Τα "φροντιστήρια" του Λουτσέσκου στον Ράφα Σοάρες

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τους συνεργάτες του δούλεψε πολύ στην ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας του για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και δικαιώθηκε.
Πηγή: sport24.gr
Τα "φροντιστήρια" του Λουτσέσκου στον Ράφα Σοάρες
Photo Credits: @paokfc.gr website

Η νίκη του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο ήταν πολύ σημαντική καθώς επιτρέπει στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να παραμένει σε απόσταση βολής από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Δικέφαλος έψαχνε ένα τρίποντο για να "ισοφαρίσει" τους βαθμούς που έχασε στην ήττα από τον Άρη στην πρεμιέρα των playoffs και το πήρε στη Λεωφόρο σε ένα παιχνίδι που ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε δουλέψει πάρα πολύ στο διάστημα της διακοπής.

Η αλήθεια είναι ότι ο προπονητής του Δικεφάλου έδωσε μεγάλη βαρύτητα όχι μόνο στη σωματική αλλά και στην ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας του για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Έκανε πολλά τετ-α-τετ με τους ποδοσφαιριστές του αναλύοντας και την κατάσταση τους αλλά και εξηγώντας τι περιμένει από αυτούς στην επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων τους.
Όλοι χρειάζονται μέχρι το τέλος της σεζόν

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε η περίπτωση του Ράφα Σοάρες. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου διαπιστώνοντας ότι ο Ράχμαν Μπάμπα ήταν αμφίβολος για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, επένδυσε πολύ στην προετοιμασία του Πορτογάλου θέλοντας να τον έχει έτοιμο στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Και ο ίδιος αλλά και οι συνεργάτες του μίλησαν πολύ στον 28χρονο ακραίο αμυντικό όλες τις προηγούμενες ημέρες και στο παιχνίδι φάνηκε πως η δουλειά που έγινε έπιασε τόπο. Ο Ράφα Σοάρες κράτησε την θέση του ανασταλτικά και ήταν και αυτός που – εκμεταλλευόμενος την φοβερή προσπάθεια του Μπράντον Τόμας - έδωσε την ασίστ στον Κίριλ Ντεσπόντοφ για να ανοίξει το δρόμο για την επικράτηση του Δικεφάλου.

Οι επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν και αυτές στοχευμένες ώστε ποδοσφαιριστές όπως ο Σοάρες, ο Ντεσπόντοφ, ο Μουργκ αλλά και ο Νάσμπεργκ που μπήκε στον αγώνα ως αλλαγή να αντιληφθούν ότι υπολογίζονται ως βασικοί. Αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει στην ομάδα του, γνωρίζοντας ότι θα χρειαστεί όλους τους παίκτες του ρόστερ στα δύσκολα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.
 

Διαβάστε ακόμη...