Μόνο με τη φανέλα ...

 Μόνο με την φανέλα ...  Ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε καλά, δημιούργησε λίγες καλές ευκαιρίες τις περισσότερες μετά το 60', ωστόσο κέρδισε χάρη στην εμπειρία του 2-0.  Τα γκολ του αγώνα σε βίντεο μέσα στο άρθρο.
Μόνο με τη φανέλα ...
 Μόνο με την φανέλα ... ΟΠΑΟΚ δεν έπαιξε καλά, δημιούργησε λίγες καλές ευκαιρίες τιςπερισσότερες μετά το 60', ωστόσο κέρδισε χάρη στην εμπειρία του 2-0. Ηπρωτοεμφανιζόμενη ενδεκάδα με πολλές αλλαγές, το ντεφορμάρισμα τωνπαικτών μας στη μεσαία γραμμή και η κούραση από τον αγώνα του Κυπέλλουίσως να είναι η αιτία που η ομάδα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και ειδικάστο πρώτο ημίχρονο φάνηκε μουδιασμένη.

Ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε να κατεβάσει μία ενδεκάδα με πάρα πολλέςαλλαγές, χρησιμοποιώντας βασικούς τους δύο νεοαποκτηθέντες Λίνο – Σορλέν και τουςΑραμπατζή – Αναστασάκο και σύστημα 4-4-2.

Ο αγωνιστικός χώρος μετά τον αγώνα Κυπέλλου συνεχίζει να βρίσκεταισε άσχημη κατάσταση κάτι που δεν βοήθησε την εξέλιξη του αγώνα και δυσκόλεψε τιςπροσπάθειες των παικτών του ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Πανθρακικό να μπαίνει αρκετά καλάκαι τον ΠΑΟΚ να ψάχνεται στο γήπεδο χωρίς να μπορεί να βάλει τη μπάλα κάτω καινα κλείσει τον αντίπαλο στην εστία του.

Σ’ αυτό ίσως να έπαιξε ρόλο η αλλαγμένη κατά τα 4/11 ενδεκάδακαι η μέτρια απόδοση των παικτών του κέντρου. Η άμυνα ήταν και πάλι το δυνατόσημείο μας, ενώ δημιουργικά οι επισκέψεις στην αντίπαλη περιοχή ήταν ελάχιστες.

Η παρουσία του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν η αναμενόμενη,με το επιθετικό δίδυμο Μουλίμοβιτς – Αναστασάκος να μην μπορεί να συνεργαστεί όπωςπρέπει ενώ και οι Γκαρσία – Βερόν αναλώνονταν κυρίως σε μάχες στο κέντρο έχονταςτο μυαλό τους στο ανασταλτικό κομμάτι χωρίς να προωθούν τη μπάλα με ευχέρεια.

Εκεί που ο ΠΑΟΚ δεν έδειχνε όμως ικανός να απειλήσεισυστηματικά, μετά από μία γρήγορη εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά με τον Κονσεϊσάο,ο Βερόν βρέθηκε μέσα στην περιοχή και από πλάγια γύρισε πολύ όμορφα την μπάλαστον Μουσλίμοβιτς ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε στο 30’ το 1-0.

Το γκολ ανακούφισε τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο μιας καιόπως εξελισσόταν ο αγώνας αν δεν σκοράραμε νωρίς πιθανόν να είχαμε πρόβλημα στοδεύτερο ημίχρονο, όμως η ομάδα δεν έδειξε διατεθειμένη να ανεβάσει στροφές και κρατώντας το ίδιο τέμπο χωρίς κάποια φάση ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε χωρίς κάποια αλλαγή αλλά έδειξεμία τάση να κλειδώσει το παιχνίδι και έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 53' με τονΑναστασάκο ο οποίος σούταρε έξυπνα έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάειμόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πανθρακικού.

Στο 60’ ο Μουσλίμοβιτς βγαίνοντας στην αντεπίθεση ανατράπηκεαπό τον Αγγελόπουλο έξω από την περιοχή με τον παίχτη των φιλοξενούμενων να δέχεταιορθά την κόκκινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίχτες.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι θα πιέσει για το δεύτερο γκολ και έχασεστο 66’ μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Κονσεϊσάο ο οποίος βρέθηκε μέσα στηνπεριοχή αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ μετά από όμορφη συνεργασία των παιχτών του ΠΑΟΚ από την δεξιά πλευρά.


