Ραντεβού με την ιστορία!

Η ώρα της ρεβάνς με την Μπενφίκα έφτασε!
Ραντεβού με την ιστορία!

Απόψε στις 22:00, ο ΠΑΟΚ έχει ένα ακόμη ρανρεβού με την ιστορία και ελπίζουμε αυτή τη φορά να είναι συνεπής και να πετάξει στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. H αναμέτρηση με τους Πορτογάλους θα μεταδοθεί από τον Ote tv, ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την εξέλιξή της μέσα από το live score  της σελίδας μας.

Η σημασία του παιχνιδιού είναι πραγματικά τεράστια και μπορούμε ανεπιφύλαχτα να το χαρακτηρίσουμε σαν ένα από τα πιο σημαντικά ματς της ιστορίας του Συλλόγου, από τη μέρα της ίδρυσής του. Ο κόσμος του Δικεφάλου, κατανοώντας όλα τα παραπάνω, εξαφάνισε σε χρόνο μηδέν τα "μαγικά χαρτάκια" και στην  Τούμπα σήμερα δε θα πέφτει καρφίτσα!

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου μιλώντας για το παιχνίδι μεταξύ των άλλων επεσήμανε: «Εμείς αρχίσαμε από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας με στόχο να μπούμε στους ομίλους του CHL. Γνωρίζαμε πόσο δύσκολο θα ήταν και έτσι επιλέξαμε να δούμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Δείξαμε χαρακτήρα, δείξαμε ποιότητα, αντιδράσαμε καλά σε δύσκολες καταστάσεις, χτίσαμε μια ωραία νοοτροπία και αποκτήσαμε τεράστια αυτοπεποίθηση. Δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση, εμείς απλά πρέπει να προκριθούμε. Προερχόμαστε από πέντε δύσκολα ματς, η κατάσταση είναι στα χέρια μας, παίζουμε στην έδρα μας, έχουμε σκοράρει και έχουμε κερδίσει τα ματς στο γήπεδο μας, θέλουμε να προκριθούμε. Δεν μου αρέσει να προβλέπω κάτι για το παιχνίδι. Γνωρίζετε ότι η Μπενφίκα είναι μια καλή και ποιοτική ομάδα, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο αλλά και από την άλλη εμείς έχουμε τη θέληση και τον ενθουσιασμό να περάσουμε στους ομίλους. Ξέρουμε ότι ακόμη και αν στραβώσει κάτι μέσα στο γήπεδο, έχουμε την ποιότητα να το αλλάξουμε. Όπως επίσης ξέρουμε ότι η μοναδική ομάδα που δημιούργησε πρόβλημα στην Μπενφίκα είναι ο ΠΑΟΚ. Επομένως το άγχος και την πίεση την έχει η Μπενφίκα».

Στην 18μελή αποστολή του ΠΑΟΚ συμπεριλήφθηκαν οι: Ρέι, Πασχαλάκης, Μάτος, Κίτσιου, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Χατσερίδης, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας, Ελ Καντουρί, Λημνιός, Ουάρντα, Ζαμπά, Πρίγιοβιτς, Άκπομ.

Από αυτούς στο αρχικό σχήμα αναμένεται να βρεθούν, ο Πασχαλάκης κάτω από δοκάρια, στην άμυνα οι Μάτος - Κρέσπο - Βαρέλα - Βιεϊρίνια, αμυντικά χαφ οι Μαουρίσιο - Κάνιας, μεσοεπιθετικά οι Λημνιός - Πέλκας - Ελ Καντουρί και στη κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς. Οι μοναδικές θέσεις που "παίζονται" είναι αυτές στα φτερά, καθώς οι Ουάρντα - Ζαμπά διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα.

Η Τούμπα απόψε επιβάλλεται να είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας επί 90 λεπτά και να στηρίξει τις προσπάθειες των παικτών μας για να συνεχίσουν το φετινό ταξίδι στην κορυφαία συλλογική διοργάνωση της ηπείρου μας. Φωνή και μόνο φωνή! Ασταμάτητα! Να κάνουμε τους Πορτογάλους να υποφέρουν όσο ποτέ από την ηχητική βία που θα βρουν μπροστά τους. Παράλληλα προστατεύουμε την ομάδα από τον οποιονδήποτε περίεργο, καθώς σε κάθε περίπτωση ακολουθούν μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια και ο ΠΑΟΚ μας θέλει δίπλα του!

Όσον αφορά την Μπενφίκα, ο τεχνικός της Ρουί Βιτόρια, αναμένεται να παρατάξει στο χορτάρι της Τούμπας, τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Αλμέιδα - Ζαρντέλ - Ντίας - Γκριμάλντο, στη μεσαία γραμμή τους Φέισα - Πίτσι - Φερνάντες και στην επίθεση τους Σάλβιο (ή Ζίφκοβιτς) - Σέρβι - Φερέιρα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Γερμανός Μπριχ. Βοηθοί του θα είναι οι Μαρκ Μπορς και Στέφαν Λουπ, τέταρτος ο Μάρκους Χέκερ, επιπρόσθετοι οι Μπάστιαν Ντανκέρτ και Μάρκο Φριτζ και παρατηρητής διαιτησίας ο Αυστριακός Φριτζ Στούχλικ.

Διαβάστε ακόμη...