Νίκες για Φιορεντίνα και Καραμπάγκ, ήττα η Λίμπερετς

Το paokfc.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τις επιδόσεις των αντιπάλων του Δικεφάλου στον όμιλο του Europa League, για τις εγχώριες διοργανώσεις τους την περασμένη αγωνιστική.
Νίκες για Φιορεντίνα και Καραμπάγκ, ήττα η Λίμπερετς

 Φιορεντίνα-Ρόμα 1-0

Τρία 24ωρα μετά την μεγάλη μάχη της Τούμπας, η Φιορεντίνα υποδέχθηκε την Ρόμα στο Αρτέμιο Φράνκι για την 4η αγωνιστική της Serie A. Μετά την ήττα της Γιουβέντους από την Ίντερ, οι Τζιαλορόσι θέλαν την νίκη για να πιάσουν στην κορυφή την Νάπολι, αλλά οι Βιόλα είχαν άλλα σχέδια.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημα, χωρίς ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό αλλά με φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η Ρόμα απείλησε δύο φορές με τον Τζέκο και μία με τον Σαλάχ στις σημαντικότερες ευκαιρίες του πρώτου μέρους, ενώ η Φιορεντίνα είχε κάποια καλά σουτ από απόσταση με κύριους εκφραστές της επιθετικής της δραστηριότητας τους Ίλισιτς και Βαλέρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ανέβηκε. Στο 66′ ο Ίλισιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία, ενώ η Ρόμα με την είσοδο του Τότι έγινε πιο απειλητική, έχοντας ως κορυφαία στιγμή το δοκάρι του Ναϊνγκολάν στο 80′. Αφού δεν κατάφερε όμως να σκοράρει ο Βέλγος, στο επόμενο λεπτό ο Μπαντέλι με δυνατό σουτ νίκησε τον Σέζνι και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, το οποίο διατήρησε μέχρι το φινάλε.

Στην φάση του γκολ, ο Κάλινιτς, που ήταν σε θέση οφσάιντ, άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από τους ανθρώπους της Ρόμα, οι οποίοι ζήτησαν να μην μετρήσει το γκολ.

Η σύνθεση των Βιόλα: Ταταρουσάνου, Ροντρίγκεζ, Τόμοβιτς, Αστόρι, Σάντσες, Βαλέρο, Μίλιτς, Ίλισιτς (77′ Μπαμπακάρ), Μπαντέλι, Κάλινιτς (84′ Κριστόφορο), Τέγιο (64′ Μπερναρντέσκι)

Σλάβια Πράγας-Σλόβαν Λίμπερτς 1-0

Δεύτερη σερί ήττα για την Σλόβαν που δεν κατάφερε να πάρει κάτι στην έδρα της Σλάβια Πράγας και παρέμεινε οριακά πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και 10 βαθμούς μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Το μεγάλο άγχος των ανθρώπων της ομάδας δεν είναι μόνο η αποτυχία να συγκεντρώσει βαθμούς αλλά κυρίως η κακή εικόνα της ομάδας.

Στην Πράγα, η γηπεδούχος Σλάβια ήταν ανώτερη καθ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, περιόρισε τα επιθετικά ατού της Σλόβαν και σφυροκόπησε την άμυνα της. Η Σλάβια είχε δύο δοκάρια πριν καταφέρει στο 60′ να πάρει το προβάδισμα με τον Σκόντα, έπειτα από σοβαρό λάθος του Ντουμπράβκα, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Η σύνθεση της Σλόβαν Λίμπερετς: Ντουμπράβκα, Μπάρτοσακ (76΄ Ντα Σίλβα), Λάτκα, Χόβορκα, Κουφάλ, Φόλπρεχτ, Καραφιατ, Βουχ, Ναβρατιλ, Μπαρτλ (67΄ Σικόρα), Κομλιτσένκο.

Καραμπάγκ-Ζίρα 2-0

Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για την Καρμπάγκ στο πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν. Η αντίπαλος του Δικεφάλου βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 12 βαθμους πάνω από Ίντερ Μπακού και Γκαμπάλα, η οποία όμως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η Καραμπάγκ έφτασε στην νίκη «επαγγελματικά» και χωρίς πολύ κόπο. Ευτύχισε να προηγηθεί με 2-0 μέχρι το 37′ επί της Ζίρα με δύο τέρματα του Εμιρκουλίεφ, θωράκισε τα μετόπισθεν και χωρίς να κινδυνέψει σε κανένα σημείο πήρε το πολύτιμο τρίποντο.

Η 11άδα της Καραμπάγκ: Σαράνοβ, Αγκόλι, Ντασντεμίροφ, Γιουνουσάντζε, Εμιρκιουλίεφ, Μουαρέμ (46′ Κουιντάνα), Ισμαΐλοφ (57′ Ελεσγκέροφ), Καράγιεφ, Ρίτσαρντ (46′ Μίτσελ), Ντινίεφ, Μεντέτοφ

Διαβάστε ακόμη...