Το δεξί μπακ Γιόνι Κάστρο και ο Λουίς Ενρίκε που τον… άλλαξε πλευρά!

Από thessports.gr:Ο Γιόνι Κάστρο φαινεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο να γινει ο 10ος Ισπανός παίκτης που θα φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ, μιας που αναμένεται μέχρι τα τέλη της εβδομάδας για να επισημοποιηθεί η συμφωνία όλων των πλευρών.
Πηγή: thessports.gr
Το δεξί μπακ Γιόνι Κάστρο και ο Λουίς Ενρίκε που τον… άλλαξε πλευρά!

Από την στιγμή που γράφτηκε το όνομα του 29χρονου αμυντικού της Γουλβς, έχουν γραφτεί και ακουστεί διάφορα για την θέση που παίζει με δεδομένο ότι ο Δικέφαλος ψάχνει δεξί μπακ, ενώ τα περισσότερα ματς της καριέρα του τα έχει κάνει ως αριστερός μπακ.

Ο Γιόνι Κάστρο ειναι ένας παίκτης που άρχισε την καριέρα του ως ένα δεξί μπακ, ωστόσο ο άνθρωπος που άλλαξε τον ρου της καριέρας του όπως ο ίδιος έχει παραδεχτεί σε συνέντευξη του, ήταν ο νυν προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Λουίς Ενρίκε!

Που βρέθηκε ο Γιόνι με τον Λουίς Ενρίκε; Μα φυσικά στην αγαπημένη για τον Ισπανό αμυντικό, Θέλτα Βίγκο, όπου ο τεχνικός των Παριζιάνων έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα και είχε παίκτη τον – προσεχώς – παίκτη του ΠΑΟΚ.

«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Λουίς Ενρίκε σημάδεψε την καριέρα μου. Μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι στην αριστερή πτέρυγα, όπου έχω παίξει τα περισσότερα παιχνίδια πλέον. Με αυτή την αλλαγή θέσης άνοιξαν πόρτες για εμένα, όπως αυτή της εθνικής Ισπανίας», είπε σε συνέντευξη του ισπανικό ραδιόφωνο Cadena Ser ο Γιόνι Κάστρο.

«Ο Λουίς Ενρίκε με τοποθέτησε στην αριστερή πτέρυγα και τώρα φαίνεται ότι είμαι περισσότερο αριστερός παρά δεξιός μπακ», επεσήμανε ο Ισπανός αμυντικός για την επιρροή που είχε στην καριέρα του ο Καταλανός κόουτς.

To... μυστήριο με τον Γιόνι Κάστρο και με την αλλαγή θέσης του, αν και άρχισε την καριέρα του ως καθαρός δεξιός μπακ, λύνεται με την αναφορά του στον Λουίς Ενρίκε και στην συνύπαρξη τους στην Θέλτα. Ακόμα και όταν κλήθηκε στην εθνική Ισπανίας, κλήθηκε ως αριστερός μπακ, τον Οκτώβτη του 2018 για να καλύψει το κενό του τότε τραυματία Τζόρντι Άλμπα, έχοντας στην ίδια θέση τον Μάρκος Αλόνσο και τον Χοσέ Γκαγιά σε εκείνη την «φουρνιά» των «φούριας ρόχας».

Για αυτή την αλλαγή θέσης και την προσαρμογή του σε αυτή, ο Γιόνι Κάστρο είχε αναφέρθει σε παλαιότερη συνέντευξη του λέγοντας μεταξυ άλλων: «Είμαι σε αυτή την κατάσταση εδώ και πολύ καιρό. Δεν είναι το ίδιο να παίζεις στις δυο πλευρές, αλλά νομίζω ότι ήξερα να προσαρμόζομαι και έχω βελτιωθεί με τον καιρό. Το ότι είμαι στα αριστερά με αναγκάζει να είμαι ακόμη πιο συγκεντρωμένος, αν είναι δυνατόν, γιατί στο αλλαγμένο προφίλ μπορεί μερικές φορές να κάνω κατάχρηση της διάρκειας που έχω την μπάλα στα πόδια και αυτό δίνει στον αντίπαλο ένα πλεονέκτημα. Μια ήττα στην Πρέμιερ Λιγκ μπορεί να σε σκοτώσει. Πρέπει ακόμα να τελειοποιήσω το παιχνίδι μου με το αριστερό μου πόδι και πάνω απ' όλα να προλάβω κάθε αγωνιστική κατάσταση, να σκεφτώ τι θα κάνω μετά τη λήψη της μπάλας».

Διαβάστε ακόμη...