Λουτσέσκου: Οι 201 νίκες και μια προσωπικότητα, που τιμά τον ΠΑΟΚ και την ιστορία του
SHARE:
Έτσι γράφει ιστορία ο Ρουμάνος προπονητής που ήρθε ξαφνικά στον ΠΑΟΚ τον Αύγουστο του 2017 και από τότε πετυχαίνει τόσα πολλά και μεγάλα επιτεύγματα. Το να αποκαλείται κάποιος… «ο καλύτερος προπονητής του ΠΑΟΚ» εμπεριέχει και ένα υποκειμενικό στοιχείο. Για τον καθένα, άλλος μπορεί να έχει τα χαρακτηριστικά του καλύτερου! Ο Λουτσέσκου όμως εδώ και τόσα πολλά χρόνια, κερδίζει με τις επιτυχίες του τον τίτλο ΚΑΙ του πιο επιτυχημένου.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ-ΟΙ ΝΙΚΕΣ- ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ
Διανύει την έβδομη σεζόν του στον Δικέφαλο! Τα δύο πρώτα χρόνια και μετά άλλα πέντε! Από μόνο του το γεγονός αποτελεί τεράστια επιτυχία για τον ίδιο, αλλά και για τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη που έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα μία μεγάλη ωριμότητα όσον αφορά στη στήριξη του θεσμού, αλλά και του συγκεκριμένου προσώπου!
Η πρώτη διετής περίοδος που… γέμισε με τίτλους και τα πρώτα 94 ματς που σημαδεύτηκαν από νταμπλ, αλλά και αήττητο πρωτάθλημα. Μοναδικές επιτυχίες για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ που έπαιξαν τεράστια ρόλο ώστε ο Ιβάν Σαββίδης να τον φέρει πίσω το καλοκαίρι του 2021! Από τότε δουλεύει με εκπληκτικό τρόπο και προχωράει με άλλους 224 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις! Μοναδικά, απλησίαστα ρεκόρ, μαζί βέβαια και με τις νίκες.
Οι 201 νίκες σε αυτόν τον αριθμό αγώνων βγάζουν και ένα άλλο μοναδικό νούμερο, που αποδεικνύει την επιτυχία του. Ο Λουτσέσκου έχει ποσοστό νικών 61.72% κάτι που σημαίνει ότι στα 10 ματς κερδίζει τα έξι, κάτι που σημαίνει επίσης ότι κάθε χρόνο πετυχαίνει περίπου 30 νίκες με τον ΠΑΟΚ! Αδιανόητα νούμερα που πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστούν από τον οποιονδήποτε στο πέρασμα των ετών!
ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
Δεν είναι μόνο οι απλές νίκες, είναι και τι φέρνουν αυτές… Ο ΠΑΟΚ κλείνει 100 χρόνια ιστορίας και ο Ραζβάν Λουτσέσκου ως προπονητής του κατέκτησε δύο πρωταθλήματα! Αλήθεια είναι ότι δικαιωματικά θα κέρδιζε και τρίτο, αλλά δύο μηδενισμοί με σκανδαλώδη τρόποι του στέρησαν και άλλη επιτυχία! Αήττητο πρωτάθλημα το 2019 και το πιο μάγκικο, το πιο ιστορικό σε ανταγωνιστικό επίπεδο το 2024! Είναι τα δύο πρωταθλήματα μέσα σε λίγα χρόνια, είναι όμως και ο τρόπος. Μοναδικά… Ξεχωριστά…
Κύπελλο το 2018 σε έναν καταιγιστικό τελικό! Κύπελλο και το 2019 για να σφραγιστεί το νταμπλ της κορυφαίας ομάδας.
Μαζί με αυτά και ευρωπαϊκές επιτυχίες με τους δύο προημιτελικούς σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ το 2022, ξανά και το 2024 σε χρονιά που συνδύασε καλύτερα από ποτέ επιτυχία σε Ελλάδα και Ευρώπη!
Αυτός είναι ο Λουτσέσκου, ένας καταπληκτικός άνθρωπος, μία προσωπικότητα που επηρεάζει και αφήνει το δικό της στίγμα στην ιστορία του ΠΑΟΚ, ένας προπονητής που δύσκολα θα φύγει από τον Δικέφαλο γιατί είναι πραγματικά ο… καλύτερος προπονητής στον κόσμο για τον ΠΑΟΚ!