«Άλλο παιχνίδι η ρεβάνς» [vid]

Το PAOK TV σας προσέφερε σε ζωντανή μετάδοση τις δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά τη λήξη του Λέφσκι-ΠΑΟΚ για τον 2ο προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League 2022-23.
«Άλλο παιχνίδι η ρεβάνς» [vid]

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Λογικό όταν το σκορ είναι με 2-0 υπέρ της άλλης ομάδας μπορείς να πεις ότι τίποτα δεν λειτούργησε σωστά. Σίγουρα, περιπλέκει τα πράγματα, αλλά δεν έχει τελειώσει κάτι.

Το σημερινό αποτέλεσμα είναι απόρροια του καλοκαιριού που περάσαμε. Μια ομάδα που είναι σε φάση «χτισίματος» με νέους ποδοσφαιριστές που ήρθαν λίγες ημέρες πριν το πρώτο ματς, απέναντι σε μια έτοιμη ομάδα που έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της και τη νέα σεζόν.

Χάσαμε τους Λύρατζη και Βιεϊρίνια που είναι πολύ σημαντικοί για την ανάπτυξη του παιχνιδιού μας, οπότε δεν με εκπλήσσει το σημερινό αποτέλεσμα».

Για το γιατί δεν έβγαλε αντίδραση ο ΠΑΟΚ:

«Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα γκολ στα 40 δευτερόλεπτα από ένα δικό μας γενικό λάθος που δεν αντικατόπτριζε το στυλ παιχνιδιού που θέλαμε να ακολουθήσουμε. Μου έδωσε να καταλάβω ότι ξεκινήσαμε με άγχος το πρώτο ματς της σεζόν. Στη συνέχεια πιέσαμε, κάναμε δύο ευκαιρίες, αλλά στο δεύτερο γκολ έγινε ότι έγινε, το δεχτήκαμε και αρχίσαμε να χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας, ενώ εκείνοι κέρδισαν σε αυτοπεποίθηση.

Δεν μπορείς από ένα σύνολο νέων ποδοσφαιριστών να αντιδράσει, να δώσει το κάτι παραπάνω. Μπήκαμε σε ένα παιχνίδι με "βρώμικες" μπάλες, με δεύτερες μπάλες που αρέσει στην Λέφσκι και εμείς το ακολουθήσαμε.

Στο δεύτερο ημίχρονο κυριαρχήσαμε. Ήμασταν πιο ήρεμοι. Κάναμε μια ευκαιρία, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Δεν είναι όμως καθόλου εύκολο σε εκείνο το χρονικό διάστημα να υπάρχει η αντίδραση».

Γιατί δεν ξεκίνησε ο Κούρτιτς:

«Ο Κούρτιτς δε ξεκίνησε βασικός γιατί ήρθε πιο μετά στην προετοιμασία και πιστεύω ότι δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους παίκτες. Υπάρχει και ακόμα ένα πρόβλημα που ευελπιστώ και περιμένω να λυθεί, μεταξύ εκείνου και της ομάδας.

Δεν ξέρω αν η παρουσία του Κούρτιτς θα αποσοβούσε τα δύο γκολ που δεχτήκαμε στο πρώτο μέρος».

Σε ερώτηση για το τι πήγε λάθος όσον αφορά τη γενικότερη κατάσταση μέχρι να φτάσουμε στο σημερινό παιχνίδι:

«Εγώ είμαι υπεύθυνος για το αποτέλεσμα. Είναι άλλο παιχνίδι την επόμενη Πέμπτη. Θα έχουμε τον Μπίσεσβαρ, ο Ζίβκοβιτς δεν ήταν απόλυτα έτοιμος γιατί είχε κάποια προβλήματα μετά την προετοιμασία. Ο Μπράντον θα είναι και εκείνος πιο έτοιμος, όπως και ο Νάρεϊ. Θα έχουνε περισσότερες προπονήσεις όλοι οι παίκτες.

Για τη Λέφσκι θα είναι μια διαφορετική κατάσταση η ρεβάνς. Δε θα είναι εύκολο. Τα αποτελέσματα κρίνονται από λεπτομέρειες. Ήταν πιο προετοιμασμένοι για να εκμεταλλευτούν τις λεπτομέρειες αυτές, ενώ εμείς πιεστήκαμε από το γεγονός ότι ήταν το πρώτο ματς της σεζόν».

Τι μπορεί να αλλάξει έως την επόμενη εβδομάδα και αν ο ΠΑΟΚ πιστεύει στην πρόκριση:

«Πολλά μπορούν να αλλάξουν. Τα ανέφερα και παραπάνω. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά παίζουμε στην Τούμπα με τον κόσμο μας, θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Θα παλέψουμε, θα προετοιμαστούμε καλύτερα, θα πρέπει να το πιστέψουμε, θα τα δώσουμε όλα. Είτε για 90 λεπτά, είτε για 120, είτε για τα πέναλτι. Το πιο σημαντικό είναι να φτάσουμε στην πρόκριση. Δε θα είναι εύκολο, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Διαβάστε ακόμη...