Facts & Figures για το Ατρόμητος-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 15ης αγωνιστικής της Super League Interwetten 2020-21 κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι..
Facts & Figures για το Ατρόμητος-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του παιχνίδιού, αλλά και την παράδοση κόντρα στην αθηναϊκή ομάδα λίγες ώρες πριν τη σέντρα.

23 αναμετρήσεις έχουν διεξαχθεί με γηπεδούχο τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής και ο ΠΑΟΚ έχει μείνει αήττητος στις 18 από αυτές τις επισκέψεις του στο Περιστέρι. Τις εννιά έχει φύγει νικητής από το γήπεδο, ενώ υπάρχουν εννιά ισοπαλίες. Η ομάδα του Περιστερίου έχει επικρατήσει πέντε φορές.

10 διαδοχικά ματς χωρίς ήττα με τον Ατρόμητο έχει συμπληρώσει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει καταφέρει να επικρατήσει οκτώ φορές της ομάδας του Περιστερίου ανεξάρτητα έδρας και να πάρει και μια ισοπαλία το 2018-19. Και οι δύο ισοπαλίες τους είναι με 1-1. Ο Ατρόμητος είχε φύγει με νίκη από την Τούμπα με 4-3 στις 28 Νοεμβρίου 2016 και από τότε ξεκίνησε το σερί του ΠΑΟΚ. Παράλληλα υπάρχουν και έξι διαδοχικά ματς που ο Δικέφαλος κράτησε το αήττητο, με την τελευταία νίκη του Ατρομήτου να είναι στις 15 Φεβρουαρίου 2015 με 4-0.

32 γκολ έχει σημειώσει ο ΠΑΟΚ στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του με τον Ατρόμητο και τα περισσότερο ήταν την σεζόν 1976-77, όταν επικράτησε με 6-1 χάρη στα γκολ των Κερμανίδη, Σαράφη (2), Κούδα (2) και Αναστασιάδη.

4 γκολ έχει σημειώσει με τα χρώματα του ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας αγώνες με τον Ατρόμητο ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και είναι ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου στη σχετική λίστα, ενώ στην δεύτερη θέση είναι ο Σταύρος Σαράφης με 3 γκολ. Από δύο έχουν οι Κούδας και Αποστολίδης. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχει και τρία γκολ στα ματς με τον Ατρόμητο στην Τούμπα και συνολικά μετράει επτά, ενώ στα πέντε είναι ο Σταύρος Σαράφης.

10 νίκες έχει ο ΠΑΟΚ στα ματς με τον Ατρόμητο και οι πέντε είναι χωρίς να έχει δεχθεί γκολ. Στις τέσσερις με 2-0 και δύο με 1-0, ενώ υπάρχουν ακόμη το 6-1, το 3-2 και το 2-1. Η ισοπαλία με τις περισσότερες εμφανίσεις είναι πλέον το 1-1 με τέσσερις παρουσίες στα ματς, ενώ ακολουθεί το 0-0 με τρεις και μια με 2-2.

23 Ιουνίου 1968 ήταν η πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων ανεξάρτητα διοργάνωσης και αφορούσε την φάση τον «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Η κανονική διάρκεια του αγώνα τελείωσε 1-1 χάρη στα γκολ των Κούκη (47′) και Φουντουκίδη (50′), όπως και η παράταση. Τελικά η πρόκριση κρίθηκε στη διαδικασία της κλήρωσης με την δεκάρα να κάνει το χατήρι στον ΠΑΟΚ και να περνά στην επόμενη φάση του θεσμού.

Διαβάστε ακόμη...