Θέλει να γράψει ιστορία

Aπό inpaok.com: Μία νίκη μακριά από τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται το σκακιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ, το οποίο θα μάθει στις 25 Απριλίου τον αντίπαλό του στους «8» του θεσμού.
Πηγή: inpaok.com
Θέλει να γράψει ιστορία

Υπενθυμίζεται ότι για να φτάσει μέχρι εδώ ο Δικέφαλος χρειάστηκε ν΄ αποκλείσει τον Σ.Α. Συκεών-Νεάπολης με 2,5-1,5 στον 1ο γύρο και εν συνεχεία τον Σ.Σ. Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου με 0-4 στον 2ο γύρο.

Φυσικά, αν έρθει αυτή η πρόκριση στους «4» του κυπέλλου, θα είναι και η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του σκακιστικού τμήματος, που μετράει μόλις λίγους μήνες ζωής. Στο μεταξύ, μία αγωνιστική απομένει για να ολοκληρωθεί και το πρωτάθλημα, εκεί όπου ο «ασπρόμαυρος» σύλλογος θ΄ αντιμετωπίσει εκτός έδρας τα Λαγυνά, έχοντας απολογισμό μέχρι στιγμής τέσσερις νίκες.

Από την πλευρά του, ο έφορος του τμήματος, Σάββας Μάτσας, δήλωσε σχετικά με τη λειτουργία αυτού και έκανε έναν απολογισμό της μέχρι τώρα – ολιγόμηνης – παρουσίας του:

«Δεδομένου ότι είναι η πρώτη χρονιά που λειτουργεί το σκακιστικό τμήμα, μπορώ να πω ότι είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι, ιδίως από τη στιγμή που κερδίσαμε το πρώτο ματς του πρωταθλήματος και το πρώτο παιχνίδι του κυπέλλου, τα οποία θα μείνουν στην ιστορία. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι υπόλοιποι σύλλογοι, που έχουμε να συναγωνιστούμε, λειτουργούν εδώ και χρόνια...».

Επίσης, ερωτηθείς για το αν έχουν «ζηλέψει» τις φετινές επιτυχίες των τμημάτων βόλεϊ και χάντμπολ του Ερασιτέχνη και αν θα ήθελαν κάποια μέρα να βρεθούν στη θέση τους ο κ. Μάτσας είχε να πει:

«Φυσικά! Εμείς ιδρυθήκαμε και λειτουργούμε για το καλύτερο δυνατό και σαν τμήμα του Α.Σ. ΠΑΟΚ μας ενδιαφέρει η κορυφή. Ωστόσο, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και να βρεθούν χορηγίες, που μας λείπουν αυτή τη στιγμή. Φέτος λειτουργούμε με τις συνδρομές των αθλητών και τη βοήθεια του Ερασιτέχνη, αλλά θέλουμε να έρθουν κοντά μας χορηγοί και να μας ενισχύσουν...».

Διαβάστε ακόμη...