«Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα, με ενέργεια κόντρα στο Περιστέρι»

Ο Γιανίκ Φράνκε ξεκαθαρίζει μέσω του SDNA πως στόχος του ΠΑΟΚ είναι να παίξει και για τους φιλάθλους του, απέναντι στο Περιστέρι, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο υπάρχον υλικό της ομάδας. 
«Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα, με ενέργεια κόντρα στο Περιστέρι»

Ο ΠΑΟΚ ξέρει καλά ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει το απόγευμα της Πέμπτης στον προημιτελικό του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει ήδη τεθεί δύο φορές αντιμέτωπος με το Περιστέρι, μετρώντας ισάριθμες ήττες, παρά το γεγονός πως και στα δύο παιχνίδια έδειξε άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Η διαδικασία που βρίσκονται άπαντες τώρα είναι διαφορετική για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη. Διότι ο «δικέφαλος του Βορρά» θα αντιμετωπίσει το Περιστέρι για τον θεσμό του Κυπέλλου, σε νοκ άουτ παιχνίδι. 40 λεπτά, εν ολίγοις, θα κρίνουν την πορεία των δύο ομάδων στον θεσμό.

Το δέλεαρ της πρόκρισης είναι μεγάλο για τους Θεσσαλονικείς, που δεν μένουν σε όσα συνέβησαν στις προηγούμενες αναμετρήσεις. «Και το προηγούμενο παιχνίδι ήταν ευκαιρία να αντιδράσουμε και να επιστρέψουμε στις νίκες. Τότε δεν ήμασταν τόσο φρέσκοι όσο είμαστε τώρα, γιατί ερχόμασταν από ένα απαιτητικό παιχνίδι με την Ρίτας. Είχαμε δυσκολίες, όμως τώρα η υπόθεση είναι διαφορετική. Πνευματικά είμαστε έτοιμοι, όμως θα δούμε στο παρκέ πώς θα κυλήσουν όλα», τόνισε ο Γιανίκ Φράνκε μιλώντας στο SDNA ενόψει του μεγάλου αγώνα.

Ο Ολλανδός άσο αναμένεται να έχει πολλή δουλειά σε οργάνωση και εκτέλεση του παιχνιδιού, για την ομάδα του Λυκογιάννη και για το λόγο αυτό προετοιμάζεται σε όλα τα επίπεδα με εντατικούς ρυθμούς.

Ταυτόχρονα όμως ξέρει πως θα βρει απέναντί του μαι ομάδα με υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης. «Ξέρουμε από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια που παίξαμε καλά εναντίον του Περιστερίου και χάσαμε στο τέλος και τα δύο, πρέπει να δουλέψουμε στο να τελειώσουμε με τον σωστό τρόπο το παιχνίδι τώρα. Ξέρουμε το διακύβευμα», υπογράμμισε, πριν σταθεί στα νέα δεδομένα που έχουν φέρει στο ρόστερ του Περιστερίου οι Χουγκάζ, Χάμερ και Κόλεμαν.

«Έχουν κάνει κάποιες αλλαγές, άρα είναι κάπως διαφορετική ομάδα σε σχέση με αυτή που αντιμετωπίσαμε. Οι πιθανότητές μας είναι εκεί και είναι ένα παιχνίδι που νικάς και προχωράς. Είναι ένα παιχνίδι και πρέπει να παίξεις με ενέργεια».

Φαβορί και αουτσάιντερ δεν υπάρχουν σε αυτά τα παιχνίδια, έτσι η underdog mentality δεν υφίσταται, όπως παραδέχτηκε ο διεθνής άσος. «Δεν θα έλεγα πως έχουμε underdog mentality, διότι στο πρωτάθλημα κάθε παιχνίδι είναι ανταγωνιστικό. Οπότε δεν θα έλεγα πως μπαίνουμε σε διαδικασία αουτσάιντερ. Τόσο για εμάς όσο και για το Περιστέρι. Θα φανεί στο παρκέ ποιος είναι καλύτερος».

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από τον ΠΑΟΚ το απόγευμα της Πέμπτης. Η απάντηση ήρθε αβίαστα από τα χείλη του Ολλανδού γκαρντ. «Δεν ξέρω πόσοι παίκτες έχουν παίξει Final 8. Είναι μια διαφορετική κατάσταση αλλά το κίνητρο υπάρχει ώστε να μπεις στο παρκέ με επιθετικότητα.

Στη συνέχεια θα υπάρξουν φάσεις που θα κρίνουν το παιχνίδι, αλλά και λεπτομέρειες. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα όπως σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και εφόσον καταφέρουμε να φτιάξουμε κάποιες λεπτομέρειες, θεωρώ πως θα είμαστε εντάξει».

Ο ΠΑΟΚ παίρνει πάντα ώθηση από τον κόσμο του, όμως στο Ηράκλειο δεν θα τον έχει στο πλευρό του. Αυτή η συνθήκη δημιουργεί ένα ακόμα κίνητρο στην ομάδα. «Πάντα θέλουμε να παίζουμε για τον κόσμο μας. Δεν χωράει αμφιβολία γι αυτό. Είναι από τους καλύτερους φιλάθλους στην Ευρώπη», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη...