιρία του Βιεϊρίνια που πρέπει να πετύχει το γκολ και το παιχνίδι εκεί να τελειώσει. Παρόλ΄ αυτά μένουμε με το 2-0 που είναι καλό αποτέλεσμα. Μετά την χαμένη αυτή ευκαιρία, ελέγξαμε το κέντρο και δεν νομίζω ότι απειληθήκαμε καθόλου, οπότε είμαστε δίκαιοι νικητές», τόνισε αρχικώς ο Πορτογάλος τεχνικός ενώ σε σχετική ερώτηση για το αν είναι παιχνίδι της χρονιάς ο αγώνας της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό, απάντησε: «Για τον ΠΑΟΚ γιατί; Έχουμε κάνει ήδη 32 παιχνίδια. Σίγουρα τα επόμενα δύο παιχνίδια θα καθορίσουν πάρα πολλά όμως ως εκεί».

Ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» εξέφρασε τα παράπονά του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν την ομάδα του οι διαιτητές. «Φαίνεται ότι οι διαιτητές ποτέ δεν προστατεύουν τους δικούς μου ποδοσφαιριστές. Δεν με ενδιαφέρουν οι αντίπαλοι. Ο Βιεϊρίνια στο πρώτο λεπτό δέχθηκε ένα πολύ σκληρό χτύπημα που έμεινε ατιμώρητο. Ενώ είδα σε αντιστοιχία στο παιχνίδι με τον Άρη στο δικό τους γήπεδο, που ένας ποδοσφαιριστής μας πήρε την μπάλα με το χέρι για να την τοποθετήσει και δέχθηκε κάρτα στο πρώτο λεπτό. Δεν έχει να κάνει με την ομάδα του Άρη. Απλώς αρχίζω να πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δημιουργεί πρόβλημα σε κάποιους. Είναι πολύ παράξενο αυτό που συμβαίνει. Λέω παράξενο γιατί όποτε βρισκόμαστε σε πλεονεκτική θέση συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Πλέον έχουμε φθάσει πάλι στο όριο των καρτών για πολλούς ποδοσφαιριστές».

Φιλομένο: «Πετύχαμε μια σημαντική νίκη και θέλω από την ομάδα να αποδώσει το ίδιο καλά με τον Ολυμπιακό, ώστε να πάρουμε τη νίκη».

Σαβίνι: «Είμαι χαρούμενος που πέτυχα το γκολ, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει η νίκη της ομάδας. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και οφείλουμε να συνεχίσουμε έτσι, για να πετύχουμε τον στόχο μας. Όλοι προσπαθούμε να κάνουμε την δουλειά μας όσο το δυνατόν καλύτερα. Νομίζω ότι πήγαμε καλά όμως αυτό ισχύει για όλους τους ποδοσφαιριστές».

Βιτόλο: «Είναι μία μεγάλη ψυχολογική νίκη. Εκτός από την κατάκτηση των τριών βαθμών θα βοηθήσει για την συνέχεια και ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό, που είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Με την βοήθεια της Τούμπας ευελπιστούμε ότι θα τα καταφέρουμε. Αυτή την στιγμή υπάρχει κούραση, αλλά η ομάδα είναι καλά προετοιμασμένη για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες».

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (88΄ Μαλέζας), Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια (90+ Φωτάκης), Ιβιτς (61΄ Φιλομένο), Σαβίνι

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Ταμπτάκος, Ρονάλντο, Φερνάντεζ, Αντού (67΄ Κόκε), Τζόνσον, Νασούτι, Μεριέμ (57΄ Χαβίτο), Κάμπορα (82΄ Ξανθιά Λουλού), Βανγκέλι, Πρίττας

Κίτρινες: Ίβιτς, Σαβίνι, Γκαρσία, Κοντρέρας, Φιλομένο - Νέτο, Νασούτι, Πρίττας, Ξανθιά Λουλου

Διαβάστε ακόμη...