Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-ΜΠΑΤΕ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 6ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του UEFA Europa League κόντρα στη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στο γήπεδο της Τουμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-ΜΠΑΤΕ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα σε ομάδες από τη Λευκορωσία, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#Η νίκη με 4-1 στο πρώτο παιχνίδι με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ ήταν η δεύτερη που σημείωσε ο ΠΑΟΚ σε έδαφος Λευκορωσίας. Τα γκολ των Πρίγιοβιτς (6') Λεό Ζαμπά (11', 17') και Πέλκα (73') έκαναν 12 τα τέρματα του Δικεφάλου απέναντι σε ομάδες από την χώρας της πρώην Σοβιετική Ένωσης.

#Την σεζόν 2016-17 ο ΠΑΟΚ είχε δύο εντός έδρας ήττες στην φάση των ομίλων από Καραμπάχ και μια ισοπαλία με την Φιορεντίνα και χρειαζόταν νίκη στην αναμέτρηση με την Σλόβαν Λίμπερετς, την οποία πήρε με 2-0 (29' Ροντρίγκες, 67' Πέλκας ) και πήρε την πρόκριση στους «32» του θεσμού, όπου αντιμετώπισε την Σάλκε.

#O ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει ακόμη μια φορά ομάδα από την Λευκορωσία για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έγραψε σημαντικά ρεκόρ με την Ντιναμό Μινσκ, αφού στην Τούμπα επικράτησε με 6-1 στην ευρύτερη νίκη του για τους ομίλους του Europa League. O Στέφανος Αθανασιάδης είχε σε αυτή την αναμέτρηση το μοναδικό χατ τρικ ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, ενώ στην ρεβάνς ο Δικέφαλος επικράτησε με 2-0 χάρη σε δύο ακόμη γκολ του Αθανασιάδη.

#Η ΜΠΑΤΕ από την πλευρά της έχει κοντραριστεί πάλι με ελληνική ομάδα, την ΑΕΚ το 2009-10, όπου επικράτησε με 2-1 στην έδρα της και απέσπασε ισοπαλία στην Αθήνα με 2-2.

Διαβάστε ακόμη...