Αυτή είναι η Κλαμπ Μπριζ

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στο «Jan Breydel» 14 χρόνια μετά.
Πηγή: paok24.com
Αυτή είναι η Κλαμπ Μπριζ
Photo Credits: @paok24

Η Κλαμπ Μπριζ προέκυψε ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League, με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων να διεξάγεται στις 11 Απριλίου στο «Jan Breydel» και τη ρεβάνς στην Τούμπα, μία εβδομάδα αργότερα.

Πρόκειται για μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του βελγικού ποδοσφαίρου, η οποία φέτος είναι στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο -18 από την πρωτοπόρο, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, και στο -12 από τη δεύτερη Άντερλεχτ λίγο πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας, αφού και στο Βέλγιο, ο πρωταθλητής κρίνεται μέσω πλέι οφ.

Πέρασε τα εμπόδια των Άαρχους, Ακουρέρι και Οσασούνα στα προκριματικά και στον όμιλο, τερμάτισε πρώτη, πάνω από Μπόντο Γκλιμτ, Μπεσίκτας και Λουγκάνο.

Στους 16 προκρίθηκε με ανατροπή επί της Μόλντε, την οποία κέρδισε με 3-0 στον επαναληπτικό της ήττας με 2-1 στη Νορβηγία.

Η χρηματιστηριακή της αξία βρίσκεται στα 125 εκατομμύρια, με τους Σκοβ Όλσεν (18 εκ.) και Αντόνιο Νούσα (17 εκ.) να είναι οι πιο ακριβοί της ποδοσφαιριστές, ενώ στον πάγκο της βρίσκεται ο Νορβηγός, Ρόνι Ντέιλα, ο οποίος την ανέλαβε το περασμένο καλοκαίρι, μετά από μία σεζόν στη Σταντάρ Λιέγης, ενώ στο παρελθόν έχει θητεύσει σε Νιου Γιορκ Σίτι, Βαλερένγκα, Σέλτικ και Στρομγκόντσετ.

Το γήπεδο της, χτίστηκε το 1975, έχει χωρητικότητα 29.042 θεατών και φυσικά το Μπριζ, είναι εύκολα προσβάσιμο από την κεντρική Ευρώπη…

Διαβάστε ακόμη...