Ο απολογισμός των διεθνών

Αν αυτή η διακοπή των πρωταθλημάτων για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων είχε να μας προσφέρει κάτι, ήταν το αντίδοτο τρόπον τινά στην τοξικότητα των ημερών.
Ο απολογισμός των διεθνών

Κι έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι για τον Γιάννη Κωνσταντέλια, το ντεμπούτο του στην Εθνική, το χαμόγελο, το χειροκρότημα, όπως φυσικά και για τα παιδιά μας της Εθνικής Νέων που προκρίθηκαν στα τελικά του EURO 2023.

O Γιάννης Κωνσταντέλιας αγκάλιασε τον Δημήτρη Πέλκα, χαμογέλασε όπως μόνος αυτός ξέρει και στο 62΄του αγώνα της προκριματικής φάσης με το Γιβραλτάρ μπήκε στο γήπεδο για να δημιουργήσει, αλλά και να χριστεί παραλίγο σκόρερ κάπου στις καθυστερήσεις της νίκης με 3-0 της Εθνικής μας. Επί ομάδας του Γιβραλτάρ, να θυμίσουμε, ήταν και η πρώτη του ευρωπαϊκή συμμετοχή με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Στο φιλικό παιχνίδι δε, με την Λιθουανία (0-0), ο Κωνσταντέλιας μπήκε ως αλλαγή στο 69'.

Ο δικός μας «άτυχος», εξάλλου, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης αισθάνθηκε ενοχλήσεις στις προπονήσεις της Εθνικής και δεν αγωνίστηκε στα δύο παιχνίδια.

Σχετικά με την πρόκριση της Εθνικής ομάδας Νέων Κ19 στις οκτώ καλύτερες ομάδες που θα αναμετρηθούν στα τελικά του EURO 2023 στη Μάλτα, οφείλουμε να τονίσουμε ότι πρόκειται για μια σημαντική πρόκριση που δεν είχε επιτευχθεί από το 2015 κι έπειτα και πως αυτή η ομάδα έχει έντονη την σφραγίδα του PAOK Academy, το οποίο εκπροσωπήθηκε με δέκα παίκτες και τρεις γενιές που εκπαιδεύονται στον ΠΑΟΚ (2004, 2006, 2006). Οι Μοναστηρλής, Τασιούρας, Τσίκος, Σμυρλής, Σπυράκος, Κωττάς, Γκούμας, Γεωργιάδης, Δεληγιάννης, Τζίμας (θα μας επιτρέψετε να προσθέσουμε τον Γιώργο Κούτσια, τον Νίκο Μπότη, τον Τάσο Συμεωνίδη, παιδιά που μεγάλωσαν στον ΠΑΟΚ), ακόμα και οι Φίλων και Αδάμ (αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού, μα ήταν μέλη αυτή της Εθνικής στην πορεία της μέχρι την Elite Round) πέτυχαν δύο νίκες και μία ισοπαλία και χάρηκαν με την ψυχή τους την πρόκριση στην τελική φάση.

διεθνεις

Η Σερβία του Αντρίγια Ζίβκοβιτς , εξάλλου, κατέγραψε δύο νίκες στα προκριματικά, κάνοντας σημαντικό βήμα για την παρουσία της στην τελική φάση του EURO 2024. Βασικός επί 81 λεπτά στο 2-0 επί της Λιθουανίας και συμμετοχή 45 λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με το Μαυροβούνιο (2-0), ο Α.Ζίβκοβιτς και η Σερβία βρίσκονται στην κορυφή του 7ου ομίλου.

Δύο νίκες στα ισάριθμα φιλικά παιχνίδια με Ρουμανία και Νορβηγία, πανηγύρισε ο Τιάγκο Ντάντας και η Εθνική Πορτογαλίας Κ21. Στο 2-0 επί της Ρουμανίας, ο παίκτης του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και στο 3-0 επί της Νορβηγίας, ξεκίνησε ως βασικός και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι αγωνίστηκε ολόκληρο το 90λεπτο στο φιλικό παιχνίδι της Εθνικής Κροατίας Κ21 με την Αγγλία, στο οποίο οι Κροάτες κέρδισαν 2-1, ενώ στο παιχνίδι προετοιμασίας με το Ισραήλ (0-0), ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ δεν αγωνίστηκε.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ δε, ήταν βασικός επί 65 λεπτά στην ήττα (2-0) της Εθνικής Σουρινάμ από το Μεξικό για τον αγώνα Nations League της Concacaf.

Όσο για την Εθνική Ελπίδων, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Λευκορωσία στην πρεμιέρα για τα προκριματικά του EURO U21 2025. Ο Παναγιώτης Παναγιώτου αγωνίστηκε ολόκληρο το 90λεπτο, ενώ για την Εθνική σκόραρε ο Χρήστος Τζόλης. Στο φιλικό δε, με την Ουγγαρία (η Εθνική μας ηττήθηκε 1-0), ο Μπαλωμένος αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και ο Παναγιώτου στο πρώτο 45λεπτο.

Σχετικά δε, με έναν ακόμα μικρό μας, της γενιάς του 2006, τον Μαξ Σνάουτσνερ, επίσης πανηγύρισε την πρόκριση στα τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Βασικό μέλος της Εθνικής Πολωνίας Κ17 ο γιος του Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, αγωνίστηκε στην αρχική 11άδα και στα τρία ματς της φάσης Elite Round, που διεξήχθη στην Πορτογαλία, κερδίζοντας μια θέση στα τελικά του EURO U17 2023, που θα γίνουν το καλοκαίρι στην Ουγγαρία.

max

Διαβάστε ακόμη...