Πόρτερ: «Έγινα καλύτερος και εξυπνότερος στον ΠΑΟΚ»

Πηγή: paok24.com
Πόρτερ: «Έγινα καλύτερος και εξυπνότερος στον ΠΑΟΚ»

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, έδωσε μια άλλη νότα, σε μια χρονιά που ο ΠΑΟΚ όδευε στα… βράχια του. Η άφιξη του, έστω και για τα έξι τελευταία παιχνίδια της σεζόν, αποτέλεσε πόλο έλξης για τον κόσμο στο Παλατάκι, αλλά και στα άλλα γήπεδα που αγωνίστηκε, με τον Αμερικανό NBAer να έχει μέσο όρο 22 πόντους, 9.1 ριμπάουντ, 6.6 ασίστ, ένα triple double στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό και άλλες δύο φορές που το πλησίασε στις αναμετρήσεις με Καρδίτσα και Μαρούσι.

 

Ο «KPJ» απέφυγε με διακριτικό τρόπο να μιλήσει για το μέλλον του, αλλά προσπάθησε να εξηγήσει όλα τα συναισθήματα που έζησε αυτό το διάστημα που ήταν στον ΠΑΟΚ, πριν πάρει το δρόμο της επιστροφής για τις ΗΠΑ.

«Αυτό που μετράει είναι η νίκη, με κάθε τρόπο. Η ατμόσφαιρα ήταν υπέροχη. Ήταν το δεύτερο παιχνίδι μου στα πλέι οφ στην επαγγελματική μου καριέρα. Ανυπομονούσα για να παίξουμε στην έδρα μας ένα τέτοιο παιχνίδι και δε θα μπορούσε να είναι καλύτερα με τους φιλάθλους μας. Λάτρεψα πόσο πολύ πάλεψαν μαζί μας, πόσο πολλή αγάπη δίνουν γι’ αυτόν το σύλλογο. Δε μπορώ να εκφράσω όλα τα συναισθήματά μου, αλλά ήταν πραγματικά μια πολύ όμορφη στιγμή για μένα» είπε αρχικά για το τελευταίο του παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό και την ατμόσφαιρα στο Παλατάκι.

 

Όσο για το τι θα έλεγε στους ανθρώπους του για τον ΠΑΟΚ, επιστρέφοντας στις ΗΠΑ; «Βλέπουν πόσο χαρούμενος είμαι εδώ. Τους έχω πει ήδη πολλά για τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθα. Η εμπειρία μου ήταν πολύ καλή. Δε θα ξεχάσω ποτέ το διάστημα που ήμουν εδώ. Για ακόμα μία φορά θα πω ότι εκτιμώ την ευκαιρία που έδωσαν για να έρθω να παίξω μπάσκετ. Είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα και δεν περίμενα να είναι τόσο καλά. Είναι κάτι που πάντα θα θυμάμαι και θα λατρεύω».

 

Σε ερώτηση για το που βλέπει τον εαυτό του σε μερικούς μήνες από σήμερα, απάντησε… «Δεν κοιτάω έτσι τα πράγματα. Είμαι ένας άνθρωπος που πηγαίνει μέρα με την ημέρα. Θέλω να ζήσω κάθε μέρα και να είμαι κάθε φορά 1% καλύτερος από την προηγούμενη. Δεν ξέρω που θα είμαι σε μερικούς μήνες, αλλά ελπίζω να είμαι σε ένα καλό μέρος».

Μιλώντας για την εμπειρία να αντιμετωπίζει έναν άλλον NBAer, όπως ο Kέντρικ Ναν στην Ελλάδα, σημείωσε… «Είμαστε πολύ εξοικειωμένοι ο ένας με τον άλλο. Είναι πάντα ωραίο να παίζουμε μεταξύ μας. Είμαστε καλοί φίλοι και κάθε φορά που τον βλέπω, νιώθω καλά. Έπαιξε πολύ καλά το Σάββατο, ήξερα ότι θα κάνει αυτό που ξέρει. Είναι πολύ καλός παίκτης. Ανυπομονούσα να αντιμετωπίσω την ομάδα του, κυρίως γιατί είναι κι αυτός εκεί! Νιώθω ότι είχαμε ένα καλό παιχνίδι για τον κόσμο».

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι ο Ναν υπέγραψε για να παραμείνει στον Παναθηναϊκό κι αν θα έκανε κι ο ίδιος κάτι ανάλογο με τον ΠΑΟΚ, απάντησε… «Δεν αποκλείω τίποτα, αλλά μέσα στο καλοκαίρι, σε 1-2 μήνες θα δω που θα είμαι. Θα επιστρέψω στο σπίτι μου, σίγουρα και θα δω την οικογένεια μου».

Ο Πόρτερ έχει μιλήσει αρκετές φορές για την ατμόσφαιρα στην Ελλάδα, αλλά για πρώτη φορά κλήθηκε να σχολιάσει και το επίπεδο της διαιτησίας… «Σίγουρα θα τους θυμάμαι! Δε θέλω να πω πολλά. Είναι πολύ διαφορετικό, εμπλέκονται πολύ στο παιχνίδι. Θα τους θυμάμαι…»

Ο Αμερικανός μίλησε γι’αυτό που συνάντησε στο ελληνικό μπάσκετ, σημειώνοντας… «Δεν ήμουν πολύ εξοικειωμένος όχι μόνο με το μπάσκετ στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη γενικότερα. Όταν ήρθα εδώ, ήταν μια μεγάλη προσαρμογή για μένα. Έλεγα στους συμπαίκτες μου ότι είναι πολύ δύσκολο και σκληρό το παιχνίδι. Κάθε ομάδα που αντιμετωπίσαμε, μας έδωσε μια καλή πρόκληση. Νιώθω ότι αυτά τα έξι παιχνίδια που έδωσα εδώ, με έκαναν καλύτερο και πιο έξυπνο παίκτη. Σίγουρα για την καριέρα μου, ήταν καλοί αυτοί οι έξι αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Τέλος, για το τι θα πάρει από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, επιστρέφοντας στις ΗΠΑ, ανέφερε… «Δε θέλω να ακουστεί κάπως, αλλά θα κρατούσε το φαγητό! Όπου κι αν έφαγα ήταν πραγματικά πολύ καλό! Ο κόσμος είναι πολύ καλός. Δεν είχα συνηθίσει να λαμβάνω τόσο θετικά πράγματα, οπότε σίγουρα θα τα πάρω αυτά μαζί μου».

Διαβάστε ακόμη...