Η σεζόν των ρεκόρ

Η αγωνιστική περίοδος 2018-19 ήταν η κορυφαία στην ιστορία της ομάδας και ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του νταμπλ, που αποτέλεσε και την σφραγίδα της εντός συνόρων κυριαρχίας του Δικεφάλου με τον Ράζβαν Λουτσέσκου στον πάγκο του.
Η σεζόν των ρεκόρ

Πέρα από τους δύο τίτλους ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σπάσει και μία σειρά από εντυπωσιακά ρεκόρ, τόσο συλλόγου όσο και πανελλαδικά γενικότερα, κάνοντας τα επιτεύγματα της ομάδας ακόμα πιο εντυπωσιακά και ιστορικά. Το paokfc.gr επιχειρεί μία καταγραφή των σημαντικότερων milestones που πέτυχε ο Δικέφαλος μέσα στη σεζόν.

Το αήττητο πρωτάθλημα

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έγινε η πρώτη ομάδα μετά τον Παναθηναϊκό της σεζόν 1963-64, που έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου χωρίς να ηττηθεί. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα είχε καλύτερες αγωνιστικές επιδόσεις σε σχέση με τους Πράσινους με 26 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες έναντι 24 νικών και έξι ισοπαλιών, που σημείωσε το Τριφύλλι.

Οι 26 νίκες

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει τα 26 από τα 30 παιχνίδια που έδωσε στο πρωτάθλημα. Αυτή είναι η κορυφαία επίδοση στην ιστορία της ομάδας κόντρα σε 15 αντιπάλους. Τη σεζόν 1972-73 ο Δικέφαλος είχε μετρήσει 27 νίκες αλλά σε 34 αγώνες.

Η άμυνα από γρανίτη

Ένα από τα δυνατότερα όπλα των αήττητων πρωταθλητών ήταν η αποτελεσματικότητα στο αμυντικό κομμάτι. Με μέσο όρο μικρότερο του μισού γκολ παθητικό ανά παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του έχοντας δεχθεί μόλις 14 γκολ, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ συλλόγου.

Ρεκόρ εκτός έδρας νικών

Στα 15 παιχνίδια που κλήθηκε να δώσει ο Δικέφαλος μακριά από την Τούμπα, επικράτησε στα 12 και ισοφάρισε το ρεκόρ συλλόγου. 12 νικηφόρα εκτός έδρας παιχνίδια είχε και η ομάδα του 1972-73, αλλά σε 17 αγώνες.

Ισοφάριση στον τομέα της παραγωγικότητας

Οι αήττητοι νταμπλούχοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα σκοράροντας 66 φορές, επίδοση που είχε επαναλάβει ο Δικέφαλος τη σεζόν 2000-01, όταν και με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στο τιμόνι, κατέκτησε την τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...