Δικαστικό μελόδραμα…

Κλαυσίγελο προκαλούν οι -Ουκρανικής έμπνευσης- κινήσεις της Μέταλιστ, που όπως ανακοινώθηκε, κινήθηκε και πάλι εντός των πλαισίων του CAS, με στόχο την επίτευξη μιας καλύτερης τύχης για τα προκριματικά του Champions League.
Δικαστικό μελόδραμα…

Είναι ουσιαστικά δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο μετά τη σημερινή εξέλιξη, παρά τις πομπώδεις τοποθετήσεις των ιθυνόντων του Ουκρανικού συλλόγου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Βάσει της ανακοίνωσης του CAS, η Μέταλιστ κίνησε για δεύτερη φορά τη διαδικασία λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης της UEFA. Το γεγονός αυτό είναι από μόνο του αστείο, καθώς το ίδιο δικαστήριο είχε απορρίψει το ίδιο αίτημα (με πιθανώς διαφορετικό περιεχόμενο) μόλις λίγες μέρες νωρίτερα. Οι Ουκρανοί λοιπόν το πιθανότερο είναι πως απλώς ακολούθησαν ένα διαφορετικό θεωρητικό μονοπάτι, για να καταλήξουν στο ίδιο αίτημα.

Το φυσιολογικό είναι πως θα λάβουν και την ίδια απάντηση από το CAS, καθώς είναι δεδομένο πως διακυβεύονται τεράστια συμφέροντα (αξιοπιστία και σταθερότητα) για τη μηχανή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ακόμα λοιπόν κι αν οι Ουκρανοί στηρίζονται αυτή τη φορά σε σοβαρότερα επιχειρήματα, είναι ουσιαστικά απίθανο να πειστεί το δικαστήριο να τους δικαιώσει, λίγες μόνο ώρες πριν τον προκριματικό αγώνα, ανατρέποντας την ίδια του την απόφαση!!!

Άλλωστε, η διαδικασία λήψης ασφαλιστικών μέτρων, ΔΕΝ εγγυάται από μόνη της την τελική δικαίωση των Ουκρανών. Απλά θα αποτελεί ένα πάτημα για περαιτέρω κινήσεις τους. Είναι δηλαδή διαφορετική κίνηση απο την κατάθεση έφεσης, με διαφορετική λογική και διαφορετικά αποτελέσματα. Πρόκειται για ένα νομικό τέχνασμα εξασφάλισης συμφερόντων που κινδυνεύουν άμεσα (έτσι τουλάχιστον διατείνονται εν προκειμένω οι Ουκρανοί). Επομένως, δεν είναι δυνατό με βάση την αίτησή τους αυτή, να καταρρίψουν την απόφαση αποκλεισμού της Μέταλιστ. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζονται άλλες νομικές ενέργειες, που θα έχουν ως πάτημα μια τυχόν θετική απόφαση του CAS αύριο. Κοινώς, "φέξε μου και γλίστρησα"...

Ακόμα και στην περίπτωση δηλαδή που το δικαστήριο κάνει δεκτό το αίτημά τους, ο ΠΑΟΚ δεν είναι δυνατό να κινδυνεύσει άμεσα, καθώς είναι αδιανόητο μισή μέρα πριν το παιχνίδι, να κινηθούν επιτυχώς όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ευνοηθούν τελικώς οι Ουκρανοί.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, κατά την άποψή μας πρόκειται για αστεία επικοινωνιακά τεχνάσματα των ιθυνόντων της Μέταλιστ, οι οποίοι παράλληλα διαλαλούν σε κάθε μέσο δικτύωσης πως θα βρίσκονται στο γήπεδο της Σάλκε την Τετάρτη το βράδυ (κάνοντας τι άραγε; ).

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί πλήρως το ενδεχόμενο οι κινήσεις αυτές, των οποίων η αποτυχία είναι προδιαγεγραμμένη, να γίνονται με αποκλειστικό σκοπό τον αποσυντονισμό της ομάδας του ΠΑΟΚ, εν είδει εκδίκησης ή συμφερόντων…

Διαβάστε ακόμη...