«Είναι στημένο;» Ναι!

Το SDNA συνεχίζει την παρουσίαση της έρευνας για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πηγή: sdna.gr
«Είναι στημένο;» Ναι!

Αυτή τη φορά οι ερωτήσεις αφορούν το στοίχημα και οι απαντήσεις των Ελλήνων φιλάθλων δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβητήσεων. Δείτε και πάλι αποτελέσματα που θα συζητηθούν!

Σε προηγούμενες αναφορές μας στην μεγάλη έρευνα του τομή του SDNA με την αρωγή της Metron Analysis αναφερθήκαμε στα πολύ χαμηλά ποσοστά εμπιστοσύνης που έχει η ελληνική κοινή γνώμη σε ότι αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο χαρακτήρισε αναξιόπιστο, (παραγοντικά) διεφθαρμένο, με αναποτελεσματική θεσμική λειτουργία, εκφράζοντας την άποψη πως πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Αυτή την φορά το εύρημα από την συγκεκριμένη ερώτηση είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αφού για πρώτη φορά στην δημοσκόπηση παρατηρείται τέτοια... ομοβροντία στις απαντήσεις των Ελλήνων φιλάθλων. Δείτε τι απάντησε οι κοινή γνώμη στην ερώτηση: «ειδικότερα σε ότι αφορά το στοίχημα στο ποδόσφαιρο, πιστεύετε ότι τα αποτελέσματα ή η εξέλιξη των αγώνων επηρεάζονται για στοιχηματικούς λόγους ή όχι;»

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά αφού 85% της κοινής γνώμης (το ποσοστό ανεβαίνει στο 88% σε αυτούς που δήλωσαν το ποδόσφαιρο ως αγαπημένο τους άθλημα) θεωρεί με λίγα λόγια ότι τα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο χειραγωγούνται / στήνονται για στοιχηματικούς λόγους, ποσοστό πραγματικά πολύ εντυπωσιακό που μαρτυρά πολλά πράγματα, αφού μόνο ένας στους 10 πιστεύει ότι τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια είναι καθαρά!

Τι πιστεύουν οι οπαδοί των ομάδων;
Στο ίδιο ερώτημα, η Metron Analysis προσπάθησε να ξεχωρίσει τις απαντήσεις στο ίδιο ερώτημα και να μας παρουσιάσει τι απάντησαν ξεχωριστά στο συγκεκριμένο ερώτημα οι οπαδοί των ομάδων. Δείτε στον παρακάτω πίνακα συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα.

✓ Η πεποίθηση ότι τα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο επηρεάζονται για στοιχηματικούς λόγους είναι καθολική στους οπαδούς όλων των ομάδων και εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό απαντήσεων στους οπαδούς του Άρη (90%).
✓ Αντίθετα το μικρότερο ποσοστό στην άποψη πως τα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο επηρεάζονται για στοιχηματικούς λόγους εμφανίζεται στους οπαδούς του Ολυμπιακού (79%), αλλά πάλι μιλάμε για ένα ποσοστό που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

Διαβάστε ακόμη...