Και σε 5 - 6 εβδομάδες...

και σε 5 - 6 εβδομάδες...θα είμαστε εμείς ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!
Και σε 5 - 6 εβδομάδες...
Με τη βοήθεια 22.000 και πλέον οπαδών  του (κόπηκαν 20.013 εισιτήρια), που προσπάθησαν και κατάφεραν  να ζεστάνουν την κρύα ατμόσφαιρα, ο «Δικέφαλος», υποδέχτηκε τον ουραγό της βαθμολογίας Πανθρακικό τον νίκησε καθαρά 3-0, και βρέθηκε  πάλι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League.
Το παιχνίδι ξεκίνησε μουδιασμένα για τον Π.Α.Ο.Κ. με τους παίκτες του Πανθρακικού να κλείνουν καλά τους χώρους στο κέντρο μη δίνοντας το δικαίωμα των ορθολογικών επιθέσεων από την ομάδα μας. Μάλιστα στο 13ο λεπτό έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Εντίνιο να περνάει στη θέση του τραυματισμένου Κριστιάνο.
Σχετικά με τον τραυματισμό του παίκτη , πληροφορίες αναφέρουν πως φαίνεται να είναι σοβαρό εκ πρώτης όψεως το πρόβλημα του. Ο άτυχος Πορτογάλος είναι πολύ πιθανό να χάσει σημαντικό κομμάτι από το υπόλοιπο της σεζόν με την οριστική διάγνωση να βγαίνει την Κυριακή όταν και θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.
Λίγα λεπτά αργότερα ο Π.Α.Ο.Κ. άνοιξε το σκόρ με τον Στέλιο Μαλεζά μετά από εκτέλεση κόρνερ και αφού το πρώτο σουτ του Μουσλίμοβιτς το απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων, στη συνέχεια  ο Έλληνας αμυντικός του Δικεφάλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας στο σκορ.

Το γκολ έλυσε τα πόδια των ποδοσφαιριστών μας με τους Θρακιώτες να ψάχνουν κάτι περισσότερο επιθετικά, αλλά  όχι μόνο δεν κατάφεραν απολύτως τίποτε  προσκρούοντας στη γνωστή πια αμυντική μας λειτουργία. Ο Π.Α.Ο.Κ. -αντίθετα με τους φιλοξενούμενους - δημιούργησε 2 κλασσικές ευκαιρίες στην αντεπίθεση. Η μια εξ αυτών είναι από αυτές  που λέμε ότι δεν χάνονται και όμως ο Εντίνιο κατάφερε να τη χάσει αστοχώντας σε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Πάντως λίγα λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης  έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Πανθρακικού έστρωσε την μπάλα στον προωθημένο Σνάουτσνερ που έβγαλε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Σορλέν σε κενή εστία έκανε εύκολα το 2-0.
Mε το 2-0 υπέρ του, ο Π.Α.Ο.Κ. μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας περισσότερο το μυαλό του στο ματς  της επόμενης αγωνιστικής και   το παιχνίδι στην επανάληψη, συνεχίστηκε   στο ίδιο μοτίβο με τον Πανθρακικό να προσπαθεί να αντιδράσει και τον Π.Α.Ο.Κ. να είναι υποτονικός και να δείχνει ικανοποιημένος από το 2-0 . Οι  φιλοξενούμενοι είχαν κάποια μακρινά σουτ ωστόσο, δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του -θεατή- Χαλκιά. Αντίθετα, σε μία από τις  καλές του επιθετικές ενέργειες, ο Π.Α.Ο.Κ. άγγιξε 3-0, αλλά ο Ιβιτς που βρέθηκε φάτσα με τον Ρόκα, φάνηκε να μπερδεύεται και  δεν κατάφερε να τον περάσει για να σκοράρει.

Οι φιλοξενούμενοι στο 76' ανάγκασαν σε πολύ δύσκολη επέμβαση τον Χαλκιά μετά από καλή προσπάθεια από τα αριστερά, με τον γκολκήπερ  να κρατάει ανέπαφη την εστία του με διπλή προσπάθεια  σε κοντινά σουτ του Παπουλή και του Ολίσε. Μετά από αυτήν τη ν επικίνδυνη φάση, ο "Δικέφαλος" έδωσε την ευκαιρία στους φιλάθλους του να πανηγυρίσουν ακόμα μία φορά. Ήταν το 79', όταν ο Λίνο, από καταπληκτική ασίστ του πάρα πολύ καλού σήμερα Σορλέν, παραβίασε με δυνατό αριστερό σουτ την εστία του Ρόκα, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στην εύκολη νίκη των παικτών μας. Μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, ο Π.Α.Ο.Κ. άγγιξε και τέταρτο με προσπάθειες των Γκαρσία και Κουτσιανικούλη, αλλά τελικά το σκορ δεν έγινε "ντόρτια". Το τελευταίο σφύριγμα του (μετριότατου) Λαμπρόπουλου βρήκε τον Π.Α.Ο.Κ. να παίρνει εύκολη νίκη και εμάς στις κερκίδες να αποθεώνουμε παίκτες και προπονητή "απαιτώντας" διπλό την επόμενη αγωνιστική στον Παπαναστασιακό.


