Ο ΠΑΟΚ έχει φτιάξει πολύ περισσότερους πρωταγωνιστές από όσους πίστευε ότι διαθέτει

Όσο υπάρχουν 11 ασπρόμαυρες φανέλες στο γήπεδο. Όσο υπάρχουν 11 κομμάτια ύφασμα με τον δικέφαλο στο στήθος και 11 άτομα με διάθεση να τα μουσκέψουν από ιδρώτα, ο ΠΑΟΚ θα είναι ζωντανός. Δεν θα παραδίδεται ποτέ… Γράφει ο Σωτήρης Μήλιος.
Πηγή: forzaonline.gr
Ο ΠΑΟΚ έχει φτιάξει πολύ περισσότερους πρωταγωνιστές από όσους πίστευε ότι διαθέτει
Photo Credits: @PAOKFC

Έχουν υπάρξει πολλές φορές που ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει μείνει ικανοποιημένος, χαρούμενος, ευτυχισμένος από την απόδοση των παικτών του.

Αυτή τη φορά, όμως, ένιωσε κάτι άλλο. Κάτι διαφορετικό. Ήταν υπερήφανος!

Και δεν δίστασε να το καταθέσει δημόσια.

Διότι κατάλαβε ότι όσοι μπήκαν να παίξουν, έδωσαν και την ψυχή τους. Έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν, υπερβάλλανε τους εαυτούς τους.

Ορισμένοι έπαιξαν σε ξένες θέσεις. Δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς. Δεν δείλιασε κανείς.

Απέναντι σε έναν ποιοτικό, φρέσκο, πλήρη, ξεκούραστο και πεινασμένο αντίπαλο…

Απέναντι σε μία ομάδα επιπέδου Champions League, με το ψυχολογικό αβαντάζ από τις νίκες στα δύο προηγούμενα ραντεβού…

Ο ΠΑΟΚ ήταν συμπαγής, διεκδικητικός, στιβαρός. Είχε πειθαρχία, αυταπάρνηση και ούτε μια στάλα φόβο.

Έφτασε στα όρια του. Σε κάποιες φάσεις τρύπησε το (χαμηλωμένο λόγω έκακτων συνθηκών) ταβάνι του και κυνήγησε μέχρι τέλους ό,τι πιθανότητες πρόκρισης είχε.

Ήταν σχεδόν συγκινητικός.

Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί των Γαλιθιάνων και το πάρτι που στήθηκε στο Βίγκο μετά το τέλος του επαναληπτικού μαρτυρούν πολλά. Η αξία του ηττημένου έδωσε δόξα στον νικητή.

Ο Λουτσέσκου μετά από ήττες είναι συνήθως στρυφνός, ζοχάδας.

Αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά. Σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, είδε προσωπικότητες να βγαίνουν μπροστά.

Είδε το γκρουπ να γίνεται μία γροθιά και να αντιμετωπίζει με καθαρό μυαλό όλα τα προβλήματα.

Είδε την ομάδα του να μην αλλάζει το ύφος, το στιλ της στο γήπεδο ακόμα και δίχως τα πρώτα της βιολιά, ακόμα και με ένα υβριδικό σχήμα που δεν είχε δοκιμαστεί ούτε σε προπονητικό διπλό.

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε, αλλά σκλήρυνε κι άλλο. Αυτά που κέρδισε στο Βίγκο σε επίπεδο χαρακτήρα ομάδας μπορεί να μην είναι ορατά στο απλό μάτι, μα είναι σίγουρο ότι θα τα βρούμε μπροστά μας στο μέλλον.

Όσοι έμειναν όρθιοι σε αυτή την λαίλαπα των αλλεπάλληλων τραυματισμών κουβάλησαν την ομάδα στα δύσκολα. Όταν η κανονικότητα επανέλθει, ο ΠΑΟΚ θα αντιληφθεί ότι έχει φτιάξει πολύ περισσότερους πρωταγωνιστές από όσους πίστευε ότι διαθέτει…

Διαβάστε ακόμη...