Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Κόπεγχαγη

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης κόντρα στην Κοπεγχάγη στο γήπεδο της Τούμπας για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Europa Conference League.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Κόπεγχαγη

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στατιστικά σχετικά με το background της αναμέτρησης.

8o φετινό ευρωπαίκό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μετά το ξεκίνημα και την ήττα από την Μποέμπιανς στην Ιρλανδία έχει παραμείνει αήττητος.

Στα έξι παιχνίδια που ακολούθησαν υπήρξαν τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Οι τρεις από τις τέσσερις νίκες ήταν μακριά από την Τούμπα, στην οποία ο Δικέφαλος μετρά μια νίκη και δύο ισοπαλίες.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την Κοπεγχάγη στην έδρα του και έρχεται μετά τη νίκη στη Δανία με 2-1 (80’ Μπιέλ – 19’ Σίντκλεϊ , 38’ Α.Ζίβκοβιτς ). Το τελευταίο παιχνίδι στην Δανία δεν ήταν και το μόνο, όμως, αφού είχε αναμετρηθεί και με την Βέιλε το 1977-78 για το Κύπελλο Κυπελλούχων, από την οποία ηττήθηκε με 3-0.

Το 2015-16 για τα προκριματικά του Europa League, στην φάση των Play Offs, ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 1-1 (27′ Ροσάνι – 21′ Ρικάρντο Κόστα) στη Δανία, έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση με το 5-0 του πρώτου αγώνα που είχε διεξαχθεί στην Τούμπα. Σε εκείνο το ματς ο Ρόμπερτ Μακ είχε σημειώσει χατ τρικ, ενώ τα άλλα δύο γκολ ήρθαν από τον Ροντρίγκες και τον Πέλκα.

Απέναντι σε ομάδα από την Δανία έχουν σκοράρει και οι Ορφανός, Κερμανίδης, οι οποίοι σημείωσαν τα γκολ στη νίκη με 2-1 στην Τούμπα επί της Βέιλε στην ρεβάνς του 3-0 της Δανίας.

Διαβάστε ακόμη...