Facts & Figures για το ΠΑΟΚ - Άρης

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 8ης αγωνιστικής των Play Offs της Super League Interwetten 2021-22 κόντρα στον Άρη στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ - Άρης

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Κιτρινόμαυρους στην post season.

* 7 αγώνες έχει με αντίπαλο τον Άρη για τα Play Offs ο ΠΑΟΚ και μετρά τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και δύο ήττες. Ο Άρης κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 μέσα στην Τούμπα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και αυτή ήταν η πρώτη του εκτός έδρας νίκη επί του Δικεφάλου έπειτα από έντεκα χρόνια, αφού η προηγούμενη ήταν στις 3 Οκτωβρίου 2010, πάλι με 1-0.

* Αυτή είναι η τέταρτη σεζόν που βρίσκονται αντιμέτωπες σε αγώνες Play Offs οι δύο ομάδες. Ο Άρης έχει συμμετάσχει μόλις τέσσερις φορές τα προηγούμενα χρόνια σε αυτή τη διαδικασία μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

* Η πρώτη φορά για τον Άρη ήταν την σεζόν 2007-08 που δεν συμμετείχε ο ΠΑΟΚ, ενώ μαζί βρέθηκαν το 2009-10 με τον Δικέφαλο να επικρατεί 2-0 στην Τούμπα και τον Άρη να παίρνει τη νίκη με 3-2 στην έδρα του στις 19 Μαΐου 2010 σε έναν αγώνα που ήταν για την τελευταία αγωνιστική και ο ΠΑΟΚ είχε ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση.

* Αυτή είναι η τρίτη διαδοχική σεζόν που βρίσκονται αντιμέτωποι. Το 2019-20 στην πρώτη αναμέτρηση που είχε γίνει πάλι με γηπεδούχο τον Άρη, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 (36' Βαρέλα , 44′ Σφιντέρσκι), ενώ το παιχνίδι της Τούμπας τελείωσε με λευκή ισοπαλία.

* Το 2020-21 ο ΠΑΟΚ σημείωσε δύο νίκες, με 1-0 ως φιλοξενούμενος χάρη στο γκολ του Σβαμπ (8΄) και με 2-0 στην Τούμπα με σκόρερ τον Σβαμπ (69′) και τον Α.Ζίβκοβιτς (90′).

* Συνολικά με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ έχουν διεξαχθεί 60 αναμετρήσεις, με τον Δικέφαλο να έχει 32 νίκες, τον Άρη 10 και ισόπαλοι έχουν τελειώσει 18 αγώνες.

* Ο Γιώργος Κούτσης είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει με τα χρώματα και των δύο ομάδων, ενώ ο Πετκάκης του Άρη ο μοναδικός που έχει κάνει χατ τρικ σε αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα.

* Ο Αλεξιαδης του Άρη με έξι γκολ είναι ο κορυφαίος σκόρερ στις αναμετρήσεις και στις δύο έδρες, ενώ για τον ΠΑΟΚ έχουν από πέντε γκολ οι Κούδας και Σκαρτάδος. Τέσσερις φορές έχει σκοράρει ο Βασιλειάδης και ο Σκαρτάδος. Στα τέσσερα γκολ για τον Άρη είναι οι Παπαϊωάννου, Συρόπουλος, Δημητριάδης.

* Το 2-0 είναι το αγαπημένο σκορ του ΠΑΟΚ στις αναμετρήσεις που έχουν δώσει οι δύο ομάδες και έχει παρουσιαστεί 11 φορές. Ακολουθεί το 1-0 με 8 φορές, ενώ το 4-1 έχει παρουσιαστεί δύο φορές, το 2009 και το 2012.

* Στις 16 Φεβρουαρίου 1975 σημειώθηκε η ευρύτερη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη, με σκορ 5-0. Τα γκολ των Παρίδη (23'), Κούδα (28', 52'), Τσιλιγκιρίδη (66'), Σαράφη (87') υπέγραψαν τον θρίαμβο του Δικεφάλου που έφερε τη απόλυση του τεχνικού του Άρη, Μπράνκο Στάνκοβιτς.

* Ο Γιώργος Κούδας έχει σημειώσει πέντε γκολ σε ντέρμπι με τον 'Αρη εντός και εκτός έδρας. Το πρώτο ήταν στις 27 Φεβρουαρίου 1966 μέσα στο γήπεδο του Άρη, όταν είχε μειώσει σε 2-1 στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης, σε ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 5-1. Από τότε σκόραρε ακόμη τέσσερις φορές και είναι στην πρώτη θέση των σκόρερ μαζί με τον Γιώργο Σκαρτάδο.

Διαβάστε ακόμη...