Ο απολογισμός των διεθνών

Αποκρούσεις πέναλτι, ασίστ, γκολ, προκρίσεις και προβιβασμοί. Έντονα τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου για τους διεθνείς του Δικεφάλου. Το paokfc.gr κάνει τον απολογισμό με ένα αναλυτικό αφιέρωμα.
Ο απολογισμός των διεθνών

 Ντόμινικ Κοτάρσκι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην πρόκριση της Κροατίας στα τελικά του Euro U21, που θα διεξαχθεί το 2023. Οι Κροάτες επιβλήθηκαν της Δανίας στα μπαράζ και κέρδισαν μία θέση στα γήπεδα της Ρουμανίας και της Γεωργίας.

Ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου ήταν εκείνος που έκρινε την έκβαση της σειράς καθώς έκανε δύο αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι (οι δύο αναμετρήσεις έληξαν με 2-1 και η παράταση χωρίς γκολ) και έδωσε την πρόκριση στην χώρα του.Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης παρακολούθησε από τον πάγκο τις αναμετρήσεις της Εθνικής Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 1-0 στην Κύπρο κι επικράτησε με 3-1 της Βόρειας Ιρλανδίας στη Ριζούπολη.

Έτσι η Εθνική μας τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της, ανεβαίνοντας μία κατηγορία στο Nations League.Δύο σπουδαίες νίκες για την Εθνική Σερβίας με επί της Σουηδίας με 4-1 εντός έδρας και επί τη Νορβηγίας με 0-2 εκτός έδρας και προβιβασμός στην πρώτη κατηγορία της διοργάνωσης, αφού οι Σέρβοι πήραν την πρωτιά στον όμιλο.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς βρέθηκε στην αρχική 11άδα και στα δύο παιχνίδια, δίνοντας την ασίστ στον Μίτροβιτς στο πρώτο γκολ κόντρα στους Σουηδούς.Ο Γιάσμιν Κούρτιτς βρέθηκε στην αρχική 11άδα της Σλοβενίας κόντρα στη Νορβηγία, όπου οι Σλοβένοι σημείωσαν μία σπουδαία νίκη με 2-1.

Ο μέσος του ΠΑΟΚ είδε κίτρινη κάρτα κι έχασε την αναμέτρηση στην Σουηδία, όπου η χώρα του πήρε ισοπαλία με 1-1 και κατάφερε να μείνει στη League 2 του Nations League.O Τιάγκο Ντάντας αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο της φιλικής νίκης της Πορτογαλίας Κ21 κόντρα στην Γεωργία με 4-1.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ πήρε φανέλα βασικού στα φιλικά παιχνίδια της Εθνικής Σουρινάμ κόντρα σε Νικαράγουα και Τσβόλε. Οι Σουριναμέζοι επικράτησαν στο πρώτο με 2-1, με τον Μπίσεσβαρ να έχει την ασίστ στο 1-0, ενώ γνώρισαν βαριά ήττα με 5-0 στο δεύτερο.Η Εθνική μας ομάδα Νέων Κ19 πήρε άνετη πρόκριση στην Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με δύο νίκες και μία ισοπαλία στα παιχνίδια του 1ου προκριματικού ομίλου, που διεξήχθη στην Ελβετία.

Η Εθνική κέρδισε 2-0 την Ελβετία με γκολ των Σπυράκου και Κούτσια και ασίστ των Σμυρλή και Γκούμα και 3-0 την Ανδόρα με γκολ των Κούτσια (έδωσε και την ασίστ στο τρίτο γκολ) και Τσίκου. Ήρθε δε, ισόπαλη 1-1 με την Τσεχία με γκολ του Σπυράκου και ασίστ του Τσίκου.Να υπενθυμίσουμε ότι στην Εθνική Νέων αγωνίστηκαν εννιά παίκτες του ΠΑΟΚ, συν τον Κούτσια φυσικά, που έχει δοθεί δανεικός στον ΝΠΣ Βόλος.

Πρόκειται για τους Δημήτρη Μοναστηρλή, Ζήση Τσίκο, Λευτέρη Τασιούρα, Νικόλαο Σπυράκο, Λάμπρο Σμυρλή, Χάρη Γεωργιάδη, Δημήτρη Κωττά, Ταξιάρχη Φίλων, Κωνσταντίνο Γκούμα. Η Εθνική ομάδα των Ελπίδων εξάλλου, επίσης νίκησε 1-0 στο διεθνές φιλικό που έδωσε στην Πολωνία, με την Πολωνία.

Στην αρχική 11άδα αγωνίστηκαν οι Παναγιώτου και Κωνσταντέλιας , ενώ χρησιμοποιήθηκαν και οι Μπαλωμένος , Δαρέλας και Κουτεντάκης.Τρεις συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Πολωνίας Κ17 είχε και ο Μαξ Σνάουτσνερ, που πήρε αγωνιστικό χρόνο στα διεθνή φιλικά με το Ουζμπεκιστάν και την Πορτογαλία, ενώ ήταν στο αρχικό σήμα στη νίκη επί της Αγγλίας.Ο Ισμαΐλα Ουεντραόγκο παρακολούθησε από τον πάγκο τον αγώνα της Εθνικής ομάδας της πατρίδας του με το Ζαϊρ.

Διαβάστε ακόμη...