Στο 70’ ο Βιερίνια θα περάσει στο γήπεδο στη θέση του Σορλένο οποίος χειροκροτήθηκε από τον κόσμο θερμά σε ένα ντεμπούτο στο οποίο δεν ξεχώρισειδιαίτερα παίζοντας και δεξιά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Κονσεϊσάο να περνάει αριστερά, δείχνοντας ότι θέλει κάποιο χρόνο προσαρμογής.

Ο Βιερίνια με την είσοδό του έδειξε μεγάλο πάθος και σε καλήκατάσταση και στο 82’ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ γράφονταςτο 2-0 πλασάροντας ιδανικά τον Ρόκα σε τετ α τετ μετά από καταπληκτική κάθετη πάσατου Μπακαγιόκο ο οποίος είχε περάσει στο 74’ στη θέση του Αναστασάκου.

Το γκολ αυτό ηρέμησε τους περίπου 15.000 φιλάθλους μας πουβρέθηκαν στην Τούμπα οι οποίοι είδαν ένα πολύ μέτριο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ναμην πιάνει καλή απόδοση και να παίζει ουσιαστικά όσο χρειάστηκε (και κυρίως μετάτο 60’ όπου ο Πανθρακικός έμεινε με 10 παίχτες) για να πάρει τη νίκη έχοντας ένα κακό πρώτο ημίχρονο.

Στο τέλος του αγώνα ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει και 3ογκολ μετά από κάθετη του Βερόν στον Μουσλίμοβιτς ο οποίος σέρβιρε στον Μπακαγιόκοφάτσα με το γκολ προ κενής εστίας ωστόσο η φάση σταμάτησε λανθασμένα μιας και οεπόπτης υπέδειξε τον Βόσνιο σε θέση οφσάιντ.

Το δίδυμο Βερόν (ασίστ) – Μουσλίμοβιτς (γκολ) ξεκλείδωσε τοπαιχνίδι και ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ με τη φάση του 30ου λεπτούκαι έβγαλε τον ΠΑΟΚ από μία πιθανή δύσκολη θέση.

Βέβαια εδώ να σημειώσουμε ότι ο Πανθρακικός δεν απείλησε σεκαμία περίπτωση την εστία του Χαλκιά και παρά τις προσπάθειες με σέντρες ή στημέναπου είχαν οι φιλοξενούμενοι η άμυνα του ΠΑΟΚ καθάρισε όλες τις περιπτώσεις με μίαπολύ καλή συνολικά εμφάνιση από όλους και ειδικά το δίδυμο Κοντρέρας - Μαλεζάς.

Σε μία γενική κριτική πρέπει να παραδεχτούμε ότι η ομάδα στοπρώτο ημίχρονο ήταν κακή, ενώ έπιασε καλή απόδοση μετά την αποβολή του Αγγελόπουλουστο 60’ και δημιούργησε ευκαιρίες μετά την είσοδο των Βιερίνια – Μπακαγιόκο οιοποίοι έδωσαν ταχύτητα στην ομάδα και δημιούργησαν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνακάτι που δεν κατάφεραν να κάνουν οι Σορλέν και Αναστασάκος.

Ατομικά, οι Λίνο – Σορλέν έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουντην ομάδα, μπήκαν πολύ καλά στο ματς αν και στη συνέχεια έπεσε η απόδοσή τους καιπεριμένουμε να δέσουν με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο Αραμπατζής πολύ βελτιωμένος σεσχέση με την Τετάρτη, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ακόμη μία υποδειγματική εμφάνιση,ο Γκαρσία δεν μπήκε πολύ καλά και το κέντρο ήταν ψιλοχαμένο αλλά εν συνεχείασταθεροποίησε την απόδοσή του.

Ο Κονσεϊσάο δεν φάνηκε ιδιαίτερα, ο Αναστασάκοςκινήθηκε σε ρηχά νερά, ενώ οι Βερόν – Μουσλίμοβιτς παρότι δεν έπιασαν σπουδαίααπόδοση κατάφεραν να συνδυαστούν άψογα στο 1-0.

