Κ19: Νέα σεζόν, ίδια όνειρα, σταθερός ο στόχος

Θα μπορούσε να καθορίσει επίπεδο άγχους και πίεσης το αδιανόητο αήττητο των 70 ματς, το σερί των τριών χρόνων;
Κ19: Νέα σεζόν, ίδια όνειρα, σταθερός ο στόχος

Η προφανής απάντηση είναι καταφατική, ωστόσο το προφίλ εκπαίδευσης των παιδιών του PAOK Academy δεν αφορά σε αριθμούς.

Βλέπετε αυτοί – οι αριθμοί – έρχονται ως φυσική συνέχεια μιας χρόνιας διαδικασίας που αν μη τι άλλο, αποδίδει και εντυπωσιάζει. Για την Κ19 απλώς αρχίζει μια νέα σεζόν με όνειρα, φιλοδοξίες και στόχους που δεν παρεκκλίνουν από το αδιαπραγμάτευτο ζητούμενο. Την συνεχή προσπάθεια για βελτίωση.

Η νέα Κ19 του ΠΑΟΚ, αυτή της σεζόν 2020-21, υπό την τεχνική ηγεσία του Pablo Garcia και του Miroslav Sznaucner και του ίδιου προπονητικού team, που μετρά τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα με ένα σερί 70 παιχνιδιών χωρίς ήττα (η τελευταία ήταν στις 10.12.2017), αρχίζει το πρωτάθλημα το Σάββατο 12.09 με πρώτο αντίπαλο την ΑΕΛ. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 17.30 στη Σουρωτή. Η ευχή δεν μπορεί να είναι άλλη από το να διεξαχθεί μια αγωνιστική σεζόν σε συνθήκες με τη μεγαλύτερη κατά το δυνατό «κανονικότητα».

Την ομάδα συνθέτουν ουσιαστικά τέσσερις γενιές ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Η γενιά του 2000, που άφησε σε μεγάλο βαθμό το στίγμα της, αποχώρησε, ενώ από τα παιδιά του 2001, που επίσης πανηγύρισαν πρωταθλήματα , παραμένουν οι Πανίδης, Γιαξής, Τάχατος, Καλουτσικίδης, Πουρναράς και Ξιφιλίνος, ενώ προστίθεται και ο Βρακάς που επέστρεψε. Από αυτούς δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες πρωταθλήματος έχουν τρεις.

Οι γεννημένοι το 2002 (Μπαλωμένος, Παναγιώτου, Dajko, Αβεντισιάν, Γρόσδης, Καραμπέρης, Τζόλης, Τσοπούρογλου, Πιπιλιάρης, Γκορτεζιάνι , συμπεριλαμβανομένων των καινούριων Zambou Nguemechieu και Arber Cani) είναι επίσης πρωταθλητές και στην Κ19 φυσικά, αλλά και σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες που αγωνίστηκαν. Ερχονται να προστεθούν η γενιά του 2003 (Τσιόπτσης, Κουτεντάκης, Κωνσταντέλιας, Δαρέλας, Τσιακούμης, Κιτσάκης, Κουλιεράκης, Μανωλιούδης), πρωταθλητές με την Κ17, κάποιοι και με συμμετοχές στην περσινή Κ19. Τέλος, στην Κ19 προστίθενται αυτή τη σεζόν (ο Κούτσιας αγωνίστηκε και πέρυσι στην Κ19) και οι νεότεροι, αυτοί που γεννήθηκαν το 2004 και ανήκουν ηλικιακά στην Κ17 (Μοναστηρλής, Κούτσιας, Σμυρλής, Σπυράκος, Τσίκος, Κουλούρης).

Να σημειωθεί ότι είναι σχεδόν οι πάντες διεθνείς, με ουκ ολίγες διακρίσεις, ενώ προσμένουν μία ακόμα χρονιά στο Youth League, την τέταρτη συνεχόμενη για τον ΠΑΟΚ, που θα αποφέρει ακόμα περισσότερες εμπειρίες. Προφανώς λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, δεν είναι ακόμα σαφές το πότε θα αρχίσει και με ποιο τρόπο θα διεξαχθεί από την UEFA το Youth League.

Το προφίλ της Κ19

Τερματοφύλακες: Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, Αλέξανδρος Τσιόπτσης, Δημήτριος Μοναστηρλής

Αμυντικοί: Παναγιώτης Παναγιώτου, Ajdin Dajko, Ευστάθιος Τάχατος, Αβεντίς Αβεντισιάν, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Ιωάννης Μανωλιούδης, Πέτρος Καλουτσικίδης, Βασίλειος Κιτσάκης, Γεώργιος Τσιακούμης, Arber Cani

Μέσοι: Βασίλειος Γρόσδης, Θωμάς Καραμπέρης, Ιωάννης Κωνσταντέλιας, Δημήτριος Τσοπούρογλου, Κυριάκος Γιαξής , Τίτος Κουτεντάκης, Αργύριος Δαρέλας, Γεώργιος Κουλούρης, ΖήσηςΤσίκος, Γεώργιος Βρακάς

Επιθετικοί: Βασίλειος Γκορτεζιάνι, Χρήστος Τζόλης , Δημήτριος Ξιφιλίνος, Δημήτριος Πανίδης, Γεώργιος Κούτσιας, Ιωάννης Πιπιλιάρης, Θεόδωρος Πουρναράς, Λάμπρος Σμυρλής, Νικόλαος Σπυράκος , Donaldoni Zambou Nguemechieu

Προπονητής: Pablo Garcia

Βοηθός προπονητή: Miroslav Sznaucner

B' βοηθός προπονητή, ανάλυση video: Ιωάννης Αμπατζίδης

Προπονητής τερματοφυλάκων: Βασίλειος ΠετρόπουλοςΓυμναστής: Θεοχάρης ΚομσήςΓιατρός: Αργύρης Καραβέλης

Φυσικοθεραπευτής: Σταύρος Τερζανίδης Φροντιστής: Ευάγγελος Μπαμπάτσης

Γενικός αρχηγός: Κωνσταντίνος Ιωσηφίδης

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...