Οι πιθανοί αντίπαλοι στην φάση των 32

Την Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου στις 14:00, στην Νιόν της Ελβετίας ο Δικέφαλος θα μάθει τον αντίπαλο του στην φάση των 32 του Europa League και το paokfc.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τις ομάδες που έχουν πιθανότητες να βρεθούν στον δρόμο του ΠΑΟΚ.
Οι πιθανοί αντίπαλοι στην φάση των 32

 Η πρώτη αποστολή στέφθηκε με επιτυχία. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην φάση των 32 του Europa League και πλέον περιμένει να μάθει ποιο θα είναι το επόμενο εμπόδιο που θα κληθεί να περάσει. Μπορεί τα παιχνίδια να διεξάγονται τον Φεβρουάριο, αλλά η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Ποιοι είναι όμως οι πιθανοί αντίπαλοι του Δικεφάλου; 15 ομάδες.

Οι τέσσερις καλύτερες τρίτες από τους ομίλους του Champions League και οι νικητές των ομίλων του Europa League, εκτός φυσικά από την Φιορεντίνα. 14+2 πιθανοί προορισμοί για όλα τα γούστα. Ομάδες ιστορικές, παλιοί γνώριμοι, μερικές εκπλήξεις αλλά και κάποιες ευκαιρίες για την ομάδα μας να πάρει...εκδίκηση.
.
Αρχικά έχουμε αυτές που υποβιβάστηκαν από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η Κοπεγχάγη του Ρόμπιν Όλσεν, η Τότεναμ που ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις, όπως και η Λιόν και η Μπεσίκτας, με την οποία ο Δικέφαλος δεν έχει συναντηθεί ποτέ σε επίσημο παιχνίδι, είναι οι τέσσερις ομάδες που πήραν μία δεύτερη ευκαιρία για ευρωπαϊκή διάκριση. Από τις ομάδες που ήρθαν πρώτες στους ομίλους τους στο Europa League, έχουμε τέσσερις ακόμα αντιπάλους με τους οποίους ο ΠΑΟΚ έχει ξανασυναντηθεί.

Ο λόγος για την Σαχτάρ Ντόνετσκ, με την οποία η ομάδα έχει ξανασυναντηθεί στους «υβριδικούς» ομίλους του Κυπέλλου UEFA την σεζόν 2005-06, την Φενερμπαξέ, την οποία ο Δικέφαλος είχε αποκλείσει στα Play Offs της διοργάνωσης την σεζόν 2010-11, την Σάλκε, η οποία είχε αφήσει εκτός ομίλων Champions League τον Δικέφαλο την σεζόν 2013-14, και φυσικά ο Άγιαξ με τον οποίο ο Δικέφαλος βρέθηκε και φέτος στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπως είχε συμβεί και την σεζόν 2011-12, γνωρίζοντας και τις δύο φορές τον αποκλεισμό.

Την λίστα συμπληρώνουν η ιδιαίτερα ανεβασμένη φέτος Ρόμα, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης του Ρόμπερτ Μακ, η Σεντ Ετιέν, που έκανε την ανατροπή στην έδρα της Άντερλεχτ και πήρε την πρωτιά στο φινάλε, ο ΑΠΟΕΛ, που άφησε στην δεύτερη θέση τον Ολυμπιακό, τον οποίο μάλιστα κέρδισε δύο φορές, η Σπάρτα Πράγας που για ακόμα μία χρονιά έκανε εξαιρετική πορεία στην φάση των ομίλων και η μεγαλύτερη ίσως έκπληξη της διοργάνωσης μέχρι τώρα, η Οσμανλισπόρ από την Τουρκία, που κόντρα σε Βιγιαρεάλ και Στεάουα Βουκουρεστίου πήρε την πρωτιά στον όμιλο και έστειλε στην δεύτερη θέση τους Ισπανούς και εκτός συνέχειας τους Ρουμάνους.

Τέλος μία θέση έχει μείνει ανοιχτή καθώς η αναμέτρηση της Σασουόλο κόντρα στην Γκενκ δεν ξεκίνησε την Πέμπτη λόγω ομίχλης και ορίστηκε να διεξαχθεί την Παρασκευή το μεσημέρι, με την πρωτιά του ομίλου να μην έχει κριθεί ακόμα. Η Ατλέτικ Μπιλμπάο έχει έναν βαθμό περισσότερο από την Γκενκ, με τους Βέλγους να αρκούνται με την ισοπαλία στην Ιταλία για να πάρουν την πρωτιά, καθώς υπερτερούν των Ισπανών στην ισοβαθμία.

Διαβάστε ακόμη...