«Κλειδώνει» η βασική ενδεκάδα ενόψει Λεωφόρου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προετοιμάζει την ομάδα του για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο αύριο το απόγευμα (18:00) θέλοντας να πάρει την νίκη που θα κάνει… διόρθωση μετα την αρνητική πρεμιέρα με την ήττα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης απέναντι στον Άρη.
Πηγή: thessports.gr
«Κλειδώνει» η βασική ενδεκάδα ενόψει Λεωφόρου
Photo Credits: @paokfc.gr website

Δεδομένα εκτός πλάνων θα μείνει σε αυτό τον αγώνα ο Μπάμπα Ράχμαν που προπονείται ατομικά από το βράδυ της επικράτησης επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Ο Γκανέζος αμυντικός που μετά τον αγώνα με τους Κροάτες έβγαλε μυϊκές ενοχλήσεις στο δικέφαλο είναι αμφίβολος για το ντέρμπι στη Λεωφόρο αφού μέχρι χθες δεν είχε καταφέρει να μπει στους κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.

Ο προπονητής του Δικεφάλου είναι αναγκασμένος να κοιτά τις εναλλακτικές του που είναι αρκετές, γνωρίζοντας ότι δύσκολα κάποιος από τους διαθέσιμους ακραίους μπορεί να μπει εύκολα στα παπούτσια του Μπάμπα.

Με τον Βιεϊρίνια να υπολογίζεται περισσότερο για το δεξί άκρο της άμυνας οι παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις σε περίπτωση απουσίας του Μπάμπα Ράχμαν από το ντέρμπι με τους πράσινους είναι ο Ράφα Σοάρες -που στο προηγούμενο μεγάλο διάστημα απουσίας του Γκανέζου κάλυψε επάξια το κενό του- και ο Γιόνι Ότο.

Ο Ισπανός που αποκτήθηκε τον Γενάρη ως επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας του Δικεφάλου, τα περισσότερα παιχνίδια στην καριέρα του τα έκανε παίζοντας αριστερά. Από τα πέντε παιχνίδια που έχει ξεκινήσει βασικός στον ΠΑΟΚ βέβαια μόνο ένα, αυτό απέναντι στον Πανσερραϊκό στις Σέρρες, τοποθετήθηκε από τον προπονητής του στη θέση του αριστερού μπακ.

Η επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου, σε περίπτωση που ο Μπάμπα δεν καταφέρει να είναι έτοιμος θα είναι ενδεικτική για το πως έχει διαμορφωθεί πλέον η ιεραρχία στους ακραίους αμυντικούς.

Το πρώτο δείγμα βέβαια δόθηκε με την κατάθεση της λίστας στην UEFA για τις νοκ-άουτ φάσεις του Conference League, στην οποία η θέση του Ράφα Σοάρες, δόθηκε στον Γιόνι Ότο. Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε κυρίως στο γεγονός ότι ο Ισπανός μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της άμυνας, ακόμη και ως κεντρικός αμυντικός.

Σβαμπ ή Οζντόεφ στον άξονα

Ο Μπάμπα Ράχμαν παραμένει στα… πιτς, αναγκάζοντας τον Ραζβάν Λουτσέσκου να στραφεί σε άλλες λύσεις για το αριστερό άκρο της άμυνας ενόψει του παιχνιδιού στην Λεωφόρο. Η ρεβάνς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ άφησε ορισμένες… πληγές στον ΠΑΟΚ καθώς οι Ράχμαν Μπάμπα και Μαγκομέντ Οζντόεφ αποκόμισαν μυϊκές ενοχλήσεις.

Ο Ρώσος ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε, ωστόσο, ο Γκανέζος συνεχίζει με ατομικό πρόγραμμα, με την κλεψύδρα ενόψει του ματς με τον Παναθηναϊκό να αδειάζει. Με δεδομένο πως δεν προπονήθηκε ούτε σήμερα σε φουλ ρυθμούς, γίνεται σαφές πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσανατολίζεται σε άλλες λύσεις για το ματς της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Για την ακρίβεια, υπάρχει πάντα ως back up λύση για τ΄αριστερά ο Ράφα Σοάρες, αν και δεν αποκλείεται ο Ρουμάνος να πορευτεί με το δίδυμο των Γιόνι Ότο και Αντελίνο Βιεϊρίνια στα άκρα, ποντάροντας στην εμπειρία των δύο ποδοσφαιριστών να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ντέρμπι καθώς γνωρίζουν καλά και τις δύο θέσεις. Για τα άκρα θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς πως επέστρεψε και ο Ζοάν Σάστρε, θέτοντας εαυτόν στην διάθεση του προπονητή του.

Στο κέντρο της άμυνας, η παρουσία του Τόμας Κεντζιόρα θεωρείται δεδομένη, με την θέση του αριστερού στόπερ να παίζει ανάμεσα στους Κουλιεράκη – Μιχαηλίδη. Σίγουρα θα κριθεί εν πολλοίς από την κατάσταση που βρίσκεται ο Χανιώτης αμυντικός μετά την επιστροφή του από την Εθνική. Θυμίζουμε πως έμεινε εκτός αναμέτρησης με τον Καζακστάν λόγω προβλήματος στους κοιλιακούς, αν και στον «τελικό» με την Γεωργία συμπεριλήφθηκε στην αποστολή αλλά εν τέλει δεν αγωνίστηκε… Με τη σειρά του, ο Μιχαηλίδης προπονείται σε φουλ ρυθμούς εδώ και αρκετό διάστημα.

Διαβάστε ακόμη...