Στον «κίτρινο» πυρετό της Ευρώπης: Στο όριο παίκτες - κλειδιά της Μπριζ, τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ

Πηγή: sdna.gr
Στον «κίτρινο» πυρετό της Ευρώπης: Στο όριο παίκτες - κλειδιά της Μπριζ, τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ
Photo Credits: @sdna.gr

Συνολικά έξι ποδοσφαιριστές -τέσσερις της Μπριζ και δύο του ΠΑΟΚ- βρίσκονται στο όριο καρτών και θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα στο πρώτο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στις 11 Απριλίου στο Γιαν Μπρέιντελ για τους «8» του Conference League.

Μετά την κλήρωση της Παρασκευής, η Κλαμπ Μπριζ μπήκε για τα καλά στη ζωή του ΠΑΟΚ, με την πρώτη συνάντηση των δύο να έχει σημάνει τον συναγερμό στο εσωτερικό των ομάδων καθώς συνολικά έξι ποδοσφαιριστές (τέσσερις της Μπριζ και δύο του ΠΑΟΚ) βρίσκονται στο όριο και θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα. Υπενθυμίζεται πως με βάση τον κανονισμό της διοργάνωσης, χάνουν από ένα παιχνίδι όσοι παίκτες, από την αρχή της φάσης των ομίλων μέχρι και σήμερα, έχουν συμπληρώσει από τρεις κίτρινες κάρτες.
                                                                                          
Σύμφωνα με τα στοιχεία από το σάιτ της UEFA, άκρως κομβικοί ποδοσφαιριστές της Μπριζ βρίσκονται στο όριο καρτών. Πρόκειται για τον  κεντρικό αμυντικό, Μπράντον Μέχελε, που έχει τις περισσότερες συμμετοχές στα ματς του Conference League (13) και τον Ιγκόρ Τιάγκο, πρώτο σκόρερ με 6 γκολ, από τα προκριματικά της διοργάνωσης μέχρι σήμερα. Οι άλλοι δύο είναι ο μέσος, Μαξίμ Ντε Κούιπερ με 14 συμμετοχές και δύο γκολ και ο επιθετικός Φεράν Γιουτγκλά, με 8 συμμετοχές. Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο μπορεί να επηρεάσει πιθανή απουσία από το ματς της Τούμπας, κάποιου από τους παραπάνω παίκτες, ειδικά του Τιάγκο ή του Μέχελε. 

 

Στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, τρεις παίκτες είναι στο όριο του «κίτρινου» πυρετού και συγκεκριμένα οι Κουλιεράκης, Ντεσπόντοφ, Εκόνγκ. Ο πρώτος πήρε κάρτες στο εντός έδρας παιχνίδι με την Αμπερντίν και στη ρεβάνς με την Ντιναμό, ο Βούλγαρος είχε κιτρινιστεί στην πρεμιέρα με την Ελσίνσκι στην Φινλανδία και στο παιχνίδι με την Ντιναμό στο Maksimir και ο Τροστ Εκόνγκ με Αμπερντίν εκτός και Ελσίνκι εντός, αν και δεν υπολογίζεται μέχρι το τέλος της σεζόν.

 

Ως εκ τούτου Κουλιεράκης - Ντεσπόντοφ θα πρέπει να προσέξουν πολύ στο ματς της 11ης Απριλίου στον αγώνα του «Γιαν Μπρέιντελ». Θα πρέπει να σημειώσει κανείς και την περίπτωση Μπάμπα: Με βάση τις κάρτες των αγώνων στο σάιτ της UEFA, δύο έχει και ο Γκανέζος μπακ, μία στην πρεμιέρα των ομίλων στο Ελσίνκι και μία στο τελευταίο ματς στην Τούμπα με την Ντιναμό. Κάρτα, όμως, στο ματς στη Φινλανδία δεν είχε δοθεί στον Γκανέζο, όπως είχε διευκρινιστεί από τους ανθρώπους της UEFA στον ΠΑΟΚ... 

Τι ισχύει για τα ημιτελικά

Βάσει του κανονισμού του Conference League, θα σβηστούν οι κάρτες για όλους τους παίκτες των ομάδων που θα πάρουν μέρος στα ημιτελικά, ωστόσο, αν κάποιος παίκτης συμπληρώσει τρεις κίτρινες με την ολοκλήρωση της προημιτελικής φάσης, θα χάσει τον πρώτο ημιτελικό. 

Διαβάστε ακόμη...