Ποιότητα, αποτελεσματικότητα, σταθερότητα!

Από paok24.com:Την Πέμπτη ή την Παρασκευή αναμένεται ο Γιόνι Κάστρο Όττο στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να "τρέξουν" όλες οι απαραίτητες τελευταίες διαδικασίες για να ντυθεί στα "ασπρόμαυρα", με τον ΠΑΟΚ να γίνεται η τρίτη μόλις ομάδα της καριέρας του 29χρονου μπακ εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά!
Πηγή: paok24.com
Ποιότητα, αποτελεσματικότητα, σταθερότητα!

Γεννημένος στις 3 Μαρτίου 1994 στο Βίγκο της Ισπανίας, ο Όττο αποτελεί "προϊόν" της Θέλτα, βρέθηκε στην "πρώτη" ομάδα της τον Ιανουάριο του 2013 και την υπηρέτησε για 5,5 ολόκληρα χρόνια πριν... γυαλίσει στην Ατλέτικο Μαδρίτης!

Σε αυτή την περίοδο, ο Όττο αγωνίστηκε με την ομάδα της γενέτειράς του σε 221 παιχνίδια (5 γκολ, 21 ασίστ), φορώντας τις περισσότερες φορές φανέλα βασικού και υπερασπιζόμενος 161 φορές το αριστερό άκρο της άμυνας και 48 το δεξί, ενώ σε ματς για το Κύπελλο Ισπανίας κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο το 2014, αγωνίστηκε ως αριστερός μέσος σε διάταξη 4-1-4-1!

Για να "μετακομίσει" στη Μαδρίτη το καλοκαίρι του 2018, οι "Ροχιμπλάνκος" χρειάστηκε να βγάλουν 11 εκ. ευρώ από τα ταμεία τους και είδαν την επένδυσή τους να τους αποφέρει σχεδόν τα "διπλά", αφού πρώτα τον δάνεισαν αμέσως στη Γουλβς!

Έξι μήνες αργότερα και πιο συγκεκριμένα στα τέλη Ιανουαρίου, αφού πρώτα είχαν πειστεί για τις ικανότητες και την ποιότητά του Όττο, στο τέλος του δανεισμού του από την Ατλέτικο, οι "Λύκοι" αγόρασαν το 100% των δικαιωμάτων του έναντι 21 εκ. ευρώ, με τον Ισπανό να "γράφει" τελικά 134 συμμετοχές με τη φανέλα της Γουλβς (6 γκολ, 5 ασίστ), παίζοντας 57 ματς ως αριστερός μέσος, 41 ως αριστερός μπακ, 19 ως δεξί μπακ, 7 ως δεξιός μέσος, 4 ως στόπερ και ένα ως αριστερός εξτρέμ!

 

Το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε στην αρχή της φετινής σεζόν ήταν ουσιαστικά και το... τέλος του Όττο στο "Μολινό", με τον Ισπανό μπακ να μετράει πλέον αντίστροφα για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, αυτό με τον Δικέφαλο στο στήθος, έχοντας μπροστά του την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε διασυλλογικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να κερδίσει δόξα αλλά και τίτλους, κάτι που μόνο αδιάφορο δεν τον αφήνει από τη στιγμή που έως τώρα σε ομαδικό επίπεδο, έχει να "καυχιέται" μόνο για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19, το 2013!

Συνολικά, ο Όττο έχει αγωνιστεί σε 183 παιχνίδια της La Liga και 107 της Premier League, ενώ έχει φορέσει το εθνόσημο της Ισπανίας με όλες τις "μικρές" Εθνικές των "Φούριας Ρόχας" και τρεις φορές τη φανέλα της "πρώτης" ομάδας, στο φιλικό με την Ουαλία και το επίσημο με την Αγγλία για το Nations League τον Οκτώβριο του 2018, αγωνιζόμενος ως δεξιός μπακ και στο φιλικό με τη Βοσνία τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, εκ νέου ως δεξιός οπισθοφύλακας!

Διαβάστε ακόμη...