ΛΙΝΟ άμυνες σε πέντε λεπτά...

Τους έπαιξε ΜαντοΛΙΝΟ Ο Βραζιλιάνος αμυντικός με δύο σπουδαίες επελάσεις και σέντρες «λουκούμι» έδωσε στον ΠΑΟΚ τα δύο γκολ της νίκης στο 72’ και στο 77’
ΛΙΝΟ άμυνες σε πέντε λεπτά...
Τους έπαιξε ΜαντοΛΙΝΟ
Ο Βραζιλιάνος αμυντικός με δύο σπουδαίες επελάσεις και σέντρες «λουκούμι» έδωσε στον ΠΑΟΚ τα δύο γκολ της νίκης στο 72’ και στο 77’

Η ομάδα μας δεν έπαιξε και καμιά ... μπαλάρα. Μία έκρηξη λίγων λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετή για να πάρει την νίκη μπροστά σε μία κατάμεστη Τούμπα που λίγα λεπτά πριν είχε πάρει πραγματικά φωτιά και ήταν λες και ο κόσμος ώθησε τους παίκτες να σκοράρουν. Πραγματικά ήταν λες και συμμετείχε και ο κόσμος στα δύο γκολ. Βέβαια αυτός που είχε μεγάλο μερίδιο για τα δύο τέρματα ήταν ο νεαοποκτηθής Λίνο που έκανε φοβερές ενέργειες. Πανέμορφα και τα δύο τέρματα με τον Αθανασιάδη να αποδεικνύει την δεινότητα του στο σκοράρισμα λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο και τον Αναστασάκο να πετυχαίνει ίσως το πιο όμορφο τέρμα της φετινής σεζόν για τον δικέφαλο.

 

Έξι λεπτά έφταναν στον ΠΑΟΚ για να νικήσει με 2-0 τον Εργοτέλη στην Τούμπα και να παραμείνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Χωρίς τους Μουσλίμοβιτς, Σνάουτσνερ και Βιεϊρίνια, ο «δικέφαλος» ανέλαβε από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων περιορίζοντας τους Κρητικούς σε παθητικό ρόλο. Κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών των γηπεδούχων ήταν ο Σέρτζιο Κονσεισάο, τα σουτ του οποίου (21' και 33') πέρασαν άουτ, ενώ στο 43' η σέντρα σουτ του Σορλέν είχε την ίδια κατάληξη.

Τελικά το «γόρδιο δεσμό» της άμυνας του Εργοτέλη έλυσε ο Αθανασιάδης στο 72ο λεπτό μετά από σέντρα του Λίνο. Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων για το 1-0, ήρθε και το δεύτερο τέρμα για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος στο 77' με κεφαλιά του Αναστασάκου έπειτα από σέντρα και πάλι του Λίνο.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Κονσεϊσάο (89΄ Κωνσταντινίδης), Αναστασάκος (83΄ Πάμπλο Γκαρσία), Μπακαγιόκο (59΄ Αθανασιάδης), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Ίβιτς, Βερόν, Σορλέν
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πόσα, Γελαδάρης, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης, Ρομάνο, Ογκουνσότο (64΄ Μπούντιμιρ), Μπέτο (77΄ Φραγκουλάκης), Ορφανός, Τζούνιορ, Κουτσιανικούλης, Πλάσνεγκερ

Ο ΠΑΟΚ σε γενικές γραμμές ήταν κακός. Αν και η ομάδα κατέβηκε με 4-4-2, οι πολλές αλλαγές και η κούραση ήταν οι αιτίες που η ομάδα μας δεν κατάφερε να κάνει ευκαιρίες.

Η ανάπτυξη ήταν αργή και προβλέψιμη και από τον άξονα αλλά και από τα άκρα. Η αμυντική λειτουργία και πάλι υποδειγματική με τον Κοντρέρας να κάνει μία πολύ καλή εμφάνιση.

Ελάχιστες φορές φτάσαμε με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία και όποτε γινόταν αυτό έλειπε το καθαρό μυαλό για την τελική προσπάθεια ή ασίστ.

Έτσι με τον Εργοτέλη να μην μπορεί να κάνει κάτι σημαντικό και τον ΠΑΟΚ να είναι εγκλωβισμένος ουσιαστικά στον εαυτό του, το παιχνίδι θα μπορούσε να πάρει άσχημη τροπή.