Να τονισθεί ότι Δικέφαλος σημείωσε τη δέκατη νίκη στους έντεκα τελευταίους αγώνες (μοναδική απώλεια η ισοπαλία με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο) και για άλλες 24  περίπου ώρες θα απολαμβάνει την μοναξιά  της  κορυφής του βαθμολογικού πίνακα, ελπίζοντας ότι αύριο βάζελος ή γάβρος θα στραβοπατήσουν.

Συνθέσεις:
Π.Α.Ο.Κ. (Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Λίνο, Βιτόλο, Γκαρσία, Σορλέν, Ίβιτς (86΄ Τσιρίλο), Κριστιάνο (13΄ Εντίνιο)(73΄ Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δερμιτζάκης): Ρόκα, Αργυρίου, Ματεντζίδης (67΄ Ολίσε), Άλβες, Σακελλαρίου, Λόπεζ, Ιασωνίδης, Παπουλής, Ρομπέρ, Καζάκης (84΄ Μπουσινάκης), Μπέλεκ

Δηλώσεις προπονητών:
Φερνάντο Σάντος: ''Π αίξαμε χωρίς πάθος''

''Όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα με βάσει τις ευκαιρίες που έκανε η κάθε ομάδα το σκορ είναι δίκαιο. Όμως από την άλλη πλευρά αν δούμε το ματς με βάση την ομαδική απόδοση κάθε ομάδας, δεν είναι τα πράγματα έτσι ακριβώς.

Διότι οι δύο ομάδες δεν είχαν τόσο μεγάλη διαφορά όσο φαίνεται στο αποτέλεσμα. Σε αυτό ευθυνόμαστε εμείς. Ήμασταν πολύ αργοί και όταν είχαμε την μπάλα στα πόδια μας και όταν δεν την είχαμε. Ήμασταν μακριά από τον καλό εαυτό μας και τα στοιχεία που έχουμε δείξει ως τώρα.

Κρατάμε μόνο τους τρεις βαθμούς που είναι και το πιο σημαντικό. Ωστόσο θα πρέπει με ηρεμία να αναλύσουμε το παιχνίδι μας γιατί πολλά ήταν αυτά που θα πρέπει να βελτιώσουμε. Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε το παραπάνω. Δεν είδα άγχος. Είδα λίγη θέληση, λίγη διάθεση.

Δεν υπήρχε καμία δυναμική. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και να λέμε ότι υπήρχε άγχος. Η ομάδα ξεκίνησε από την αρχή χωρίς διάθεση. Έπαιζε την μπάλα στα πλάγια ή πίσω. Δεν αλλάζαμε πάσες.

Μας χαρακτηρίζει ότι είμαστε μία ομάδα που πιέζει, που παίζει στο μισό του αντιπάλου. Σήμερα έγινε το αντίθετο. Αυτό έχει να κάνει με τον πολύ χαμηλό ρυθμό που είχαμε και όχι με τον πολύ υψηλό που θα έπρεπε να επιβάλουμε.

Αυτό που θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να νικάμε αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να διορθώσουμε πολλά πράγματα. Να συνεχίσουμε κάθε παιχνίδι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει''.

Παύλος Δερμιτζάκης: ''Σε καλό δρόμο για τον τίτλο ο Π.Α.Ο.Κ.''

''Eίχαμε να αντιμετωπίσουμε μία μεγάλη ομάδα. Την πιο φορμαρισμένη της χώρας με έναν προπονητή που για μένα είναι ο καλύτερος που έχει περάσει από την χώρα μας. Και φυσικά με έναν κόσμο που είναι κορυφαίος.

Ξέραμε ότι θα υπάρχει πίεση. Παρόλα αυτά ήμασταν καλοί τακτικά και υπήρχε και ένα ατομικό μαρκάρισμα πάνω στον Ίβιτς που ήταν ο κύριος αποδέκτης των προσπαθειών του Π.Α.Ο.Κ. Ενώ είχαμε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος, βρεθήκαμε στην πρώτη φάση που ο Π.Α.Ο.Κ. πάτησε την περιοχή μας σε στημένη φάση να γίνει το 1-0.

Ο Π.Α.Ο.Κ. έκανε τρία τελειώματα και δύο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα, να προσπαθήσουμε να πετύχουμε κάποιο γκολ για να μπούμε στο παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε με τις ευκαιρίες των Παπουλή και τον Μπέλεκ.

Εύχομαι στον Π.Α.Ο.Κ. να πετύχει αυτόν τον υψηλό στόχο. Ότι και να κάνει όμως με αυτήν την πορεία που έχει κάνει αξίζει πολλά μπράβο, τόσο η διοίκηση, όσο ο κόσμος, η τεχνική ηγεσία και οι παίκτες.''

Διαβάστε ακόμη...