Ντερμπισάιρ: Δεν ξεχνάει την ατμόσφαιρα της Τούμπας!

Από gazzetta.gr: Ο Ματ Ντερμπισάιρ δεν ξεχνάει την Τούμπα. Ο Αγγλος πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού μίλησε για την πιο «σκληρή» έδρα που συνάντησε στην καριέρα του.
Πηγή: gazzetta.gr
Ντερμπισάιρ: Δεν ξεχνάει την ατμόσφαιρα της Τούμπας!

Ο Αγγλος φορ, που στα 29 του συνεχίζει να «βγάζει το ψωμί του» παίζοντας στη Ρόδεραμ, μιλώντας στην «Daily Mail» αναφέρθηκε στις στιγμές της καριέρας του και σ' αυτές που έζησε με τον Ολυμπιακό αγωνιζόμενος για 2,5 χρόνια στην Ελλάδα.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν οι αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ με τους «ερυθρόλευκους», άλλωστε όπως παραδέχθηκε «η παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ένας από τους βασικούς λόγους, που αποφάσισα να πάω στον Ολυμπιακό», ενώ θυμήθηκε τα ματς με την Μπορντό για τη φάση των «16», καθώς όπως είπε «ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι ένα παιδί από το Μπλάκμπερν θα έπαιζε με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ για τους «16» της διοργάνωσης, αποκλειστήκαμε, αλλά και πάλι ήταν φανταστικό».

Ποια ήταν η λιγότερη φιλική έδρα που αγωνίστηκε; Η Τούμπα! «Κάθε φορά που πάω να παίξω στο Μπέρνλι δεν είναι εύκολα, επειδή ξέρουν ότι είμαι οπαδός της Μπάλκμπερν», εξήγησε αρχικά ο Ντερμπισάιρ, που δεν ξεχνά την ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Τούμπας.

«Υπήρχαν πολλά γήπεδα στην Ελλάδα που δεν ήταν αγαπημένα μέρη για να παίζεις. Θυμάμαι ότι έπαιξα το πρώτο παιχνίδι μου με τον Ολυμπιακό απέναντι στον ΠΑΟΚ, δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο παθιασμένοι ήταν οι φίλαθλοι. Ήταν απίστευτο. Οι οπαδοί μας δεν επιτρεπόταν να είναι παρόντες στο γήπεδο, οπότε ήταν όλο το γήπεδο μόνο τους οπαδούς ΠΑΟΚ. Ήταν απίστευτο, πολύ εκφοβιστικό κάθε στιγμή, ακόμα και αν έχεις συνηθίσει σε αυτή την ατμόσφαιρα. Ήταν το πιο εκφοβιστικό γήπεδο από ό, τι βρήκατε και στην Αγγλία; Απολύτως»!

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και η ατμόσφαιρα της Τούμπας στην οποία αναφέρθηκε ο Ντερμπισάιρ, είναι ο προημιτελικός κυπέλλου στις 4/2/2009, όπου έκανε ντεμπούτο με τους ερυθρόλευκους αγωνιζόμενος για 29 λεπτά ως αλλαγή, ματς που κρίθηκε υπέρ του «Δικεφάλου» με 1-0 χάρη στο εκπληκτικό γκολ του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Ένα ματς στο οποίο ο Αγγλος όντως δεν πίστευε στα μάτια του βλέποντας από κοντά την ατμόσφαιρα της Τούμπας. Γι' αυτό δεν δίστασε να φωτογραφήσει με το κινητό τηλέφωνό του τη «Θύρα 4»!

 

Διαβάστε ακόμη...