Ο Σάντος πέρασε τον Αθανασιάδη στη θέση του Μπακαγιόκο στο 59’ και 13 λεπτά μετά, ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ κατάφερε να σκοράρει μετά από σέντρα του Λίνο και αφού η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Κλάους ανενόχλητος έγραψε το 1-0.

Το γκολ του Αθανασιάδη ξύπνησε τους συμπαίκτες του, που ανέβασαν στροφές, με αποτέλεσμα στο 77' ο Αναστασάκος με κεφαλιά, πάλι από σέντρα του Λίνο να κάνει το 2-0 και να βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Συνέντευξη Τύπου

Φερνάντο Σάντος (προπονητής ΠΑΟΚ)

"Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο όπου δεν παίξαμε άσχημα αλλά με χαμηλή ένταση περιμένοντας ότι το γκολ κάπως θα έμπαινε. Σε τέτοια παιχνίδια όμως πρέπει να δώσει παραπάνω πράγματα για να κερδίσεις. Έπρεπε να ανεβάσουμε την ένατής μας και να αναγκάσουμε τον αντίπαλό μας να κάνει λάθη.

Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε, βάλαμε δύο γκολ και το παιχνίδι έγινε πιο εύκολο για μας. Συγχαρητήρια ωστόσο και στον Χαλκιά για την απόκρουση που έκανε μετά το 2-0. Η ομάδα όμως που κυνήγησε την νίκη ήταν ο ΠΑΟΚ με τον Εργοτέλη να θέλησε με αντεπιθέσεις να δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ".

Για τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν στην περίοδο του Ιανουαρίου είπε: "Ξέραμε ότι οι ποδοσφαιριστές που αποκτήσαμε έχουνε χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στην ομάδα ενώ και οι υπόλοιποι τους έχουν δεχθεί και γίνεται μία πολύ καλή δουλειά".

Για το αν θα γίνει κάποια ακόμη μεταγραφή μέχρι αύριο το βράδυ: "Αυτή η αγορά την περίοδο του Ιανουαρίου είναι πολύ δύσκολη. Αν βρεθεί κάποια λύση καλή για την ομάδα που θα μπορεί όμως να ενσωματωθεί καλά στην ομάδα που έχουμε ήδη ίσως και να κάνουμε. Αν όχι και πάλι δεν θα υπάρχει πρόβλημα".

Για το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο hellas online τόνισε: "Μία διοργάνωση εντελώς διαφορετική. Θα έχουμε δύο παιχνίδια απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο και θεωρώ ότι όλα θα είναι πιθανά. Θα πάμε και στα δύο παιχνίδια να παίξουμε στα ίσια".

Για το ενδεχόμενο της κούραση είπε: "Να δούμε πως νιώθουν. Είχαμε και την ατυχία με ένα κύμα ίωσης που έπληξε κάποιους ποδοσφαιριστές", κι όσο για τον ίδιο τόνισε πως: "Προσπαθώ να κάνω όσο καλύτερα γίνεται την δουλειά. Δεν πρόκειται να πέσει το ηθικό μου αν με αποδοκιμάσουν ούτε να πιστέψω ότι είμαι ο Θεός αν με χειροκροτήσουν".

Νίκος Καραγεωργίου (προπονητής Εργοτέλης)

"Κάποια στιγμή όσο περνούσε ο χρόνος πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι αλλά από μία αδράνεια μας ήρθε το γκολ του ΠΑΟΚ και μετά έγιναν για μας τα πράγματα δύσκολα. Αν δεν πληρώναμε την αδράνεια μας ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Έγινε προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές μας που μας δίνει ικανοποίηση για την συνέχεια με πολύ μεγάλα παιχνίδια για την συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο ήταν και λίγο τυχερός στην φάση του πρώτου γκολ και του εύχομαι καλή συνέχεια όπως και στ0ο παιχνίδι της Τετάρτης για το Κύπελλο".

Σε ερώτηση για την εμφάνιση της ομάδας του είπε: "Ο Κοντρέρας σταμάτησε κάποιες φάσεις στο ένας με έναν. Έτσι λειτουργούμε εκτός έδρας αλλά ο ΠΑΟΚ έχει καλή λειτουργία αλλά και αυτός ο καλύτερος σέντερ μπακ στην Ελλάδα μας σταμάτησε τις αντεπιθέσεις".



Διαβάστε ακόμη...