«Αν μια ομάδα δικαιούνταν τη νίκη, ήταν ο ΠΑΟΚ»

Την ενδεκάδα αναγκών με την οποία παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ, την καίρια επέμβαση του σε σουτ του Σιμάνσκι, αλλά και την χρονιά... μαραθώνιο του Δικεφάλου, σχολίασε ο Ένεα Μιχάι.
«Αν μια ομάδα δικαιούνταν τη νίκη, ήταν ο ΠΑΟΚ»

Ο Αλβανός αμυντικός του ΠΑΟΚ, μίλησε μετά τη λήξη της ισόπαλης αναμέτρησης με την ΑΕΚ, αναφέροντας πως το 1-1 ήρθε εξαιτίας ενός συνδυασμού συνθηκών.

Παράλληλα μίλησε και για την... ατελείωτη χρονιά του Δικεφάλου, που θα «κλείσει» στα 59 ματς, επισημαίνοντας πως οι «ασπρόμαυροι» έχουν δυνάμεις, ενώ ασχολίαστη δεν άφησε και τη μεγάλη ευκαιρία του Νέλσον Ολιβέιρα, στα τελευταία λεπτά του αγώνα: «Δεν υπάρχει άλλος φορ στην Ελλάδα, με τη δική του ψυχραιμία στο τελείωμα».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

Για την εξέλιξη της αναμέτρησης και τα εννιά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: «Δεν μπορώ να πω ότι ξεκίνησε ιδανικά η αναμέτρηση. Είχαμε και πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα .Δεν είναι εύκολο να βρεις χημεία, αλλά θεωρώ πως αν μια ομάδα δικαιούταν να κερδίσει ήμασταν εμείς».

Σχετικά με το αν η συνοχή ανάμεσα στους παίκτες του Δικεφάλου, δεδομένου των απουσιών, οδήγησε στο αποτέλεσμα: «Δεν ξέρω αν είναι αυτό γιατί με τα παιδιά έχουμε ξαναπαίξει. Η ΑΕΚ είχε μεγαλύτερο κίνητρο από εμάς. Είναι γεγονός πως στοχεύουμε στο Κύπελλο, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως δεν κυνηγάμε τη νίκη. Είμαστε αυτή η ομάδα που εξακολουθεί να θέλει να κερδίζει, αλλά θεωρώ πως είναι ένας συνδυασμός».

Αναφορικά με το πως περίμενε τον αγώνα κόντρα στην Ένωση: «Περίμενα έτσι ακριβώς αυτό το παιχνίδι, η ΑΕΚ να περιμένει στο μισό γήπεδο και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, με τους γρήγορους επιθετικούς της. Ακυρώθηκε το γκολ, χάθηκαν και μερικές ευκαιρίες, αν τις είχαμε εκμεταλλευτεί θα κερδίζαμε».

Για την καίρια επέμβαση με το σώμα του σε σουτ του Σιμάνσκi, αλλά και την πανηγυρική αντίδραση του: «Αυτή είναι η δουλειά μου, ήταν μια πετυχημένη επέμβαση, το πέτυχα και χάρηκα. Η αλήθεια είναι πως επιλέγεις μια γωνία για να πέσεις και αφήνεις την άλλη στον τερματοφύλακα, για να έχει περιθώριο αντίδρασης. Έκλεισα μια γωνία και έπεσα, από εκεί και πέρα, χρειάζεται και η τύχη, με βρήκε και η μπάλα και έγινε».

Για τα 59 ματς του ΠΑΟΚ στη σεζόν και αν έχει δυνάμεις η ομάδα: «Θεωρώ ότι η φετινή χρονιά έχει δείξει πως όλοι όποτε χρειάζονται βοηθάν στο μέγιστο, είτε είναι βασικοί, είτε παιδιά από τον πάγκο. Όπως έχω ξαναπεί, όσον αφορά τον τελικό δεν υπάρχει θέμα δυνάμεων, πηγαίνουμε σε κάτι τέτοιο για να κερδίσουμε όπως έχει γίνει τα τελευταία χρόνια».

Για τη μεγάλη ευκαιρία του Ολιβέιρα στα τελευταία λεπτά του αγώνα: «Για μένα έκανε ένα εξαιρετικό τελείωμα, απλά ήταν άτυχος και του το είπα και στα αποδυτήρια. Η κλάση του Ολιβέιρα είναι ξεκάθαρη. Δεν υπάρχει άλλος φορ στην Ελλάδα με αυτή τη ψυχραιμία. Θα μας βοηθήσει πολύ».

Διαβάστε ακόμη...