Facts & Figures για το Σλόβαν Μπρατισλάβας-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο Tehelne Pole για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Europa Conference League.
Facts & Figures για το Σλόβαν Μπρατισλάβας-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στατιστικά σχετικά με το background της αναμέτρησης.


3 διαδοχικές νίκες μακριά από την Τούμπα έχει ο ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές του αναμετρήσεις, αφού έχει επικρατήσει διαδοχικά στους αγώνες με την Ριέκα (2-0), με την Λίνκολν (2-0) και την Κοπεγχάγη (2-1).

Αυτή είναι η τελευταία εκτός έδρας αναμέτρηση για τον ΠΑΟΚ στην φάση των ομίλων του Conference League στον οποίο συμμετέχει ο Δικέφαλος και θέλει να κλείσει την σειρά των αγώνων του μόνο με νίκες εκτός ώστε να προκριθεί.

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας βρίσκεται δεύτερη φορά μπροστά του σε διπλά μας, με την προηγούμενη να είναι για τα προκριματικά του Europa League την σεζόν 2019-20. Το καλοκαίρι του 2019 για τα Play Offs του Europa League είχε αποκλειστεί παρά τη νίκη με 3-2 στην Τούμπα (48′ Λημνιός, 50′ Σφιντέρσκι , 87′ Γιαννούλης – 38′ Μεντβέντεφ, 62′ Ντε Μάρκο). Πλήρωσε την ήττα με 1-0 με γκολ του Αμπένα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης που είχε γίνει μια εβδομάδα νωρίτερα, στη Μπρατισλάβα.

Αυτή είναι η 9η φετινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με μια πορεία που έχει ξεκινήσει από τις 3 Αυγούστου 2021 στην Ιρλανδία. Η ήττα εκεί με 2-1 ήταν η μόνη που είχε αυτή τη σεζόν ο Δικέφαλος και αυτό το σερί έσπασε με την ήττα με 2-1 στην Τούμπα από την Κοπεγχάγη στις 4 Νοεμβρίου. Υπάρχουν ακόμη τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες με 1-1 στην Τούμπα κόντρα στην Ριέκα και την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ο ΠΑΟΚ έχει τρεις φορές βρεθεί αντιμέτωπος με ομάδες από την Σλοβακία και μετρά δύο προκρίσεις και έναν αποκλεισμό. Όλες, όμως, μέχρι τώρα ήταν για τα προκριματικά των ευρωπαϊκών κυπέλλων και με την Σλόβαν Μπρατισλάβας βρέθηκε για πρώτη φορά σε κύρια διοργάνωση.

Στις έξι αναμετρήσεις με τις ομάδες της Σλοβακίας έχει μέχρι τώρα τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα. Μάλιστα μέχρι τώρα είχε αντιμετωπίσει δύο φορές την Σπάρτακ Τρνάβα και πλέον βρίσκει μπροστά του για δεύτερη φορά την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Η πρώτη κόντρα με την Σπάρτακ Τρνάβα ήταν στις 12 Αυγούστου 1997 όταν ακόμη ήταν Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και η νίκη με 5-3 (32′ Ζαγοράκης, 36′ Μαραγκός, 45′ Μαραγκός, 53′ Φρατζέσκος, 80′ Ολιβάρες – 22′ Ουιλάκι, 24′ Λούχοβι, 27′ Ουιλάκι). Στη ρεβάνς επικράτησε με 1-0 και στην Σλοβακία με γκολ του Ζαγοράκη (80′).

Στις 30 Ιουλίου 2015 για τον πρώτο προριματικό γύρο του Europa League ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 (82′ Λούκας) και στη ρεβάνς πήρε την πρόκριση με το 1-1 (35′ Σάμπο – 48′ Κωνσταντινίδης ).

Διαβάστε ακόμη...