«Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής έδρας του τελικού στο Conference League»

Για την έδρα του φετινού τελικού του Conference Leagie αλλά και τον τρόπο που η Ελλάδα μπορεί να βγάλει πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη την αγωνιστική περίοδο 2024-25, μίλησε ο Media Consultant της UEFA, Ανδρέας Δημάτος.
Πηγή: thessports.gr
«Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής έδρας του τελικού στο Conference League»
Photo Credits: @uefa.com website

Για το πώς η Ελλάδα μπορεί να βγάλει πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη: «Για να είναι πέντε οι ομάδες, απαραίτητη είναι μία προϋπόθεση: Θα πρέπει ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακός να πάρει το Κόνφερενς και παράλληλα να μην έχει ευρωπαϊκό εισιτήριο από τις εγχώριες διοργανώσεις. Θα πρέπει ο κάτοχος του Κόνφερενς να τερματίσει τέταρτος στα πλέι οφ και ο Αρης Κυπελλούχος ή πέμπτος στα πλέι οφ, πράγμα πολύ δύσκολο».

Το δίλημμα που μπορεί να προκύψει για ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακό, αν ένας από τους δύο κατακτήσει Πρωτάθλημα και Conference League: «Αν θέλουμε να το εξειδικεύσουμε περισσότερο, υπάρχει ένα ακόμη ζητούμενο: αν ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακός κατακτήσει το Κόνφερενς και παράλληλα κατακτήσει και το πρωτάθλημα, θα μπει ένα δίλημμα: είτε θα πάρει θέση (spot) στο Europa League χωρίς προκριματικά, είτε θα πει «δεν θέλω αυτή την απευθείας θέση στο Europa και θέλω να κάνω χρήση του δικαιώματός μου να πάω στα προκριματικά του Champions League».

Ένα δεύτερο ζητούμενο είναι, αν η ελληνική ομάδα αποφασίσει να πάρει την σιγουριά του Europa League, τότε η Ελλάδα δεν θα έχει εκπροσώπηση στο επόμενο Champions League, στα προκριματικά. Κι αυτό γιατί στο Champions path, στα προκριματικά, μπορεί να συμμετέχει αυστηρά μόνο πρωταθλητής χώρας».

Τον τελικό του Conference στην OPAP Arena σε ενδεχόμενη συμμετοχή ελληνικής ή ελληνικών ομάδων: «Για την UEFA δεν τίθεται θέμα αλλαγής έδρας σε αυτό το ενδεχόμενο. Θα είναι πολύ μεγάλο πλήγμα για την χώρα μας να δηλώσει ότι δεν μπορεί να διοργανώσει τελικό σε ελληνικό έδαφος, επειδή θα συμμετέχουν ελληνικές ομάδες».

Διαβάστε ακόμη...