Ο ΠΑΟΚ επιβεβαιώνει το «έξω πάμε καλά»

Πηγή: paok24.com
Ο ΠΑΟΚ επιβεβαιώνει το «έξω πάμε καλά»
Photo Credits: @paok24.com

Ήρθε η ώρα για ένα ακόμα ευρωπαϊκό βράδυ. Ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει αυτή την ώρα για την Κροατία, εκεί όπου αύριο θα αντιμετωπίσει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για την φάση των 16 του UEFA Europa Conference League 2023-24, με μοναδικό στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού στην Τούμπα.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι έτοιμη για ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρώπη και η αλήθεια είναι πως έως τώρα παίρνει άριστα δέκα σε όσα παιχνίδια έδωσε.  Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι των «ασπρόμαυρων» ξεκίνησε νωρίς και συγκεκριμένα στις 27 Ιουλίου, όταν και υποδέχθηκε στην Τούμπα την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ενώ μία εβδομάδα αργότερα ταξίδεψε στο Ισραήλ και επικράτησε με το επιβλητικό 1-4 των «κιτρινόμαυρων» παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη… πίστα της διοργάνωσης. 

Στον δρόμο του συνάντησε τη Χάιντουκ Σπλιτ, με την οποία ήρθε ισόπαλος στο εκτός έδρας παιχνίδι στην Κροατία με σκορ 0-0, ενώ μία εβδομάδα μετά συνέτριψε με 3-0 τους Κροάτες και πέρασε στα πλέι οφ του Europa Conference League. H κληρωτίδα έβγαλε την Σκωτσέζικη Χαρτς, με τις δύο ομάδες να συναντιούνται για πρώτη φορά στο «Tynecastle Stadium», με τους Σβαμπ και Ζίβκοβιτς να «σφραγίζουν» μία τεράστια νίκη με σκορ 1-2 και τον ΠΑΟΚ να παίρνει την δεύτερη του νίκη σε τρία εκτός έδρας παιχνίδια. Ο επαναληπτικός της Τούμπας ήρθε απλά να επιβεβαιώσει την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους ομίλους της διοργάνωσης (4-0).

Στην φάση των ομίλων ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε κατά σειρά σε Φινλανδία, Σκωτία και Γερμανία, παίρνοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και πανηγυρίζοντας την πρωτιά στον όμιλο με 16 βαθμούς. Κόντρα στην Ελσίνκι ο Δικέφαλος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, κατάφερε να ανατρέψει το παιχνίδι και να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο με 2-3. Τη νίκη με το ίδιο σκορ πήρε η ομάδα του Λουτσέσκου στη Σκωτία απέναντι στην Αμπερντίν, στο πιο «τρελό» παιχνίδι της σεζόν έως τώρα, καθώς οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι δύο τερμάτων στο σκορ, όμως ο ΠΑΟΚ με αντεπίθεση στο φινάλε ανέτρεψε πλήρως τα δεδομένα κι έφυγε νικητής από τη Σκωτία με σκορ 2-3!

Το τελευταίο του εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρώπη ήταν στη Γερμανία κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με τον ΠΑΟΚ να παίζει την πρωτιά απέναντι στην ομάδα του Τοπμέλερ και τους «ασπρόμαυρους» να δείχνουν τα… δόντια τους φεύγοντας με το διπλό και την απευθείας πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Διαβάστε ακόμη...