«Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε ...»

Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου για τον τελικό του Σαββάτου με την ΑΕΚ ..
«Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε ...»

Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για τον τελικό του Σαββάτου: «Δεν υπάρχει αμφιβολία, θα είναι ένα παιχνίδι με συναισθήματα. Δεν παίζει ρόλο η κούραση, δεν θα υπάρξει. Είμαστε δυο καλές ομάδες. Καταλαβαίνουμε ότι οι δυο ομάδες είναι σε καλή κατάσταση και υπάρχει αφοσίωση για το κύπελλο. Όταν παίζεις ένα τελευταίο παιχνίδι με το τρόπαιο στο τραπέζι, ξέρεις ότι πρέπει να κάνεις το καλύτερο για να τελειώσεις χαρούμενος».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ υπερτερεί της ΑΕΚ στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες, σχολίασε: «Τα στατιστικά είναι για όλους εσάς. Αύριο είναι ένα παιχνίδι και μας ενδιαφέρουν οι 14 ή 15 ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν. Όλοι θα δώσουν ότι καλύτερο έχουν, σε τέτοιες καταστάσεις δεν μετράει η τακτική. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε. Είμαι αισιόδοξος και έχω αυτοπεποίθηση στην θέληση των παικτών μου, για να κάνουμε ακόμα ένα βήμα για την ιστορία του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για το αν η χρήση του VAR θα επηρεάσει τους παίκτες του, δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει αλλαγή με το VAR. H μπάλα και η φιλοσοφία μας θα είναι η ίδια, ίσως με την παρουσία του VAR οι ποδοσφαιριστές να είναι πιο ήρεμοι».

Για το ότι δεν δίνουν κοινή συνέντευξη Τύπου μαζί με τον αντίπαλο προπονητή, υπογράμμισε: «Στην Ευρώπη βρίσκονται μαζί οι προπονητές; Νομίζω ότι ο κάθε προπονητής πρέπει να έχουν ελευθερία. Έχω πει ότι θέλω να έχουμε φιλάθλους, και λυπάμαι για το γεγονός ότι δεν θα είναι μαζί μας. Πρέπει όμως να μείνουμε συγκεντρωμένοι στην δουλειά μας. Δεν είμαι εγώ που αποφασίζω, αν αποφάσιζα οι φίλοι μας θα ήταν μαζί μας».

Για το αν θα το πάρει αυτός που το θέλει πιο πολύ: «Μπορεί να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση που έχουν την ίδια θέληση για να κερδίσουν και οι δυο ομάδες. Το παιχνίδι θα κριθεί από την ομάδα που ξέρει να διαχειριστεί καλύτερα το παιχνίδι. Από την ομάδα που έχει αυτοπεποίθηση, να μην κάνει λάθη και να κυριαρχήσει ψυχολογικά σε όλες αυτές τις απόψεις. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι ο αντίπαλος αλλά εμείς έχουμε τεράστια θέληση να πάρουμε αυτό το τρόπαιο.

Για το πώς προσεγγίζει ο ΠΑΟΚ τον τελικό: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και το αυριανό παιχνίδι. Πήραμε το πρωτάθλημα αήττητη, και γράφτηκε στην ιστορία, μπροστά από τον Παναθηναϊκό. Αύριο είναι διαφορετική διοργάνωση. Θέλουμε να απολαύσουμε τον τελικό και στο τέλος να σηκώσουμε εμείς το τρόπαιο. Πηγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για την νίκη, μεγαλώσαμε σαν ομάδα. Όποιος και να είναι ο αντίπαλος, η κατάσταση και η θέληση του, θέλουμε να κερδίσουμε. Είναι όμορφο να είσαι νικητής και αυτό θέλουμε να το κρατήσουμε».

Σε ερώτηση αν νιώθει πίεση η ομάδα, απάντησε: «Η πίεση υπάρχει πάντα. Δεν έχει σημασία αν κερδίσαμε το πρωτάθλημα και τους δυο τελικούς με την ΑΕΚ, αύριο είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι και πρέπει να εμφανιστούμε τέλειοι. Αυτή είναι η πίεση για εμάς και για αυτό πρέπει να κερδίσουμε».

Όσο για το αν είναι φαβορί ο ΠΑΟΚ, σχολίασε: «Δεν θέλω να μιλήσω για φαβορί ή όχι. Μιλάω για την ομάδα μας, αυτή είναι φιλοσοφία και η προσωπικότητα μας».

Για τις απουσίες λόγω τραυματισμών που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, ανέφερε:  «Δεν μου αρέσει να μιλάω για αυτές τις καταστάσεις. Όλοι οι ποδοσφαιριστές μου έχουν ένα αίσθημα ευθύνης και το γκρουπ μπορεί να καλύψει καλά όλες τις ανάγκες μας. Η ομάδα δουλεύει και δεν έχει σημασία ποιοι λείπουν. Υπάρχουν ισχυροί δεσμοί και σκληρή δουλειά ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές του γκρουπ. Μπορεί να υπάρχει μια αλλαγή στο στυλ, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού και η φιλοσοφία θα συνεχίσει να μας ικανοποιεί.

Διαβάστε ακόμη...