Ποια είναι η Μακάμπι Χάιφα (vid)

Η Μακάμπι Χάιφα, κάτοχος 12 πρωταθλημάτων στο Ισραήλ, συμπληρώνει φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.
Ποια είναι η Μακάμπι Χάιφα (vid)

Οι Ισραηλινοί οι οποίοι στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο αγόρασαν από τον Αστέρα Τρίπολης το Ρούμπεν Ράγιος, είναι η ομάδα που έφερε η κληρωτίδα από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας.

Ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Αμίρ Εντρί, Μπόγιαν Σαράνοφ (Σερβία), Ρον Σούσαν.

Αμυντικοί: Σάμουελ Σάιμαν, Σάρι Φαλά, Ταλέμπ Ταβάτα, Ελάντ Γκαμπάι, Ντέκελ Κέιναν, Έντιν Τσότσαλιτς (Βοσνία), Εγιάμ Μεσουμάρ.

Μέσοι: Ραν Μπουκαράτ, Γκουστάβο Μποκόλι (Βραζιλία), Ρούμπεν Ράγιος (Ισπανία), Ιντάν Βερέντ, Σινταγέου Σάλαλιτς, Εγιάλ Γκολάσα, Ισμαέλ Ριάν, Γιανίβ Κάταν, Τζαμπέρ Ατά, Αβιχάι Γιαντίν.

Επιθετικοί: Ντίνο Εντλόβου (Νότιος Αφρική), Άλον Τούργκεμαν, Σίμον Αμπουχατζίρα, Σόβαλ Γκοζλάν.

 

Προπονητής: Αριέλ Μπενάδο

 

Γήπεδο: Κιριάτ Ελιεζέρ (14.002 θέσεις)

Πέρυσι τερμάτισε 2η στο πρωτάθλημα, δέκα βαθμούς πίσω από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με την οποία θα βρισκόταν αντιμέτωπος ο Δικέφαλος αν δεν τιμωρούταν η Μέταλιστ.

 

Το ευρωπαϊκό της ταξίδι άρχισε στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου οι Ισραηλινοί αντιμετώπισαν την Ξαζάρ Λνακαράν από το Αζερμπαϊτζάν την οποία κέρδισαν με 2-0 στην έδρα τους και 0-8 εκτός έδρας.

Στον τρίτο γύρο αντίπαλος της Μακάμπι ήταν η Βέντσπιλς από τη Λετονία. Οι Ισραηλινοί εκτός έδρας πήραν το 0-0 και νίκησαν 3-0 στην έδρα τους.

Τέλος, στα playoffs του Europa League τέθηκαν αντιμέτωποι με την Άστρα από τη Ρουμανία. Κέρδισαν με 2-0 στην έδρα τους και έφεραν 1-1 στη Ρουμανία.

 

Αυτό θα είναι το τέταρτο ευρωπαϊκό ραντεβού για την ομάδα μας με ομάδα του Ισραήλ, καθώς είχαν προηγηθεί τα παιχνίδια με τη Μπειτάρ Ιερουσαλήμ (2000-01) και τη Μπνέι Γεχούντα (2012-13) τις οποίες απέκλεισε ο Δικέφαλος, καθώς και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (2004-05) απ' την οποία είχε αποκλειστεί.

Η Μακάμπι Χάιφα ήταν η πρώτη ομάδα του Ισραήλ που αγωνίστηκε ποτέ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ πριν από 11 χρόνια (2002-2003) και είχε βρεθεί στους ομίλους με τον Ολυμπιακό, τον οποίο κερδίζοντάς τον στην Κύπρο (λόγω της εκρυθμης κατάστασης στη Μ. Ανατολή οι Ισραηλινοί εγωνίζονταν στην Κύπρο) με 3-0 και  στο ΟΑΚΑ ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 3-3.

Διαβάστε ακόμη...