Ξεκίνημα με το «δεξί»

Με νίκη ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους οι «ισόβιες πρωταθλήτριες» οι οποίες επικράτησαν της ΑΕΛ στο Προπονητικό Κέντρο Νέας Μεσημβρίας με 1-0, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Women's Football League.
Ξεκίνημα με το «δεξί»

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο γήπεδο με αρχική σύνθεση τις: Butterfield, Smiljkovic, Haralsdottir, Μήτκου, Γιαννακά, Στράντζαλη, Χαλατσογιάννη, Barbosa, Καλέση, Μπαξεβάνου, Κατσάνου.

Σε ένα αναγνωριστικό πρώτο τέταρτο, ο ΠΑΟΚ είχε τον πρώτο λόγο στο χορτάρι και απειλούσε κυρίως με ενέργειες και μπαλιές της Μαρίας Μήτκου από τα αριστερά, με την ΑΕΛ να αμύνεται.

Στο 19ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από παράλληλη πάσα της Βάσιας Γιαννακά και πλασέ της Ελπίδας Κατσάνου η Παναγιώτα Βλασιάδου έχασε την μπάλα και η Γεωργία Παυλοπούλου έδιωξε την μπάλα με υπερένταση πάνω απ' την γραμμή.

Το γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 28ο λεπτό, μετά από κλέψιμο, drive και ιδανικό πλασέ της Νικολέτας Καλέση, η οποία στο ντεμπούτο της κατάφερε να πετύχει το παρθενικό της τέρμα με τα ασπρόμαυρα. Δύο λεπτά αργότερα ο Δικέφαλος έχασε τεράστια ευκαιρία με την Κατσάνου να σουτάρει στην κίνηση και την Δήμητρα Ρήγα να αποσοβεί τον κίνδυνο με την σειρά της απ' την γραμμή του τέρματος της Βλασιάδου, η οποία ήταν εκτός θέσης.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να ισοφαρίσει στο 44ο λεπτό, όταν οι Niki Musto και Jazmin Castanon συνεργάστηκαν με την τελευταία να σουτάρει αλλά την Kori Butterfield να βάζει «stop» στην έτερη Αμερικανίδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο έχοντας την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα, με την ΑΕΛ να προσπαθεί να απειλήσει με αντεπιθέσεις.

Στο 67' η Κατερίνα Τσαραντάνη με μία κάθετη μπαλιά βρήκε στην πλάτη της άμυνας των «ασπρόμαυρων» την Όλγα Νικολαΐδου, η οποία πλάσαρε αλλά η Butterfield μπλόκαρε εντυπωσιακά την μπάλα.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με τον ΠΑΟΚ να κρατάει τον έλεγχο του κέντρου με αποτέλεσμα να μην απειληθεί από τις «βυσσινί».

Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ έδειξε ανώτερος στον γήπεδο και πως παρά το ανανεωμένο και νεανικό ρόστερ κατέχει ακόμη την καλύτερη ομάδα στη χώρα. Η αγωνιστική απραξία φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο όσο περνούν οι αγωνιστικές η απόδοση των αθλητριών του Λευτέρη Κανάτα θα ανεβαίνει, έχοντας πάντα ως στόχο την διατήρηση των σκήπτρων του.

Ημίχρονο: 1-0

Τελικό: 1-0

Σκόρερς: 28' Καλέση

ΠΑΟΚ (Λευτέρης Κανάτας): Butterfield, Smiljkovic, Haralsdottir, Μήτκου, Γιαννακά, Στράντζαλη, Χαλατσογιάννη, Barbosa (80' Ζώτου), Καλέση, Μπαξεβάνου, Κατσάνου (54' Βαρδαλή)

Διαβάστε ακόμη...