«Υποσχόμαστε ότι θα βελτιώσουμε την εικόνα μας»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco Φώτης Τακιανός μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα με τον Προμηθέα, εξήγησε τα αίτια της ήττας της ομάδας μας στην πρεμιέρα της Basket League.
«Υποσχόμαστε ότι θα βελτιώσουμε την εικόνα μας»

Ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και την συμπαράστασή του και υποσχέθηκε μεγάλη προσπάθεια για την βελτίωση της εικόνας στη συνέχεια...

Στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco τόνισε...

«Θα μου επιτρέψετε να αρχίσω με ένα φόρο τιμής στα έξι παιδιά του ΠΑΟΚ που χάθηκαν πριν από 24 χρόνια και όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ τίμησε σήμερα τη μνήμη τους. Η σκέψη μας είναι με τους δικούς τους ανθρώπους.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον κόσμο, ο οποίος μας συμπαραστάθηκε σε όλη τη διάρκεια ενός πολύ δύσκολου παιχνιδιού. Δε φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών, αλλά υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να βελτιώσουμε αυτά που πρέπει.

Ήταν ιδιαίτερο παιχνίδι, με υψηλό επίπεδο άγχους για την ομάδα μας. Μία ομάδα καινούργια με όχι υψηλό επίπεδο εμπειρίας. Μπήκαμε μουδιασμένοι, προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι γίνεται παρά να παίξουμε. Αυτό φαίνεται και στο επιθετικό κομμάτι αλλά κυρίως στο αμυντικό και αυτό, δεν είναι αποδεκτό εύκολα. Μπορούμε να δικαιολογήσουμε λόγω άγχους την επιθετική δυστοκία, αλλά δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε τον τρόπο που λειτουργήσαμε αμυντικά. Περισσότερο κυνηγούσαμε παρά παίζαμε άμυνα. Ο αντίπαλος δημιούργησε γρήγορα μία διαφορά, η οποία έπαιξε το ρόλο της, γιατί κυνηγούσαμε από το πρώτο δευτερόλεπτο. Στο πρώτο ημίχρονο μας κάνει τη ζημιά ο Hale με 24 πόντους από τους 51, ενώ οι 32 που πέτυχε σε όλο το παιχνίδι είναι σχεδόν το 1/3 των πόντων του Προμηθέα.

Προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε στο δεύτερο ημίχρονο, να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος από την αμυντική μας αντίδραση. Το καταφέραμε, κλείσαμε τη διαφορά. Ο αντίπαλος μας από την αμυντική μας διαδικασία, σούταρε 31 βολές και εμείς 14. Υπάρχει μία φάση, που δεν την έχω δει ακόμη στο βίντεο, αλλά είναι σε ένα τρίποντο που κόβεται μέσα από το στεφάνι και παίζει καθοριστικό ρόλο για να γίνει μικρότερη η διαφορά. Από την υπερπροσπάθεια, έχουμε παίκτες με φάουλ και δίνουμε κάποια εύκολα λάθη. Πήραμε πολύ λάθος αποφάσεις, θεωρώ όμως ότι ήταν από την υπερπροσπάθεια.

Γενικά η εικόνα που είχαμε δεν μας αφήνει ικανοποιημένους. Η πρεμιέρα και το άγχος είναι για όλους. Πρέπει να κρατήσουμε την ψυχολογία της ομάδας, γιατί έχουμε παίκτες που χρειάζονται στήριξη. Πρέπει να δούμε τι δεν λειτούργησε, να μπούμε στο γήπεδο από τη Δευτέρα και να βελτιωθούμε ως σκέψη, για να μπορέσουμε να βρούμε το δρόμο μας. Η ομάδα χρειάζεται χρόνο. Χρόνο δουλειάς, για να καταλάβουν οι παίκτες ο ένας τον άλλο, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία».

Στη συνέχεια ο κόουτς Τακιανός τόνισε:

Για τη διαφορά που ξέφυγε κι έφτασε ως τους 21 πόντους στο 2ο δεκάλεπτο...

«Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο, το μεγάλο ποσοστό του Προμηθέα πίσω από το τρίποντο. Υπάρχουν ξεμαρκάριστα σουτ, αλλά η πλειοψηφία ήταν ελεγχόμενα από την άμυνα. Έχει να κάνει με την ικανότητα και την εμπειρία, με το δικό μας μούδιασμα. Δημιουργούσαν αποστάσεις με την κίνησή τους. Αυτό που αλλάξαμε στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν η τακτική μας με τους ψηλούς να ανεβαίνουν πιο πάνω, είχαμε καλή αντίδραση, με κλεψίματα και βγάλαμε τους παίκτες τους από τις θέσεις τους. Μετά είχαμε προβλήματα με φάουλ, κούραση και όταν περιορίσαμε το παιχνίδι από το τρίποντο, πόσταραν τον Reynolds και τον Echenique και δεν ήμασταν καθόλου αποτελεσματικοί. Υπολειπόμασταν σε σωματικές επαφές. Μείναμε μόνο στο κλείσιμο τα διαφοράς και δεn μπορέσαμε να κρατηθούμε για κάτι καλύτερο. Ήμασταν κακοί στη διαχείριση των αποφάσεων».

Για την εικόνα σημαντικών παικτών όπως οι Harrison και Flatten...

«Μας λείπουν οι επιθετικοί άξονες που υπολογίσαμε το καλοκαίρι ότι θα μπορούμε να βασιστούμε. Είναι μία διαδικασία που πρέπει να βρούμε λύση. Είναι περισσότερο λήψη λάθος αποφάσεων. Δεν υπάρχει δυστοκία, υπάρχει έλλειμμα στο να αναλάβουν το ρόλο για τον οποίο αποκτήθηκαν. Υπήρχαν παιχνίδια με δυστοκία, υπήρχαν και παιχνίδια που είχαν πιάσει καλύτερη απόδοση από αυτό που περιμέναμε, παίκτες όπως ο Harrison και ο Flatten. Βλέπουμε να έχουν σκαμπανεβάσματα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Πρέπει να βοηθηθούν να βρουν το ρυθμό τους και να παίξουν σταθερά».

Για το ενδεχόμενο να πάρει και ο ΠΑΟΚ έβδομο ξένο...

«Ομάδες που έχουν υψηλές βλέψεις, όπως ο Προμηθέας, η ΑΕΚ, το Περιστέρι, έχουν μπει σε αυτήν τη διαδικασία. Για εμάς, μπορεί να συζητηθεί, αλλά όπως έχει πει ο πρόεδρος, παράλληλα με το αγωνιστικό, έχει να λύσει και άλλα προβλήματα. Ευελπιστούμε να μη χρειαστεί έβδομος ξένος, για να μη γίνει κάποια οικονομική θυσία. Πρέπει να μένουμε πάντα πιστοί στο πλάνο, με τις δυνάμεις που έχουμε, με αυτό που μπορούμε, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco, είπε...

«Η ομάδα δημιουργήθηκε με άξονες. Ο βασικός άξονας λέγεται Harrison. Έχει την εμπειρία 150 αγώνων στο ΝΒΑ. Όχι τόσο για την εκτέλεση, αλλά τι θα κάνει γενικά με τη μπάλα στα χέρια. Η λογική ήταν να έχουμε διαφορετικές επιλογές επίθεσης με διαφορετικούς παίκτες. Προσπαθούμε να το εξελίξουμε. Το θέμα είναι να εμφανίζεται όλη η ομάδα και όχι διαφορετικοί παίκτες από αγώνα σε αγώνα. Το ανησυχητικό ήταν ότι στην άμυνα, δεν δείξαμε αυτό που ψάχνουμε και αυτό που προσπαθούμε να χτίσουμε. Δεν είχαμε καθόλου επαφές στο πρώτο ημίχρονο, δε βάλαμε το σώμα μας. Πρέπει να βρεθεί γρήγορα λύση σε αυτό.

Έχουμε μεγάλη διαφορά στις βολές, με τις δύο ομάδες να παίζουν στις ίδιες επαφές. Πρέπει να δω τη φάση, αν μετράει το τρίποντο του Fridriksson. Η ομάδα έκανε μία υπερπροσπάθεια, έκλεισε το σκορ, έδειξε ικανή για την ανατροπή, αλλά... πήραμε λάθος αποφάσεις σε εκείνο το σημείο σε άμυνα και επίθεση. Λάθη που έχουν να κάνουν με τον ψυχισμό και την εγκεφαλική απόφαση».

Διαβάστε ακόμη...