Στα αρνητικά του αγώνα η κάρτα του Μουσλίμοβιτς ο οποίος χωρίςλόγο στο 50ο λεπτό κλώτησε μακριά τη μπάλα και δέχτηκε την 4ηκίτρινη και θα αναγκαστεί να χάσει ένα από τα επόμενα τέσσερα πολύ σημαντικάπαιχνίδια αν και μετά από λίγο αν και είχε σφυριχθεί οφσάιντ, παίχτης τουΠανθρακικού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα χωρίς να αντικρίσει αυτός όμως την κίτρινηκάρτα

Ενώ και ο Βερόν δέχτηκε κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή ότανχτύπησε η μπάλα στο χέρι του εξ’ επαφής η οποία είναι η 6η (στην 7η χάνει δύο παιχνίδια), ενώ σε παρόμοια φάση όμως ο διαιτητήςδεν έδωσε κάρτα σε παίχτη του Πανθρακικού.

Φερνάντο Σάντος :Ήταν μια δίκαιη επικράτηση. Ο ΠΑΟΚ από τηναρχή έψαξε το γκολ και τη νίκη, όπως και θα έπρεπε να κάνει. Απέναντι σε μιαοργανωμένη ομάδα που ξέρει που να τοποθετείται μέσα στο γήπεδο και ψάχνει ναβγάλει γρήγορες αντεπιθέσεις. Δεν ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι, είδα κάποιανευρικότητα στην ομάδα και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί.

Δεν υπάρχει λόγος ναυπάρχει το άγχος. Η ομάδα έχει φτάσει τους 36 βαθμούς, παραπάνω από όσουςμαζέψαμε πέρυσι. Αυτό πρέπει να μας δώσει ηρεμία, αλλά ταυτόχρονα να μηνχάσουμε το πάθος και την θέληση στον αγωνιστικό χώρο. Αυτά τα στοιχεία είναι ταπιο καθοριστικά.

Σε κάποιες φάσεις ήμασταν βιαστικοί και θα μπορούσαμε να είμαστεπιο προσεκτικοί, αν κάναμε τα πράγματα με σιγουριά και ηρεμία. Βέβαια το πιοσημαντικό είναι ότι ήρθε η νίκη και οι 3 βαθμοί”.

Για την εμφάνιση των Σορλένκαι Λίνο ανέφερε: “Ο Σορλέν είναι ένα παίκτης που προέρχεται από τη γαλλικήσχολή και παίζει πολύ καλά στο 4-4-2, γνωρίζει τις κινήσεις που πρέπει να κάνεικαι εννοείται πως δεν ξέρει ακόμη πλήρως το παχνίδι μας, οπότε μπορεί ναβελτιωθεί πολύ περισσότερο.

Τον Λίνο τον ήξερα, είναι ένας επιθετικογεννήςπαίκτης και θεωρώ πως μπορεί να βελτιωθεί και να βρει τον ρυθμό του γιατί στηνΠόρτο δεν έπαιζε συνέχεια. Είναι δύο παίκτες που έρχονται να ισορροπήσουν τουπάρχον ρόστερ και σίγουρα θα βοηθήσουν”.

Για τη συνεργασία Μουσλίμοβιτς -Αναστασάκο τόνισε: “Θα μπορούσαν να τα είχαν πάει καλύτερα στην συνεργασίατους. Μπορούν να δουλέψουν παραπάνω. Πάντως έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό καιείμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια όλων των ποδοσφαιστών μου. Δεν πρέπεινα ξεχνάμε πως πολλοί από αυτούς έδωσαν κι ένα δύσκολο παιχνίδι την Τετάρτη”.

Για την αλλαγή του Ηλιάδη δήλωσε: “Ο Στέλιος είναι ένας παίκτης που μου αρέσειπολύ και σαν χαρακτήρας. Είχα την εντύπωση πως είχε περισσότερο χρόνο τοπαιχνίδι για να παίξει ο Ηλιάδης”.

Διαβάστε ακόμη...