Αρχίζει το «ΜΑΤΣ»!
Αρχέγονος SHARE:
Το ενδιαφέρον όμως όλων επικεντρώνεται στις τρεις πρώτες ομάδες, κυρίως επειδή η 4η (ΠΑΟ) απέχει αρκετά βαθμολογικά και δείχνει μάλλον η πιο ανέτοιμη.
Από τότε που καθιερώθηκαν αυτοί οι επιπλέον αγώνες, δίνεται η δυνατότητα όχι μόνο στη δεύτερη και την τρίτη, αλλά ακόμη και στην τέταρτη ομάδα να κατακτήσει την πρώτη θέση, αρκεί να μην ξεκινά με μεγάλη διαφορά από την κορυφή. Κάτι που γνωρίζει πολύ καλά και η ομάδα μας μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2024.
Σε αυτό το σημείο, θεωρώ σκόπιμο να αναφερθώ σε έναν «μύθο» που επικρατεί μεταξύ των φιλάθλων: ότι το πρωτάθλημα το δίνει η επαρχία. Προσωπικά, δεν ασπάζομαι απόλυτα αυτή την άποψη.
Η ομάδα μας συγκέντρωσε 57 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρώτη ΑΕΚ. Για να το πετύχει αυτό, κέρδισε σχεδόν όλα τα ντέρμπι, αλλά έχασε πολλούς βαθμούς απέναντι σε μικρότερες ομάδες της επαρχίας.
Αν αντικαταστήσουμε κάποια από αυτά τα αποτελέσματα, τι θα άλλαζε στη συνολική συγκομιδή βαθμών; Σε κάθε παιχνίδι, η νίκη και η ισοπαλία αποδίδουν τους ίδιους βαθμούς, ανεξαρτήτως αντιπάλου.
Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος «μύθος» βασίζεται σε μια αρκετά διαδεδομένη διαπίστωση: ότι οι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας συνήθως μοιράζονται τους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια. Κατά συνέπεια, όποιος κερδίζει τις μικρότερες ομάδες είναι αυτός που κατακτά και το πρωτάθλημα.
Φέτος, όμως, η ομάδα μας ανέτρεψε εν μέρει αυτά τα δεδομένα. Αυτό, φυσικά, δεν δικαιολογεί τους χαμένους βαθμούς στα θεωρητικά πιο εύκολα παιχνίδια. Αν τους είχαμε κερδίσει, τώρα θα μιλούσαμε σε εντελώς διαφορετική βάση.
Ωστόσο, το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσουμε ξανά ομάδες τις οποίες έχουμε ήδη κερδίσει στα μεταξύ μας ντέρμπι, μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε. Υπάρχει μια «αύρα νικητή» ως προς το τι μπορούμε να πετύχουμε στα επόμενα παιχνίδια.
Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι μιλάμε για ποδόσφαιρο και όλα παραμένουν ανοιχτά. Οι χαμένοι βαθμοί θα παίξουν τον ρόλο τους, όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα.
Πέρα από μύθους και ερμηνείες, εκείνο που θα κρίνει την τελική έκβαση είναι οι βαθμοί που θα κατακτηθούν και οι νίκες της ομάδας μας. Παράλληλα, θα ελπίζουμε σε απώλειες βαθμών των αντιπάλων στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Ένας συνδυασμός που κάθε άλλο παρά απίθανος δεν είναι.
Συνεπώς, μπορούμε να προσβλέπουμε στην επιτυχία.